Dit glutenvrije bananenbrood is misschien wel mijn allerfijnste recept. Ik schaamde mij diep toen ik erachter kwam dat het niet online stond. Het liefste maak ik iedere week zo’n gezonde rakker. Je kan er namelijk volop mee variëren! Ondertussen staan er zoveel bananenbrood recepten online, maar welke is nou écht lekker? Stop maar met zoeken, je zit nu gebakken! Hier komt het recept van het allerlekkerste glutenvrije bananenbrood oftewel de triatleet onder de baksels! Glutenvrij, lactosevrij, plantaardig én zonder geraffineerde suikers!

Bananenbrood is leven, maar dit glutenvrije bananenbrood is het paradijs!

De mensen die mij een beetje kennen, weten dat ik niet zo goed ben in het volgen van recepten. Een plain bananenbrood is zo gewoontjes. Ik geef er daarom iedere keer net een andere twist aan waardoor er iedere keer een andere smaaksensatie uit de bakvorm komt. Regelmatig deel ik wat lekkers met vriendinnen. Afgelopen week nam ik dit glutenvrije bananenbrood mee om te proeven. “Marik, bananenbrood is leven maar DIT bananenbrood is het paradijs!”, was de kreet van de avond. Het recept moest en zou online komen, dus mocht het recept in de smaak vallen, bedank de voorproevers maar alvast! 

Voedzaam, smaakvol én super handig om mee te nemen als tussendoortje!

Een smeuïg glutenvrij én vegan bananenbrood met een fijne structuur.die niet té overheersend naar bananen smaakt! De Ceylon kaneel geeft dit bananenbrood net dat beetje extra smaak en de banaan on top zorgt ervoor dat jouw bananenrbrood een charismatische uitstraling heeft waar iedereen graag van mee wil genieten! Kun je niet tegen noten? Gebruik dan in plaats van notenmeel, tijgernotenmeel-extra fijn. Ideaal als vervanger! 

Zit je er klaar voor? Hier komt het recept van de triatleet onder de baksels, het lekkerste glutenvrije bananenbrood! 

Voor meer variatie kun je altijd nog de bananenbrood muffins of een bananenbrood met blauwe bessen!

Alternatieve titel
blank

Recept:

Dit gerecht is:

Glutenvrij
Lactosevrij
Eivrij
Vegan

#Benodigdheden:

 • Mengkom
 • Spatel
 • Blender of staafmixer
 • Cakevorm 21 cm + evt bakpapier

Ingrediënten:

Voor 1 bananenbrood

Voor de topping:

 • 2 bananen
 • 1 el kokosbloesemsuiker

 

Aan de slag

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de cakevorm in met kokosolie of bekleed het bakblik met bakpapier.
 2. Doe alle droge ingrediënten (behalve de baking soda)  in een mengkom. Mix de bananen, de zachte kokosolie en de ontpitte Medjoul dadels met een staafmixer of keukenmachine tot moes en voeg deze bij de droge ingrediënten. Spatel alles door elkaar. Blijft jouw beslag te stevig? Voeg dan een scheutje plantaardige melk toe.
 3. Los de baking soda op met een scheutje citroensap. Roer dit door elkaar en voeg dit toe aan jouw beslag. Dit zorgt voor luchtigheid.
 4. Verdeel het beslag in de cakevorm en duw hier een gepelde banaan in. Halveer de andere banaan en leg deze op het beslag. Strooi hier wat kokosbloesemsuiker overheen zodat er een heerlijk karamellaagje op de cake zal verschijnen.
 5. Bak jouw overheerlijke bananenbrood zo’n 45 minuten in het midden van de oven totdat deze er goudbruin uitkomt.
 6. Laat het glutenvrije bananenbrood afkoelen in het bakblik en ga er met een glimlach van genieten!

Ga je dit glutenvrije bananenbrood maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken.

Alternatieve titel
blank