Je kent het wel, zo’n moment dat je het liefste even snel een lekker koekje hebt voor bij de thee of als tussendoortje en je grijpt mis. Geen zin om naar de supermarkt te gaan en om nou iets te maken waar je je ook nog eens in moet verdiepen, laat maar. Zie hier, de redder in nood! Deze krokante glutenvrije koekjes kun je nu al omarmen. Ze zijn té lekker om te laten staan, zo gemaakt en waarschijnlijk heb je de ingrediënten al in huis! Glutenvrij, vegan én zonder geraffineerde suikers!

Krokante glutenvrije koekjes die je maakt in 5 minuten!

Wekelijks staan deze koekjes in mijn oven. Het glutenvrije havermeel combineert fenomenaal met het hazelnootmeel en de hazelnoot mousse. Heb je geen hazelnootmeel in husi? Gebruik gerust amandelmeel of tijgernotenmeel-extra fijn. Net zo lekker! De hazelnoot mousse kun je prima afwisselen met pindakaas of amandelpasta. Deze kun je gewoon kopen bij de AH of online bestellen. Voeg een vleugje kaneel of Pumpkin Spice toe en jouw koekjes krijgen meer pit! De mogelijkheden zijn eindeloos!

Stroop de mouwen maar op! Daar gaan we dan!

Recept:

Dit gerecht is:

Glutenvrij
Lactosevrij
Eivrij
Vegan

#Benodigdheden:

 • Mengkom
 • Spatel
 • Bakplaat
 • Pannetje

Ingrediënten:

Voor het koekjesdeeg

 • 100 g havermeel
 • 80 g hazelnootmeel of amandelmeel
 • 60 g hazelnoten mousse of pindakaas
 • 50 g ahornsiroop
 • Snufje zeezout
 • 30 g hazelnoten- grof gehakt

Optioneel: 

 • Eigeel of plantaardige melk om de koekjes mee in te smeren voordat je ze bakt.

Voor de topping:

 • Pure chocolade

Aan de slag

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
 2. Doe de ingrediënten bij elkaar en kneed deze tot een deegbal. Maak balletjes van het deeg en druk ze plat op de bakplaat.
 3. Smeer de koekjes eventueel in met wat eigeel of plantaardige melk. Duw stukjes (hazel)noot in de koekjes.
 4. Bak ze in zo’n 15 minuten goudbruin en laat ze volledig afkoelen.
 5. Verwarm de chocolade au bain-marie en dip elk koekje hier in of swirl het over de koekjes.
 6. Serveer ze met een glimlach én geniet!

Ga je deze glutenvrije koekjes maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken.

Alternatieve titel
Alternatieve titel
blank