Een ontbijttaart die smaakt naar appeltaart, het moet niet gekker worden. Toch is het echt zo! Afgelopen week stond ik spontaan in de keuken en maakte in een handomdraai deze lekkere ontbijttaart met appel en rozijnen. Wanneer de ontbijttaart in de oven staat ruik je de geur van appeltaart al! Ik kan er geen genoeg van krijgen! Glutenvrij, lactosevrij én verantwoord genieten!

De ontbijttaartjes vliegen je om de oren! Een ontbijttaart met appel is toch een allrounder waar heel veel mensen van houden. Appels zijn ook het hele jaar door verkrijgbaar en vrijwel iedereen heeft het in huis. Handig om zo’n receptje achter de hand te hebben toch? Met deze ontbijttaart maak je vrienden, de smaken zijn zo lekker bij elkaar. Iedere hap proef je iets anders!

Het mini appeltaartje is al heel vaak gemaakt maar ook de appelcake met cheesecakevulling is een favoriet of wat dacht je van de appeltaart cheesecake én de appelkruimeltaart met frambozen? Man oh man, voldoende keus!

Ik deed spontaan een vreugdedansje in de keuken toen ik zag dat de taart zo goed gelukt was! De mensen om mij heen waren er ook blij mee. Het duurde niet lang of er stond een tweede ontbijttaart met appel en rozijnen in de oven. Ik heb er een filmpje van gemaakt zodat je met mij mee kan bakken. Let niet op die dikke zwangere buik, haha. Mama to be in de keuken! Die kleine Oh My Mini Pie! wordt maar verwend met al die ontbijttaartjes. 😉 Nu al verpest met al dat lekkers. We gaan het zien.

Zit je er klaar voor? Hier komt het recept!

Ontbijttaart met appel en rozijnen

Recept:

Dit gerecht is:

Glutenvrij
Lactosevrij
Eivrij
Vegan

#Benodigdheden:

  • Springvorm 18 cm
  • Mengkom
  • Spatel
  • Rasp
  • Bakpapier

Ingrediënten:

Voor het basisbeslag:

*Eivrij of vegan? Vervang het ei door 1 el gebroken lijnzaad geweekt in 3 el lauw warm water. 

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden onder- en bovenwarmte. Bekleed de bakvorm met bakpapier en vet de randen in.
  2. Doe de melen samen met het bakpoeder, zeezout en de kaneel in een mengkom.
  3. Voeg het ei, de appelmoes, ahornsiroop en de citroenrasp toe. Spatel alles goed door elkaar.
  4. Los de baking soda op in een bakje samen met het citroensap. Meng dit als laatste door het beslag. Proef even of dit voor jou op smaak is.
  5. Snijd de appel alvast in partjes en wel de rozijnen.
  6. Schenk de helft van het beslag in de bakvorm. Leg hier wat appelpartjes en rozijnen bovenop. Strooi hier eventueel nog wat grof gehakte (para)noten overheen.
  7. Verdeel hier het overige beslag overheen en top af met de overige appelpartjes en rozijnen.
  8. Schuif de taart de oven in voor zo’n 40 minuten. Laat de ontbijttaart afkoelen buiten de oven en geniet!

Bewaartip! Je kan de ontbijttaart zo’n 3 a 5 dagen in de koelkast bewaren.

Ga je deze ontbijttaart met appel en rozijnen maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken.

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek OH MY PIE! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Ontbijttaart met appel en rozijnen
Ontbijttaart met appel en rozijnen
Ontbijttaart met appel en rozijnen