En dan ben ik ineens 37 weken zwanger! De tijd is op één of andere manier voorbij gevlogen. Zoals ik aangaf in de eerdere blogs is het geen onbezorgde zwangerschap en vond ik het behoorlijk spannend, máár wat zijn we blij dat ik nu nog vrolijk rondhuppel zonder al teveel klachten én een Oh My Mini Pie! die het boven verwachting goed doet! Het is bijna zover, volgende week wordt het meisje gehaald. Tijd om de laptop dicht te doen, mijn e-mail op afwezig te zetten en mijzelf nog meer te concentreren op dat wat komen gaat. Spannend? Dat zeker, maar we kijken er ook naar uit!

Ik weet het nog heel goed, dat we tijdens de 16 weken echo te horen kregen dat de buikwand van de baby niet gesloten bleek te zijn. De rollercoaster waar we toen in terechtkwamen is er niet één die ik nog een keer mee zou willen maken. De onzekerheid en de spanning die het met zich meebracht is niet iets van hoe je een zwangerschap voor ogen hebt. Toch kun je meer aan dan je denkt. Op één of andere manier voelde ik mij naar mate de zwangerschap vorderde steeds sterker worden. De controles bleven goed en ook de lijsten van ziekenhuisbezoeken aan het Erasmus MC kunnen we nu doorscheuren, want we hebben ze allemaal gehad. Op naar het volgende avontuur, de bevalling én het traject daarna.

Ik ga met verlof!

Spannend maar ook zo bijzonder tegelijk

Volgende week worden we verwacht in het ziekenhuis. Het beleid bij een baby met een gastroschisis is dat het rond de 37 weken wordt gehaald om beknelling van de darmpjes in de buik te voorkomen. In principe wordt het een natuurlijke bevalling tenzij het kindje nog even snel draait. Deze kleine dwarsligger heeft daar een handje van! Maar wat dan met die darmpjes? Precies die gedachte kwam ook in mij op toen de arts dit vertelde. Die schijnen gewoon flexibel mee te komen wanneer het kindje geboren wordt. Het wordt opgevangen in een zak (gek idee!) om het zo steriel mogelijk te houden. En dan is het toch wel even spannend hoe het meisje ervoor staat. Is er genoeg ruimte in de buik dan kan ze direct geopereerd worden, is dit er niet dan plaatsen ze een silo. Waarbij de darmpjes iedere dag beetje bij beetje een plekje krijgen in de buik. Oef, het is allemaal niet wat. Lijkt mij heel gek om als moeder van je kind gescheiden te zijn. Gelukkig weten we dit nu al en kun je je er op voorbereiden maar ik gun het niemand. Daarna volgt nog een heel traject om te kijken of de darmen voeding op kunnen nemen, niet geblokkeerd zijn etc. De baby krijgt voeding via een infuus en later via een sonde. We zijn hier voorlopig wel even zoet mee, maar alles voor een goede gezondheid. Duimen jullie met mij mee dat het goed gaat komen?

Wat kun je verwachten op Oh My Pie!

Dagelijks krijg ik ontzettend veel vragen over recepten, mailtjes en reacties op Facebook en Instagram. Geweldig vind ik het! Zo leuk om te zien hoe betrokken iedereen is! De komende tijd zal ik minder actief zijn. Wanneer je geen reactie krijgt ligt dit niet aan jou of dat ik het niet wil lezen maar heb ik mijn focus ergens anders liggen. Achter de schermen heb ik doorgewerkt en komen er nog een aantal toffe recepten online. Deze worden ook doorgeplaatst op de socials. Op Facebook verschijnen regelmatig recepten zowel oude als nieuwe zodat je niet zonder inspiratie zal komen te zitten. En anders tik je bovenin de zoekbalk het recept dat je zoekt, genoeg keuze denk ik zo. 😉 De webshop zal tijdelijk gesloten zijn, alleen de Masterclass tickets zijn nog te koop. Op Instagram deel ik soms nog dingen die ik leuk vind, ook hier kun je mij volgen.

Voor nu heel veel liefs van mij!

Persoonlijk: Ik ga met verlof!