Ontbijttaartjes met blauwe bessen en citroen

Ontbijttaartjes met blauwe bessen en citroen
LoadingRecept opslaan

In het weekend maak ik extra tijd voor het ontbijt. Deze ontbijttaartjes voor twee zijn dan ook ideaal en super leuk om te maken en samen te delen. Vandaag deel ik één van mijn lievelingsrecepten waar je van kan blijven genieten. Makkelijk, kleurrijk én ontzettend lekker! Glutenvrij, lactosevrij én voor de liefhebbers koolhydraatarm te maken. 

De combinatie van blauwe bessen en citroen is echt een feestje!

Blauwe bessen en citroen zijn een geweldige combinatie. Zeker nu het écht lente is past deze combinatie perfect! Ontbijttaartjes met blauwe bessen en citroen zijn dan ook een feestje om te maken én om te eten. Het proeft bijna gewoon naar cake. Echt?! Jazeker! Proef maar en ontdek! 

Heb je deze ontbijttaartjes al gepot? Ben je benieuwd hoe je iedere dag kan ontbijten met taart? Lees dan deze blog even!

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

Ingrediënten:

Voor 2 ontbijttaartjes:

  • 100 g amandelmeel of 80 g glutenvrij havermeel
  • 2 eieren
  • 50 g kokosyoghurt of andere stevige yoghurt/kwark naar keuze
  • 4 el ahornsiroop of Erytrhitol 
  • 1 el citroenrasp
  • 1 tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • 100 g blauwe bessen – mag ook diepvries zijn

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de bodempjes van de springvormpjes met bakpapier en vet de randen in. 
  2. Doe het amandelmeel in een mengkom, spatel hier de eieren, yoghurt, zoetmiddel, citroenrasp, zout en het bakpoeder doorheen. 
  3. Proef even of jouw beslag op smaak is, zo niet voeg nog wat zoetmiddel of eventueel wat kaneel toe.
  4. Verdeel het beslag over de 2 springvormpjes, duw wat blauwe bessen in de taartjes, bewaar de rest voor de topping. 
  5. Schuif de taartjes de oven in voor zo’n 30 minuten.
  6. Verdeel de overige blauwe bessen over de taartjes en geniet! 

Bewaartip! Je kan de taartjes zo’n 3 dagen in de koelkast bewaren of vries ze in per stuk. 

Ga je deze ontbijttaartjes maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken.

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek OH MY PIE! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

20 reacties
    1. Net uit de oven getoverd, de versie met havermeel. Glutenvrij bakken is nieuw voor mij en havermeel is echt mijn redding. De structuur is fantastisch en de smaak ook, het kan echt door gaan voor cake. Nog een tipje voor andere bakkers, ik had maar 1 bakblikje en dan doet hij er wel een stuk langer over, denk 50 minuten uiteindelijk, maar totally worth it! Dankjewel Marike!

  1. Hoi Marike, wat is eventueel een vervanger voor bakpoeder? Ik heb het helaas niet meer in huis en de plaatselijke supermarkt was ook alles op.. net nu ik het wilde maken
    Ik ben benieuwd!

  2. Kan ik deze hoeveelheden ook aanhouden voor 1 taartje van 20cm, of heb ik dan te weinig?
    Ik heb die kleintjes niet in huis namelijk…

    1. Hey Liselotte,

      Dat kan zeker! Ik zou gaan voor 100 g appelmoes extra + 1 el gebroken lijnzaad geweekt in 3 el water. Om jouw ontbijttaartjes meer lucht te geven kun je de bakpoeder vervangen door 1/2 tl baking soda opgelost in een scheutje citroensap.

      Liefs,
      Marike

      1. Hey Marike,

        Moeten de blauwe bessen eerst helemaal ontdooid zijn of kan ik ze ook bevroren toevoegen aan het beslag??

        X Hanna

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.