Glutenvrije appeltaart pannenkoekjes

Glutenvrije appeltaart pannenkoekjes
LoadingRecept opslaan

Ontbijten met pannenkoeken! Er zijn ergere dingen in het leven. Deze glutenvrije pannenkoeken met appel en rozijn, zijn een aanrader voor iedereen. De geur van versgebakken appeltaart komt je tegemoet wanneer je pannenkoekjes serveert! Voedzaam en eenvoudig om te maken. Melissa maakte voor ons dit fijne recept, waar je iedere dag van kan genieten! Glutenvrij, lactosevrij én plantaardig te maken!

Oké oké ik geef toe, ik heb te weinig geduld voor het bakken van pannenkoeken. Mister Oh My Pie! is daarom de pancake specialist in Huize Oh My Pie!

De oplettende volger heeft al lang gespot dat er niet zoveel pancake recepten op mijn site te vinden zijn. Ik zal heel eerlijk zijn, ik heb er gewoonweg geen geduld voor. Terwijl ik deze absoluut kan waarderen. Mister Oh My Pie! is dan ook degene die in Huize Oh My Pie! de pannenkoeken bakt. We eten ze regelmatig! De Oh My Pie! Pancake bakmix gebruiken we vaak als wrapjes bij de lunch of avondeten. De Red velvet pancakes en de Speculaas pannenkoekjes bakken we vaak op zondagochtend maar ook de perzik pannenkoekjes bakken we regelmatig wanneer de perziken weer verkrijgbaar zijn.

Voor nu, ga ervoor zitten en laat je verwennen door dit fijne recept van Melissa, onze glutenvrije pancake specialiste!

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

  • Mengkom
  • Garde
  • Koekenpan
  • Juslepel

Ingrediënten:

  • 20 g rozijnen
  • 40 g boekweitmeel
  • 40 g lactosevrije yoghurt
  • 1 tl Ceylon kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • 60 ml amandelmelk
  • 1/2 el citroensap

Voor de topping:

  • 1 appel- in kleine stukjes
  • 20 g rozijnen
  • 2 el honing of ahornsiroop

Aan de slag

  1. Wel de rozijnen voor 5 minuten in heet water.
  2. Roer de yoghurt met de amandelmelk door elkaar. Voeg hier het meel, kaneel en bakpoeder aan toe en meng net zo lang totdat je geen klontjes meer hebt.
  3. Schep de rozijnen en het citroensap hier doorheen en zet het beslag voor 5 minuten aan de kant.
  4. Verhit een koekenpan op heet vuur met een klein beetje kokosolie en schep, zodra de pan heet is, een beetje beslag in de pan en draai je vuur terug naar middel.
  5. Bak je pancake voor ongeveer 2 minuten en draai deze dan voorzichtig om.
  6. Bak de andere kant nog voor een minuut. Ga zo door tot al je beslag op is.
  7. Voor de gebakken appel verwarm je een beetje water in de koekenpan en bak je daarin de appelstukjes en rozijnen op laag vuur voor ongeveer 5 minuten.
  8. Voeg na 5 minuten de honing toe en bak de honing nog ongeveer 1 minuut mee totdat al je appelstukjes gekarameliseerd zijn.
  9. Top je pancakes met yoghurt en serveer met de gebakken appelstukjes en honing.

Ga je deze glutenvrije pannenkoeken met rozijnen maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken.

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

1 reactie
  1. Mijn lieve vriendin kwam op het lumineuze idee deze pannekoeken te maken. Helaas het is voor mij geen aanrader. Zelden zo’n kleverig goedje uit de pan moeten schrapen. Misschien is het een idee om ei toe te voegen? er is nu niks wat het geheel bind.

    De smaak is redelijk te noemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.