Een glutenvrije kruimeltaart met bosvruchten, zo’n taart waar je zelfs mee zou kunnen ontbijten. Met recht een parel om te maken tijdens de paasdagen of gewoon om jezelf op te trakteren. Een feest voor het oog en een lust voor de smaakpapillen! Glutenvrij, vegan én zonder geraffineerde suikers! 

Deze glutenvrije kruimeltaart met bosvruchten is voor mij echt jeugdsentiment!

Als kind was ik dol op kruimeltaart. Het liefste met bosvruchten of met gebakken appel en spijs. Niet met een zachte bodem maar het liefste een krokante. Afgelopen week wilde ik weer een keer de krokante glutenvrije koekjes bakken. Het deeg verdween alleen in een vlaaivorm, waarna ik bedacht dat het wel heel erg lekker zou zijn om hier een kruimeltaart van te maken mét bosvruchten.Genieten geblazen! Eerder maakte ik al deze super lekkere rijstevlaaitjes en deze tartelettes met vanille room en rood fruit

Heb je geen bosvruchten in huis of ben je hier niet dol op? Varieer eens met het fruit. De taart is ook ontzettend lekker met mango, peer, appel of met blauwe bessen. 

Recept:

Dit gerecht is:

Glutenvrij
Lactosevrij
Eivrij
Vegan

#Benodigdheden:

  • vlaaivorm 20 cm
  • Mengkom
  • Spatel
  • Pannetje

Ingrediënten:

Voor één kruimeltaart

Voor de bodem:

Voor de vulling:

  • 400 g bosvruchten- kan gewoon uit de diepvries
  • 35 g ahornsiroop
  • 1,5 el arrowroot

Voor de crumble:

  • 50 g havermeel
  • 40 g amandelmeel
  • 1 el kokosolie- gesmolten
  • 3 el ahornsiroop

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en vet de bakvorm in. 
  2. Maak het recept voor het koekjesdeeg. Laat de chocolade achterwege. 
  3. Bekleed de bakvorm met het deeg. Zet dit even in de koelkast. 
  4. Laat het diepvriesfruit ontdooien en verwarm dit met het arrowroot in een pannetje. Voeg het zoetmiddel toe. Laat het fruit lekker pruttelen zodat het in kan dikken. Wanneer het mengsel een jamdikte heeft kun je het vuur uitzetten. 
  5. Verdeel het fruit over de taartbodem. 
  6. Ga ondertussen verder met de crumble. Spatel alle ingrediënten door elkaar zodat er een crumble verschijnt. Is je deeg te droog? Voeg dan 1 el water toe. Is je deeg te nat? Voeg dan nog 1 el meel toe. 
  7. Verdeel de crumble over de taart en schuif de kruimeltaart de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 40 minuten.
  8. Laat de taart volledig afkoelen en ga ervan genieten!

Bewaartip! Je kan de taart zo’n 3 a 5 dagen in de koelkast bewaren. Je zal zien dat de topping nog iets meer in zal dikken waardoor het een frosting wordt!.

Ga je deze glutenvrije bosvruchten kruimteltaart maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken.

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Alternatieve titel
blank