Wat krijg je als je zin hebt in aardbeien én kwarktaart? Juist, een glutenvrije kwarktaart met aardbeien. De taart heeft een voedzame bodem van amandelmeel en havermout en is gezoet met een beetje ahornsiroop. Het is wellicht even werk, maar dan heb je ook wat. De taart is voedzaam en je kan er prima mee ontbijten. Maak de taart voor Moederdag of gewoon in het weekend zodat je er de hele week van kan genieten! Glutenvrij, lactosevrij én voor de liefhebbers plantaardig te maken!

Ontbijten met glutenvrije kwarktaart met aardbeien, het kan gewoon!

Zeg nou zelf, door alleen maar naar de foto’s te kijken word je toch al gelukkig? Ik in elk geval wel. Je kan je vast voorstellen hoe de ontbijtjes in Huize Oh My Pie! er uit zien! Niets mis mee, al zeg het zelf. Ik ben dol op ontbijttaartjes. Dat is geloof ik wel duidelijk. Nog leuker vind ik het toch wel dat er fanatiek wordt meegebakken. Dagelijks zie ik de tofste taarten verschijnen. Blijf deze plaatjes en ervaringen vooral delen. 🙂

Kun je niet tegen amandelmeel? Gebruik dan tijgernotenmeel -extra fijn om gebruik havermeel maar dan 75% van de aangegeven hoeveelheid amandelmeel.

Dagelijks overstroomt mijn inbox en e-mail met vragen over amandelmeel. Daarom geef ik de tip er nu alvast gratis bij. 😉 Je kan de bodem zelf wat extra smaak geven door bijvoorbeeld ipv kaneel, cacao toe te voegen of duw er wat grof gehakte noten in. Een feestje voor iedereen!

Heb je de kleurstoffen niet in huis? Geen probleem! Je kan het heel goed oplossen met een beetje blauwe bessen jam of ingekookte blauwe bessen. Jouw taart zal net zo mooi paars worden!

De kleurstoffen zijn een hit! Heb je ze niet in huis? Lees dan even de tips die ik erbij heb geschreven. Dan kom je vast een eind!

Geniet van deze dag en kruip wellicht even de keuken in op deze mega lekkere taart te maken!

Recept:

Dit gerecht is:

Glutenvrij
Lactosevrij
Eivrij
Vegan

#Benodigdheden:

 • Springvorm 20 cm
 • Mengkom
 • Spatel 

Ingrediënten:

Voor de bodem:

Voor de kwarklagen:

Voor de topping:

 • 250 g bosvruchten (diepvries)
 • 2 blaadjes gelatine
 • 150 g aardbeien
 • 30 g pure chocolade

*Heb je dit niet in huis? Gebruik dan 100 g ingekookte blauwe bessen (diepvries), mix deze tot een egaal mengsel.

Aan de slag

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met wat kokosolie.
 2. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een mengkom en kneed dit tot een soepel deeg.
 3. Bedek de bodem van de springvorm met het deeg en druk aan met een natte koude lepel, de bolle kant. Schuif de bodem de oven in voor zo’n 10 a 13 minuten.
 4. Ga ondertussen aan de slag met het maken van de vulling.
 5. Doe de yoghurt in een mengkom en voeg de vanille, ahornsiroop en de citroenrasp toe. Roer alles goed door elkaar.
 6. Gebruik je gelatine? Week de blaadjes gelatine in een kommetje koud water. Wanneer de blaadjes slap zijn kun je ze uitknijpen. Doe deze in een pannetje met een scheutje koud water. Verwarm het mengsel al roerende totdat de gelatine is opgelost. Haal het pannetje van het vuur. Mix de yoghurt met een mixer luchtig en voeg ondertussen de gelatine toe. Je zal zien dat er geen klontjes meer te zien zijn. Ga verder naar stap 8.
 7. Gebruik je agar agar? Kook de agar agar in een pannetje met zo’n 2 dl water. Blijf goed roeren. Voeg de yoghurt toe laat het geheel zo’n 2 minuten zachtjes koken, blijf goed roeren. Haal de yoghurt van het vuur, ga nu door naar stap 8.
 8. Verdeel de yoghurt in 2 kommen. Voeg aan 1 kom 1 el van de Berrylicious, Acia, bietenpoeder of 75 g ingekookte blauwe bessen toe en mix dit met een mixer of staafmixer tot een egaal geheel. Is het nog niet paars genoeg? Voeg dan nog wat meer natuurlijke kleurstof toe.
 9. Schuif de taart even de diepvries in of koelkast. Wanneer de onderste kwarklaag stijf genoeg is kun je de andere kom met yoghurt erbij pakken. Voeg hier 1/2 el Berrylicious, Acai, bietenpoeder of 25 g ingekookte blauwe bessen aan toe. Mix ook dit weer met een staafmixer of mixer tot een egaal mengsel en schenk dit voorzichtig over de paarse laag. Schuif de taart weer even de koelkast of diepvries in totdat de kwarklaag stijf genoeg is.
 10. Wanneer de taart stevig genoeg is kun je de topping maken. Verwarm de bosvruchten in een pannetje met een paar eetlepels water en eventueel wat zoetmiddel naar eigen smaak.
 11. Gebruik de gelatine en agar agar zoals ik hierboven heb beschreven. Je hoeft de coulis alleen niet te mixen met een mixer.
 12. Schenk dit voorzichtig over de taart heen. Halveer de aardbeien en snijd er hartjes van. Zo kleurrijk om te zien! Zet de taart weer even in de koelkast.
 13. Wanneer de coulis stevig genoeg is kun je de chocolade au bain marie verwarmen. Swirl de pure chocolade met een lepel over de taart heen zodat er een sierlijk effect ontstaat!
 14. Laat de chocolade uitharden en geniet!

Bewaartip! Je kan taart zo’n 3 dagen in de koelkast bewaren of vries ze in per punt.

Ga je deze glutenvrije kwarktaart maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken.

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek OH MY PIE! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Alternatieve titel
blank