In het weekend maak ik extra tijd voor het ontbijt. Deze ontbijttaartjes voor twee zijn dan ook ideaal en super leuk om te maken en samen te delen. Vandaag deel ik één van mijn lievelingsrecepten waar je van kan blijven genieten. Makkelijk, kleurrijk én ontzettend lekker! Glutenvrij, lactosevrij én voor de liefhebbers koolhydraatarm te maken. 

De combinatie van blauwe bessen en citroen is echt een feestje!

Blauwe bessen en citroen zijn een geweldige combinatie. Zeker nu het écht lente is past deze combinatie perfect! Ontbijttaartjes met blauwe bessen en citroen zijn dan ook een feestje om te maken én om te eten. Het proeft bijna gewoon naar cake. Echt?! Jazeker! Proef maar en ontdek! 

Heb je deze ontbijttaartjes al gepot? Ben je benieuwd hoe je iedere dag kan ontbijten met taart? Lees dan deze blog even!

Recept:

Dit gerecht is:

Glutenvrij
Lactosevrij

#Benodigdheden:

Ingrediënten:

Voor 2 ontbijttaartjes:

  • 100 g amandelmeel of 80 g glutenvrij havermeel
  • 2 eieren
  • 50 g kokosyoghurt of andere stevige yoghurt/kwark naar keuze
  • 4 el ahornsiroop of Erytrhitol 
  • 1 el citroenrasp
  • 1 tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • 100 g blauwe bessen – mag ook diepvries zijn

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de bodempjes van de springvormpjes met bakpapier en vet de randen in. 
  2. Doe het amandelmeel in een mengkom, spatel hier de eieren, yoghurt, zoetmiddel, citroenrasp, zout en het bakpoeder doorheen. 
  3. Proef even of jouw beslag op smaak is, zo niet voeg nog wat zoetmiddel of eventueel wat kaneel toe.
  4. Verdeel het beslag over de 2 springvormpjes, duw wat blauwe bessen in de taartjes, bewaar de rest voor de topping. 
  5. Schuif de taartjes de oven in voor zo’n 30 minuten.
  6. Verdeel de overige blauwe bessen over de taartjes en geniet! 

Bewaartip! Je kan de taartjes zo’n 3 dagen in de koelkast bewaren of vries ze in per stuk. 

Ga je deze ontbijttaartjes maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken.

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek OH MY PIE! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Alternatieve titel
blank