Eet je glutenvrij en wil je een heerlijk paasbrood op tafel zetten met Pasen? Met dit glutenvrije paasbrood gevuld met zelfgemaakt spijs zonder geraffineerde suikers, is succes gegarandeerd! Om heel eerlijk te zijn heb ik nog niet eerder zo’n lekker paasbrood gegeten. Zelfs de mensen om mij heen die niet glutenvrij eten waren bijzonder verrast. Je maakt het glutenvrije paasbrood zonder gist én het is heerlijk smeuïg! Dit wil je proeven! Glutenvrij, lactosevrij én smaakvol genieten voor iedereen.

Worden jullie ook zo blij van het zonnetje, de krokussen langs de weg, de geur van bloeiende bloemen? Het is lente en daarmee ook bijna Pasen! Een mooie volle ontbijttafel met allemaal lekkers erop en gezelligheid met de mensen die nu wel om jou heen kunnen zijn. Daar kan een paasbrood natuurlijk niet in ontbreken. Voor mij is het wat lastiger om die kant en klaar te kopen en daarom heb ik zelf een lactosevrij en glutenvrij paasbrood gebakken. Qua smaak zit het een beetje tussen cake en paasbrood in. Vol van smaak en een lekkere friszoete bite van het spijs. Een gegarandeerd succes voor op je glutenvrije paastafel!

Ben je op zoek naar meer paasrecepten? Kijk dan HIER even!

Recept:

Dit gerecht is:

Glutenvrij
Lactosevrij

#Benodigdheden:

  • Cakevorm 21 cm
  • Bakpapier
  • Mengkom
  • Spatel

Ingrediënten:

Voor het spijs:

  • 100 g amandelmeel
  • 5 el honing of ahrornsiroop
  • 1 el citroenrasp
  • Optioneel: 2 el koud water

Voor het paasbrood:

  • 200 g glutenvrij havermeel
  • 50 g amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • 2 tl Ceylon kaneel
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 3 eieren
  • 30 g ahornsiroop of honing
  • 1 tl vanillearoma of vanillepoeder
  • 250 g plantaardige yoghurt of melk
  • 1 el citroenrasp
  • 1/2 tl baking soda + 1 el citroensap
  • 50 g rozijnen
  • 5 abrikozen (in stukjes)

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier of vet deze in met kokosolie.
  2. Begin met het maken van het amandelspijs. Doe alle ingrediënten in een mengkom en spatel dit door elkaar. Is het te droog? Voeg dan een scheutje koud water toe. Is het te nat? Voeg dan iets meer amandelmeel toe.
  3. Doe de melen, bakpoeder, specerijen en het snufje zout in een mengkom.
  4. Spatel hier de plantaardige yoghurt/ melk en de eieren doorheen samen met de vanille totdat je geen klontjes meer ziet.
  5. Snijd de abrikozen in stukjes en voeg deze samen met de rozijnen toe aan het beslag. Spatel alles door elkaar.
  6. Los de baking soda op samen met het citroensap, roer dit door elkaar en spatel dit snel door het beslag.
  7. Verdeel de helft van het beslag over de bodem van de cakevorm. Maak een rol van het amandelspijs en plaats dit in het midden. Verdeel hier het overige beslag overheen.
  8. Top het paasbrood eventueel af met gehakte nootjes, niet noodzakelijk wel lekker.
  9. Schuif jouw bolide de oven in voor een bruiningskuurtje van zo;’n 40 minuten. Wanneer deze goudbruin gebakken is dan is deze klaar! Let er wel op, ovens kunnen verschillen. Het kan best zijn dat jouw broodje iets korter of iets langer moet bakken. Blijf de laatste 10 minuten dus in de buurt!
  10. Laat jouw paasbrood afkoelen en geniet!

Bewaartip! Je kan het brood zo’n 3 a 5 dagen in de koelkast bewaren. Je kan het brood ook heel goed invriezen. Doe dit per plak.

Ga je dit glutenvrije paasbrood maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken.

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Alternatieve titel
blank