Amandelmeel en citroen is een fijne combinatie. De mensen die wel eens bij een Masterclass geweest zijn weten dat ik hier gek op ben. Het liefste verwerk ik het in al mijn taartjes. Met dit fijne recept bak je in een handomdraai de lekkerste glutenvrije amandelkoeken ooit! Ze zijn niet krokant maar ze hebben een chewy bite. Ik maakte er vijf, vijf van die grote koeken waar je op elk moment van de dag van kan genieten! Glutenvrij, lactosevrij én voor de liefhebbers plantaardig te maken.

Deze glutenvrij amandelkoeken met citroen hebben een chewy bite en zijn verrassend fris van smaak!

Koekjes! Het zijn de meest veelzijdige recepten op mijn website. Ik gebruik de recepten vaak ook als taartbodem. Multifunctioneel! Ben je van plan om geen taart te maken maar gewoon koeken? Dan zit je hier helemaal goed. De koeken kan iedereen maken en zijn zo ongelofelijk lekker dat je ze echt moet verstoppen om ze niet in één keer soldaat te maken.

De liefhebbers kunnen ze ook koolhydraatarm maken, dat doe je eenvoudig met een koolhydraatarm zoetmiddel. Maakt dit voor jou niet uit? Gebruik dan gewoon ahornsiroop of honing.

Heb je de ingrediënten in huis? Ga dan snel aan de slag!

Ben je ook zo dol op koekjes? Bekijk dan snel de andere koek recepten!

Fotografie: FoodSlices

Recept:

Dit gerecht is:

Glutenvrij
Lactosevrij
Eivrij
Vegan

#Benodigdheden:

  • Mengkom
  • Bakplaat
  • Bakpapier

Ingrediënten:

Voor 5 grote of 10 kleine koeken

Voor de koeken:

Voor de topping:

  • Optioneel: 1 el amandelschaafsel
  • Optioneel: 1 eigeel of 1 el abrikozenjam

*Eivrij of vegan? Vervang het ei door 1 el arrowroot of kikkererwtenmeel losgeklopt in 3 el water.

Aan de slag

  1. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een keukenmachine of mengkom en mix alles door elkaar totdat er een soepele deegbal ontstaat. Wikkel het deeg in huishoudfolie en plaats het zo’n 30 minuten in de koelkast.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  3. Maak 5 a 10 balletjes van het deeg en duw deze uit zodat er een koekje ontstaat. Versier de koeken eventueel met amandelschaafsel en besmeer de koeken voor een glimmertje met wat eigeel of abrikozenjam (de eivrije optie).
  4. Schuif de koeken de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 10 a 12 minuten.Maak je grote koeken? Dan kan het zijn dat jouw koeken iets langer in de oven moeten bakken. Ze moeten er goudbruin uitzien. Let op, iedere oven is anders. Bij de één duurt het langer en bij de ander gaat het sneller. 
  5. Laat de koeken afkoelen buiten de oven en geniet!

Bewaartip! Bewaar de koeken in een trommel. Je kan ze prima 3 dagen bewaren. Wanneer ze net gebakken zijn, zijn ze natuurlijk het aller-aller lekkerste.

Ga je deze glutenvrije koeken maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek ‘Bakken zonder Tarwe!

blank
Alternatieve titel
blank