Het voorjaar hangt in de lucht en de paasdagen zijn in aantocht. Ook al zijn de paasdagen die jaar anders dan anders, we kunnen er thuis gewoon een feestje van maken! Deze glutenvrije hartige taartjes zijn al favoriet bij ons thuis maar zullen tijdens de paasdagen weer op tafel staan. Dol zijn wij op de combinatie van prei, geitenkaas en zongedroogde tomaat, je kan er uiteraard ook mee variëren! Het recept heb ik voor jou uitgewerkt. Wat is jouw favoriete hartige taart combinatie?

Naast mijn dagelijkse ontbijttaartjes ben ik niet echt een zoetekauw maar meer een hartige happer!

Je zal het niet geloven maar ik ben naast de ontbijttaartjes dol op hartig. Hartige taarten moet je dan ook niet te lang voor mijn neus laten staan, want ik eet ze zo op. Haha, tijd voor een lekker recept van een hartige taart. Wij maken deze taart bijna iedere week in een grote vorm, maar sinds kort zijn we dol op deze kleine springvormpjes. waardoor we allebei kunnen genieten van een eigen taartje. Zeg nou zelf dit staat toch ook super leuk op tafel?

Kun je niet tegen zachte geitenkaas? Vervang deze dan door oude kaas of Parmezaanse kaas. Thank me later!  Ze zijn ook super lekker met 50 g uitgebakken spekjes. Aanradertje voor degene die houden van iets meer bite!

Zit je er klaar voor? Daar gaan we dan!

Ben je op zoek naar meer hartige recepten? Kijk dan snel hier!

Recept:

Dit gerecht is:

Glutenvrij
Lactosevrij

#Benodigdheden:

Ingrediënten:

Voor het deeg:

  • 25 g rijstmeel, volkoren + extra voor werkblad
  • 25 g boekweitmeel
  • 25 g havermeel
  • 5 g psylliumvezels
  • snuf zeezout
  • 25 g lactosevrije kwark of soja yoghurt
  • 25 g kokosolie, zacht + extra voor de bakvorm

*Geen zin in gedoe voor de bodem? Gebruik glutenvrij bladerdeeg.

Voor de vulling:

  • 100 g prei
  • 1 teentje knoflook
  • 5 zongedroogde tomaatjes
  • 50 g geitenkaas (zacht) of Parmezaanse kaas (dit is lactosevrij)
  • Snuf peper en zout
  • 2 eitjes
  • 50 g plantaardige room
  • Verse bieslook
  • Optioneel: snufje Spice it Up!
  • Olijfolie om in te bakken

Aan de slag

  1. Bekleed de bodem(pjes) van de springvorm(pjes) met bakpapier en vet de randen in. 
  2. Doe alle ingrediënten voor het deeg in een mengkom en kneed dit door elkaar tot een deegbal. 
  3. Bebloem het aanrecht met een beetje meel, maak twee bolletjes van het deeg en rol het deeg uit met een deegroller of wijnfles (werkt net zo makkelijk), Bekleed de springvorm(pjes) met het deeg en zet deze heel even in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  5. Snijd de prei in fijne ringen en was deze goed in een vergeet. Niets zo naar als zand tussen je kiezen tijdens het eten van een quiche. Been there, done that. 
  6. Verwarm de olie in een bakpan en fruit de prei samen met de geperste knoflook op een laag vuurtje. Voeg de zongedroogde tomaatjes toe samen met de eitjes en en de plantaardige room. Voeg het peper en het zout toe en hak de bieslook grof en voeg dit ook toe en laat het even pruttelen. Ik ben dol op wat meer pit dus ik voegde de Spice it up toe van Green Gypsy Spices, dit is niet noodzakelijk. 
  7. Verdeel de vulling over de twee taartjes. Kruimel hier de geitenkaas of Parmezaanse kaas overheen. 
  8. Schuif jouw luxe lunch bolides de oven in voor een bruiningskuurtje de oven in en bak deze in zo’n 30 minuten op 180 graden. Verlaag de temperatuur dus met 20 graden om aanbranden te voorkomen. 
  9. Laat de hartige taartjes iets afkoelen en geniet!

Bewaartip! Je kan de taart zo’n 3 a 5 dagen in de koelkast bewaren. Warm de hartige taartjes even op voordat je ervan geniet en je zal zien dat ze nog steeds super lekker zijn!

Ga je deze glutenvrije hartige taartjes maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken.

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek OH MY PIE! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Alternatieve titel
Alternatieve titel