Geniet jij ook zo van de lente? De kleurrijke bloesem en het lentezonnetje zorgen ervoor dat ik het liefste alleen nog meer frisse taartjes en koeken wil maken. Deze glutenvrije lentekoek is mijn nieuwe favoriet! Het doet mij denken aan de glutenvrije roze koeken taart maar dan met de looks en e smaken de lente! Je maakt hem eenvoudig en wedden dat iedereen een puntje wil proeven?

Fris, fruitig met deze glutenvrije lentekoek met mango haal je de lente in huis!

De paasdagen zullen vast anders zijn dan anders. We kunnen niet zomaar langs bij familie of vrienden. Toch kunnen we er met z’n alleen een feestje van maken thuis. Dat doen wij ook dit jaar. We maken vandaag wat lekkere dingen zoals de lunch hartige taartjes, het glutenvrije paasbrood én deze lentekoek! Als de zon een beetje schijnt dan maken we er een klein feestje van in de tuin, gewoon samen. Je moet tenslotte zelf de slingers ophangen! Doe jij ook nog iets leuks dit weekend? 

Dé lentekoek die iedereen kan maken!

De smeuïge maar toch frisse koekbodem doet mij denken aan de bodem van een roze koek! Afgetopt met een frisse maar zoete glazuurtoplaag heb je met dit taartje een topper in huis! Het taartje blijft best lang goed in de koelkast en je kan de taart ook per punt invriezen zodat je op een later moment nog een keer kan genieten!

Fotografie FoodSlices

Recept:

Dit gerecht is:

Glutenvrij
Lactosevrij
Eivrij
Vegan

#Benodigdheden:

Ingrediënten:

Voor één glutenvrije paaskoek met mango

Voor de koek:

Voor het glazuur:

  • 250 g Icing poedersuiker – Greensweet Stevia of poedersuiker
  • 50 g verse mango + een el citroensap, ik heb dit gemixt tot een mangopuree.

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht of 170 graden onder en bovenwarmte. Bekleed de springvorm met het bakpapier.
  2. Doe de melen, bakpoeder en het zout in een mengkom. Spatel hier de overige ingrediënten doorheen, totdat er een egaal beslag zichtbaar is.Gebruik eventueel een mixer.
  3. Verdeel het beslag over de bodem van de springvorm. Schuif de bolide de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 20 minuten.
  4. Laat de koek afkoelen buiten de oven. Ga ondertussen aan de slag met het maken van het glazuur.
  5. Ik heb de mango gepureerd met een staafmixer samen met het citroensap. Meng dat beetje bij beetje met de poedersuiker Icing of poedersuiker tot een dik glazuur dat mooi geel is. Verdeel het glazuur over de afgekoelde koekbodem.
  6. Zet de glutenvrije lentekoek nog even in de koelkast zodat het glazuur uit kan harden. Garneer de taart eventueel met eetbare bloemen.

Ga je deze glutenvrije lentekoek maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken.

Alternatieve titel
Alternatieve titel
Alternatieve titel