Carrot cake kan natuurlijk altijd, maar voor Pasen is ‘ie al helemaal perfect! Verras jouw vrienden, familie of gewoon jezelf dit weekend met deze heerlijke taart! Een glutenvrije carrot cake waar je niet meer kan stoppen als je er eenmaal aan begint. Het is mij echt overkomen, hierbij het recept en ik waarschuw alvast. Zet de cake op tijd in de koelkast voordat deze is verdwenen. Glutenvrij, lactosevrij, koemelkvrij én plantaardig!

De taart die je wil maken dit weekend of met Pasen!

Van carrot cake kan ik altijd genieten. Zeker wanneer er zoveel pure smaken in zijn verwerkt waardoor je bij iedere hap weer een nieuwe smaaksensatie ervaart! Eerder deelde ik al deze Carrot Cake ontbijtcake én deze overheerlijke Carrot Cake cheesecake of wat dacht je van deze Raw Carrot Cake sandwiches of deze Carrot cake met gemberjam? Je kan wel zien, de keuze is reuze!

Een glutenvrije carrot cake waar iedereen van kan genieten!

Deze carrot cake bevat geen eieren, daardoor is de cake ook plantaardig. Normaal gesproken is een carrot cake rijk aan geraffineerde suikers en zonnebloemolie, maar ook deze hebben we ingeruild voor pure en voedzame ingrediënten.

Recept:

Dit gerecht is:

Glutenvrij
Lactosevrij
Eivrij
Vegan

#Benodigdheden:

Ingrediënten:

Voor de carrot cake:

  • 200 g amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl Ceylon kaneel
  • 1 el speculaaskruiden
  • Snufje zeezout
  • 200 g Medjoul dadels of zachte dadels
  • 50 g walnoten of pecannoten- gehakt
  • 200 g wortel- geraspt
  • Rasp van ½ citroen
  • 50 g rozijnen
  • 200 g appelmoes
  • ½ tl baking soda + scheutje appelazijn

Voor de frosting:

  • 150 g stevige kokosyoghurt of kokos créme (het dikke gedeelte van een blikje kokosmelk-geen light).
  • 1 tl rasp van een citroen
  • 2 el ahornsiroop OF 2 el Icing poedersuiker
  • Optioneel: pistachenoten grof gehakt

 

Aan de slag

  1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Wel de rozijnen in heet water.
  3. Ontpit de zachte dadels pureer de dadels samen met de appelmoes tot moes. Voeg het meel, wortelrasp, zout, specerijen en het bakpoeder toe. Spatel alles door elkaar heen. Roer hier ook het citroenrasp doorheen.
  4. Los de baking soda op samen de appelazijn, het mengsel begint te bruisen. Dit zorgt voor extra luchtigheid. Voeg dit toe aan het beslag.
  5. Giet de rozijnen af, dep deze droog en voeg deze samen met de gehakte noten toe.
  6. Stort het beslag in de springvorm. Schuif de bolide de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 45 a 50 minuten.
  7. Laat de cake afkoelen buiten de oven.
  8. Maak de frosting, doe alle ingrediënten bij elkaar en spatel dit door elkaar heen. Verdeel de frosting over de carrotcake en zet deze nog even in de koelkast.
  9. Top de taart eventueel af met wat gebroken pistachenoten.

Ga je deze glutenvrije carrot cake maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken.

 

Alternatieve titel
Alternatieve titel