Glutenvrije carrot cake

Glutenvrije carrot cake kan natuurlijk altijd, maar voor Pasen is ‘ie al helemaal perfect! Verras jouw vrienden, familie of gewoon jezelf dit weekend met deze heerlijke taart! Een glutenvrije carrot cake waar je niet meer kan stoppen als je er eenmaal aan begint. Het is mij echt overkomen, hierbij het recept en ik waarschuw alvast. Zet de cake op tijd in de koelkast voordat deze is verdwenen. Glutenvrij, lactosevrij, koemelkvrij én plantaardig!
Glutenvrije carrot cake
LoadingRecept opslaan
0
(0)

De carrot cake die je wil maken dit weekend!

Van glutenvrije carrot cake kan ik altijd genieten. Zeker wanneer er zoveel pure smaken in zijn verwerkt waardoor je bij iedere hap weer een nieuwe smaaksensatie ervaart! Eerder deelde ik al deze Carrot Cake ontbijtcake én deze overheerlijke Carrot Cake cheesecake of wat dacht je van deze Raw Carrot Cake sandwiches of deze Carrot cake met gemberjam? Je kan wel zien, de keuze is reuze!

Een glutenvrije carrot cake waar iedereen van kan genieten!

Deze carrot cake bevat geen eieren, daardoor is de cake ook plantaardig. Normaal gesproken is een carrot cake rijk aan geraffineerde suikers en zonnebloemolie, maar ook deze hebben we ingeruild voor pure en voedzame ingrediënten.

 

Glutenvrije carrot cake

4 from 18 votes
Recipe by Marike Course: Cake en brownie, Glutenvrije recepten, Ontbijt, Pasen, Taart, TussendoortjesCuisine: Glutenvrij, Lactosevrij, VeganDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

10

hoeveelheid
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

50

minutes
Calorieën

120

kcal
Total time

1

hour 

Een lekkere glutenvrije carrot cake die ook nog eens vegan is! Met dit recept maak je hem zonder moeite!

ingrediënten

 • 200 g 200 amandelmeel

 • 30 g 30 kokosrasp

 • 1 tl 1 bakpoeder

 • 2 tl 2 Ceylon kaneel

 • 2 tl 2 speculaaskruiden

 • snufje snufje zout

 • 200 g 200 Medjoul dadels of zachte dadels- ontpit

 • 50 g 50 grofgehakte walnoten of pecannoten

 • 200 g 200 wortel geraspt

 • rasp van 1/2 citroen

 • 50 g 50 rozijnen- geweld en uitgelekt

 • 200 g 200 appelmoes

 • 1/2 tl 1/2 baking soda + scheutje appelazijn

 • Voor de frosting:
 • 150 g 150 150 g stevige kokosyoghurt of kokos créme (het dikke gedeelte van een blikje kokosmelk-geen light).

 • 1 tl 1 rasp van een citroen

 • 2 el 2 ahornsiroop OF 2 el Icing poedersuiker

 • Wat heb je nodig?
 • springvorm 18 cm

 • Bakpapier

 • Mengkom

 • Spatel

Zo maak je het!

 • Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in.
 • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  Ontpit de zachte dadels pureer de dadels samen met de appelmoes tot moes. Voeg het meel, kokosrasp, wortelrasp, zout, specerijen en het bakpoeder toe. Spatel alles door elkaar heen. Roer hier ook het citroenrasp doorheen.
 • Los de baking soda op samen de appelazijn, het mengsel begint te bruisen. Dit zorgt voor extra luchtigheid. Voeg dit toe aan het beslag.
 • Voeg de rozijnen samen met de noten toe aan hetbeslag.
  Stort het beslag in de springvorm. Schuif de bolide de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 45 a 50 minuten.
 • Laat de cake afkoelen buiten de oven. Maak de frosting, doe alle ingrediënten bij elkaar en spatel dit door elkaar heen. Verdeel de frosting over de carrotcake en zet deze nog even in de koelkast. Top de taart eventueel met wat gebroken pistachenoten.

#OHMYPIE

Ga je deze glutenvrije carrot cake maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

BEN JE OP ZOEK NAAR MEER INSPIRATIE?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Glutenvrije carrot cake
Glutenvrije carrot cake

Wat vind je van dit recept?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

32 comments
 1. Volgens mij mist in het gedeelte van de bereiding een essentieel stukje… de wortels 😉
  Die worden niet genoemd 😋

  1. Hoi, hij komt net uit de oven. Hij ziet ervan buiten goed uit maar van binnen is hij nog smeuïg en plakkerig, hoort dat? 180 graden moet dat boven-onder warmte zijn of hetelucht?

     1. Hi Cherie,

      Dat is niet de bedoeling. Het kan zijn dat jouw beslag vochtiger was dan het hoort te zijn of dat de oven minder snel bakte dan de mijne. Hier kan verschil in zitten.
      Ik zou hem volgende keer iets langer bakken.

      Liefs,
      Marike

 2. Afgelopen zaterdag deze carrot cake gemaakt en hij was heerlijk!! De frosting had op sommige plekken de kleur van de cake overgenomen wat er iets minder aantrekkelijk uit zag maar dat deed niks af aan de smaak. Deze gaat zeker vaker gemaakt worden!!

  1. En misschien naast de wortel uitknijpen de appelmoes door de banaan vervangen? Zoals ik in tips hierboven las?

   Overigens nu 2 keer gemaakt super lekker maar blijft bij mij ook plakkerig. Morgen deze tip proberen!

 3. De worteltaart was heerlijk en ook heel lang houdbaar!!! Ik heb m 23 december gemaakt en eet zometeen het laatste stukje op. Doet het ook erg goed als kersttaart dus. Zal ik je n foto sturen? Tijd om aan je appelflappen te beginnen!

 4. Ik gebruik hiervoor de wortelpulp die overblijft van het slow juicen. Kun je gewoon in de vriezer bewaren tot je tijd hebt om te bakken. Zo zijn ze niet te vochtig en geef je het juice ‘afval’ ook een fijn tweede leven.

  Heerlijke taart!

 5. Ik wil je even bedanken voor dit recept. Ik heb op mijn afdeling een collega geen gluten mag en een collega die geen eieren mag. Dus ik dacht: ik probeer deze, maar heel eerlijk gezegd verwachtte ik er niet veel van, ik bedoel: een baksel zonder ei, boter, suiker??????
  Maar echt, wat een heerlijke taart is het geworden! Ik heb wel een andere frosting gebruikt: gewoon de traditionele cream cheese frosting met roomboter, roomkaas, poedersuiker en citroenrasp. Wat een heerlijke combinatie en wat vond ik het leuk om mijn collega’s iets echt lekkers te trakeren.

  1. Ik gebruik altijd tijgernotenmeel (ook wel chufameel genoemd) voor all recepten waarin amandelmeel wordt gebruikt. Gaat echt uitstekend!

 6. Hoi, ik ben halverwege het recept. Nu op het punt om frosting te maken, maar hoe doe je dat? Ik had creamed coconut (kokoscreme) gekocht van Go-Tan. Maar ik snap niet wat ik moet doen. Hoor het graag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts