Slagroomsoezen! Dit keer gevuld met slagroom én aardbeien. Een luchtige glutenvrije soes lijkt een opgave maar écht wanneer je de stappen volgt lukken ze altijd. Vroeger was ik al dol op slagroomsoezen, super lekker met chocolade maar eerlijk is eerlijk deze glutenvrije slagroomsoezen met aardbeien mogen er zijn. Een zomerse traktatie en ook echt een plaatje om naar te kijken. Glutenvrij, lactosevrij én een feestje voor iedereen!

Nu de aardbeien weer volop verkrijgbaar zijn maak ik er maar al te graag lekkere recepten mee. Op het moment dat de slagroomsoezen gemaakt werden leek het mij zo leuk om eens uit te pakken én de aardbeien toe te voegen aan het recept. Nouja, recept? Je kan er zelf voor kiezen of je de glutenvrije slagroomsoezen wil maken met of zonder aardbeien. Uit betrouwbare bronnen heb ik vernomen dat ze met schijfjes mango ook ontzettend lekker zijn of wat dacht je van slagroomsoezen met banaan en chocolade of slagroomsoezen met lemon curd? Yes, voldoende variatie voor de liefhebbers!

Ben je op zoek naar meer soezen inspiratie? De glutenvrije chocolade soezen en oranje soezen zijn twee aanraders!

Tip van Oh My Pie!

Wist je trouwens dat je de soezen ook in kan vriezen? Super handig wanneer je bezoek krijgt en je niet altijd iets voor handen hebt of wanneer je niet alles in één keer op kan/wil eten.

Fotografie: FoodSlices

Recept:

Dit gerecht is:

Glutenvrij
Lactosevrij

#Benodigdheden:

  • Mengkom 
  • Spatel
  • Pannetje
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Slagroomspuit + spuitmondje groot

Ingrediënten:

Voor het soezenbeslag:

  • 50 g glutenvrij havermeel
  • 50 g boekweitmeel of rijstmeel
  • 50 g (room) boter of kokosolie
  • 2 eieren
  • 125 ml plantaardige melk of 125 ml water
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille-extract

Vulling:

Aan de slag

  1. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden onder- en bovenwarmte of 180 graden hetelucht.
  2. Doe de boter of de kokosolie en de (plantaardige) melk of water in een steelpan en breng dit al roerende aan de kook.
  3. Haal de pan van het vuur en roer de melen samen met het bakpoeder en vanille er goed door heen.
  4. Zet de pan weer op het vuur en blijf roeren tot het deeg als een bal van de bodem loslaat (ongeveer 1 min).Haal de pan van het vuur.
  5. Roer één voor één de eieren door het beslag totdat ze goed zijn opgenomen.
  6. Verdeel het beslag met twee lepels in 8 gelijke hoopjes op de bakplaat. Zorg voor voldoende ruimte tussen de hoopjes omdat de soezen rijzen tijdens het bakken.
  7. Bak de soezen in ongeveer 25 minuten gaar en bruin. Laat daarna de soezen afkoelen.
  8. Klop de slagroom op met een mixer of handmixer samen met de vanille en de ahornsiroop of Syrup Gold.
  9. Snijd de soezen open en vul ze met de slagroom, snijd de aardbeien in plakjes en verdeel deze over de  de slagroom. Dek de soezen af met de bovenkant van de soezen.
  10. Verdeel er eventueel nog wat poedersuiker overheen voor een mooi effect!
  11. Serveer de soezen direct of bewaar ze in de koelkast in een afgesloten bakje.

Ga je deze glutenvrije slagroomsoezen met aardbeien maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken.

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek OH MY PIE! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Glutenvrije slagroomsoezen met aardbeien
blank