Ontbijttaart met appel en rozijnen

Ontbijttaart met appel en rozijnen
LoadingRecept opslaan

Een ontbijttaart die smaakt naar appeltaart, het moet niet gekker worden. Toch is het echt zo! Afgelopen week stond ik spontaan in de keuken en maakte in een handomdraai deze lekkere ontbijttaart met appel en rozijnen. Wanneer de ontbijttaart in de oven staat ruik je de geur van appeltaart al! Ik kan er geen genoeg van krijgen! Glutenvrij, lactosevrij én verantwoord genieten!

De ontbijttaartjes vliegen je om de oren! Een ontbijttaart met appel is toch een allrounder waar heel veel mensen van houden. Appels zijn ook het hele jaar door verkrijgbaar en vrijwel iedereen heeft het in huis. Handig om zo’n receptje achter de hand te hebben toch? Met deze ontbijttaart maak je vrienden, de smaken zijn zo lekker bij elkaar. Iedere hap proef je iets anders!

Het mini appeltaartje is al heel vaak gemaakt maar ook de appelcake met cheesecakevulling is een favoriet of wat dacht je van de appeltaart cheesecake én de appelkruimeltaart met frambozen? Man oh man, voldoende keus!

Ik deed spontaan een vreugdedansje in de keuken toen ik zag dat de taart zo goed gelukt was! De mensen om mij heen waren er ook blij mee. Het duurde niet lang of er stond een tweede ontbijttaart met appel en rozijnen in de oven. Ik heb er een filmpje van gemaakt zodat je met mij mee kan bakken. Let niet op die dikke zwangere buik, haha. Mama to be in de keuken! Die kleine Oh My Mini Pie! wordt maar verwend met al die ontbijttaartjes. 😉 Nu al verpest met al dat lekkers. We gaan het zien.

Zit je er klaar voor? Hier komt het recept!

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

  • Springvorm 18 cm
  • Mengkom
  • Spatel
  • Rasp
  • Bakpapier

Ingrediënten:

Voor het basisbeslag:

*Eivrij of vegan? Vervang het ei door 1 el gebroken lijnzaad geweekt in 3 el lauw warm water. 

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden onder- en bovenwarmte. Bekleed de bakvorm met bakpapier en vet de randen in.
  2. Doe de melen samen met het bakpoeder, zeezout en de kaneel in een mengkom.
  3. Voeg het ei, de appelmoes, ahornsiroop en de citroenrasp toe. Spatel alles goed door elkaar.
  4. Los de baking soda op in een bakje samen met het citroensap. Meng dit als laatste door het beslag. Proef even of dit voor jou op smaak is.
  5. Snijd de appel alvast in partjes en wel de rozijnen.
  6. Schenk de helft van het beslag in de bakvorm. Leg hier wat appelpartjes en rozijnen bovenop. Strooi hier eventueel nog wat grof gehakte (para)noten overheen.
  7. Verdeel hier het overige beslag overheen en top af met de overige appelpartjes en rozijnen.
  8. Schuif de taart de oven in voor zo’n 40-60 minuten. Check even of jouw ontbijttaart klaar is door met een satéprikker in het midden van de taart te prikken. De prikker mag vochtig zijn maar niet nat.  Laat de ontbijttaart afkoelen buiten de oven en geniet!

Bewaartip! Je kan de ontbijttaart zo’n 3 a 5 dagen in de koelkast bewaren.

Ga je deze ontbijttaart met appel en rozijnen maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken.

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek OH MY PIE! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

25 reacties
  1. Wat een geweldig recept!
    Ga het zeker maken… Maar, ehh er zit wel een ei in? kun ja dat door iets vegans vervangen? of gewoon toch een edi?

    Fijne laatste zwangerschapsweek gewenst en een mooie voorspoedige bevalling en kraamtijd.

  2. Hoi Marike,

    Taart gemaakt, vanochtend gegeten met een schep kokos yogurt. Hij is echt heerlijk en voedzaam. Top dit recept…. Dit gaan we vaker maken.

    1. Hallo. Is een heerlijk taartje. Evenals een van de voorgaande reactie was hij bij mij na een kwartier extra ook nog niet gaar. Wellichtviets van arrowroot toevoegen ?

      1. Hi Diederik,

        Ah wat jammer. Ik heb het taartje nog een keer gemaakt bij mij is de taart binnen 40 a 45 minuten goed. Soms kan het iets langer duren. Wellicht kan het aan het formaat appel liggen waardoor de ene taart natter is dan de andere.
        Groetjes,
        Marike

  3. Hoi Marike,
    Het taartje gemaakt maar havermeel vervangen met boekweitmeel en appelmoes door rabarber. Het is een heerlijk taartje geworden die lekker fris is en niet te zoet.
    Een aanrader,

      1. Hi Marike,
        Ik heb je taartje gemaakt. Het beslag onder de middelste appel laag is helaas redelijk rauw gebleven. Heb jij nog tips wat ik de volgende keer anders kan doen? Ik heb het al 15 minuten langer in de oven gedaan, wat niet geholpen heeft. Miss de volgende keer wat hoger bakken? Alvast bedankt voor je reactie. Groetjes, Lara

  4. Vandaag voor de 2e keer gebakken, is echt zo heerlijk recept! Zelfs mijn man vind het lekker, normaal is glutenvrij als snel heel droog, maar deze is heerlijk smeuïg. Love it!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.