Glutenvrij bananenbrood

Het lekkerste glutenvrije bananenbrood
Dit glutenvrije bananenbrood is misschien wel mijn allerfijnste recept. Ik schaamde mij diep toen ik erachter kwam dat het niet online stond. Het liefste maak ik iedere week zo’n gezonde rakker. Je kan er namelijk volop mee variëren! Ondertussen staan er zoveel bananenbrood recepten online, maar welke is nou écht lekker? Stop maar met zoeken, je zit nu gebakken! Hier komt het recept van het allerlekkerste glutenvrije bananenbrood oftewel de triatleet onder de baksels! Glutenvrij, lactosevrij, plantaardig én zonder geraffineerde suikers!
LoadingRecept opslaan

Glutenvrije bananenbrood bakken

Een lekker glutenvrije bananenbrood bakken hoeft geen kunst te zijn, zeker wanneer je hiervoor een goed en degelijk recept voor gebruikt. Met dit recept heb je altijd een succesvol bananenbrood in huis! Glutenvrij én ook nog eens vegan!

Bananenbrood is leven, maar dit glutenvrije bananenbrood is het paradijs!

De mensen die mij een beetje kennen, weten dat ik niet zo goed ben in het volgen van recepten. Een plain bananenbrood is zo gewoontjes. Ik geef er daarom iedere keer net een andere twist aan waardoor er iedere keer een andere smaaksensatie uit de bakvorm komt. Regelmatig deel ik wat lekkers met vriendinnen. Afgelopen week nam ik dit glutenvrije bananenbrood mee om te proeven. “Marik, bananenbrood is leven maar DIT bananenbrood is het paradijs!”, was de kreet van de avond. Het recept moest en zou online komen, dus mocht het recept in de smaak vallen, bedank de voorproevers maar alvast!

Voedzaam, smaakvol én super handig om mee te nemen als tussendoortje!

Een smeuïg glutenvrij én vegan bananenbrood met een fijne structuur.die niet té overheersend naar bananen smaakt! De Ceylon kaneel geeft dit bananenbrood net dat beetje extra smaak en de banaan on top zorgt ervoor dat jouw bananenrbrood een charismatische uitstraling heeft waar iedereen graag van mee wil genieten! Kun je niet tegen noten? Gebruik dan in plaats van notenmeel, tijgernotenmeel-extra fijn. Ideaal als vervanger!

Zit je er klaar voor? Hier komt het recept van de triatleet onder de baksels, het lekkerste glutenvrije bananenbrood!

Voor meer variatie kun je altijd nog de bananenbrood muffins of een bananenbrood met blauwe bessen!

Het lekkerste glutenvrije bananenbrood

#Benodigdheden:

  • Mengkom
  • Spatel
  • Blender of staafmixer
  • Cakevorm 21 cm + evt bakpapier
[/et_pb_text]

Ingrediënten:

Voor 1 bananenbrood

Voor de topping:

  • 2 bananen
  • 1 el kokosbloesemsuiker

Glutenvrij bananenbrood

5 from 1 vote
Geschreven door Marike Categorie: Brood, Cake en brownie, Ontbijt, TussendoortjesDit recept is: Glutenvrij, Vegan, Lactosevrij, KoemelkvrijMoeilijkheid: Makkelijk
Hoeveelheid

10

hoeveelheid
Voorbereiding

10

min
Baktijkd

45

min
Calorieën

85

kcal
Totale tijd

55

min

Ben je op zoek naar een lekker glutenvrij bananenbrood? Dan heb ik dit voor jou! Met dit fijne recept bak jij de lekkerste glutenvrije bananenbroden die ook vegan zijn!

ingrediënten

Zo maak je het!

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de cakevorm in met kokosolie of bekleed het bakblik met bakpapier.
  • Doe alle droge ingrediënten (behalve de baking soda)  in een mengkom. Mix de bananen, de zachte kokosolie en de ontpitte Medjoul dadels met een staafmixer of keukenmachine tot moes en voeg deze bij de droge ingrediënten. Spatel alles door elkaar. Blijft jouw beslag te stevig? Voeg dan een scheutje plantaardige melk toe.
  • Los de baking soda op met een scheutje citroensap. Roer dit door elkaar en voeg dit toe aan jouw beslag. Dit zorgt voor luchtigheid.
  • Verdeel het beslag in de cakevorm en duw hier een gepelde banaan in. Halveer de andere banaan en leg deze op het beslag. Strooi hier wat kokosbloesemsuiker overheen zodat er een heerlijk karamellaagje op de cake zal verschijnen.
  • Bak jouw overheerlijke bananenbrood zo’n 45 minuten in het midden van de oven totdat deze er goudbruin uitkomt.
  • Laat het glutenvrije bananenbrood afkoelen in het bakblik en ga er met een glimlach van genieten!

Wat vind je van dit recept?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

#OHMYPIE

Ga je dit glutenvrije bananenbrood maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

BEN JE OP ZOEK NAAR MEER INSPIRATIE?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Het lekkerste glutenvrije bananenbrood
33 reacties
  1. Hi! Ziet er heerlijk uit. Ik heb een noten- en pinda allergie, wat kan ik gebruiken ipv amandelmeel? Alvast bedankt! Groetjes Esmee

    1. Hi Esmee,

      Wat vervelend! Je kan amandelmeel vervangen door Tijgernotenmeel extra fijn oftewel chufameel. Tevens zou je havermeel in kunnen zetten maar gebruik dan 50 gram.

      Liefs,
      Marike

    1. Ik heb ipv amandelmeel havermeel gebruikt, hij rijst alleen niet heel erg en blijft wat nat. Waar gaat het mis?
      Klein beetje havermelk bij gedaan omdat het beslag zo stevig was.

    1. Hi Sandra,

      Je kan het bananenbrood het beste bewaren in de koelkast met een folie of in een afgesloten bakje. Tevens kun je ze ook per plak invriezen.

      Liefs,
      Marike

      1. Hoi Marike, het brood ziet er heerlijk uit en smaakt goed. Maar…zou ik de bakingsoda weg kunnen laten? De smaak daarvan blijf ik altijd proeven ( yakkie). Iets anders?
        Je recepten zijn ook kei-makjelijk te maken waarvoor dank ;+)

        1. En natuurlijk heb ik voor mijn beurt geklaagd. Ik had nl al een ander soort bakpoeder en soda in huis. Dat vanochtend gebruikt en ja, echt waar, ik proef niets ‘ chemisch’.

          Het is van het merk ‘ natuurlijk’. Komt in kleine witte potjes en is niet duur.
          Via website . ( Mag geen naam noemen toch?)
          Dus..probleem opgelost en bananen brood voor tweederde kachel gemaakt door thuiswerkende echtgenoot en kleinzoon waar op gepast moet worden.

          1. Hi Henriëtte,

            Wat goed om te lezen! Fijn! Heel blij dat het gelukt is! Ga er lekker van genieten! Merk mag best genoemd worden hoor!

            Liefs,
            Marike

  2. Hoi, ik ben nu het brood aan het maken alleen is het deeg zo compact Hadden er geen eieren in gemoeten? Het brood komt ook helemaal niet omhoog… wat doe ik niet goed?

  3. Hoi, ik zag het recept voorbij komen en dacht die ga ik maken. Alleen is het deeg te compact rijst totaal niet in de oven. Wat gaat er mis?? Moeten er geen eieren in?

    1. Hi Suzette,
      Is het gelukt? Hoe groot waren jouw bananen? Waren het hele kleintjes? Wanneer het beslag te compact is kun je er een scheutje plantaardige melk aan toevoegen. Dit heb ik er nu bijgezet voor de duidelijkheid. Er hoeven geen eieren in maar wanneer je ziet dat jouw beslag heeel compact is kun je een eitje toevoegen voor meer smeuïgheid. Ik ben benieuwd!

      Liefs,
      Marike

    1. Hi Brigitta,

      Goede vraag! Ik had het aangepast maar kennelijk zijn de wijzigingen niet goed doorgevoerd. Het staat nu heel duidelijk beschreven zodat iedereen ermee uit de voeten kan. 🙂 Liefs, Marike

  4. HI Marieke,
    4 bananen door het beslag dan 1 hele in het beslag duwen en dan nog twee halve erop?
    Lijkt me echt veel dus wacht even op antwoord voordat ik m ga maken 😉

    1. Hi Elja,

      Dat klopt! Mocht je dit teveel vinden dan kun je die laatste twee ook weglaten. Blijft jouw beslag te dik voeg dan een scheutje (plantaardige) melk toe! Ga ervan genieten!

      Liefs,
      Marike

  5. Moet het bananenbrood droog zijn vanbinnen als je er met een prikker in prikt als het uit de oven komt? Want na 45 minuten op 180 graden is de prikker nog nat.

    1. Hier ook het geval! 10 minuten langer in de oven en laat het nu afkoelen in de hoop dat het dan beter is. Smaak is perfect!! 😉

  6. Mijn eerste zelfgebakken bananenbrood ooit! En lekker dat tie was! Hij was alleen niet heel hoog geworden, maar dat deed niets af aan de smaak 🙂
    Deze ga ik zeker vaker maken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.