Een ontbijttaart met notenpasta voor het hele gezin, de titel klinkt misschien al goed maar de uitwerking is nóg beter! Sinds Vera thuis is uit het ziekenhuis heb ik mijn ontbijttaartjes weer regelmatig in de oven staan. Omdat het mij niet elke dag lukt besloot ik een grotere ontbijttaart te maken waar je meerdere dagen van kan genieten. Geïnspireerd door het oh zo geliefde pindakaas ontbijttaart zonder meel maar wellicht nóg lekkerder. Je hebt er maar weinig ingrediënten voor nodig, een beetje liefde, geduld en een oven. Ideaal! Ik heb het recept op papier gezet zodat je er zonder moeite zelf ook van kan genieten! Glutenvrij, lactosevrij én voor de liefhebbers ook koolhydraatarm te maken!

Een (ontbijt)taart bakken zonder meel, dat ook nog eens altijd lukt én super smeuïg uit de oven komt. Ik blijf het bijzonder vinden. Des te leuker om hier weer eens mee te experimenteren én nog leuker dat het eindresultaat een feestje is voor iedereen! Notenpasta heb ik als basis gebruikt, dit keer gebruikte ik amandelpasta. Je kan ook kiezen voor pindakaas of een combinatie. Je hebt vast wel jouw eigen favoriet in huis! Persoonlijk houd ik van een zo puur mogelijke versie voor dit recept. Tegenwoordig hebben de supermarkten een groot aanbod, dat scheelt. Je kan volop variëren met de specerijen, Ceylon kaneel en speculaaskruiden kunnen de meeste mensen wel waarderen. Chai kruiden of pumpkin spice kan ook heel erg lekker zijn, kan ik je alvast vertellen! De vulling is heel persoonlijk. Ik ben echt gek op gedroogde vijgen en pecannoten. Je kan het weglaten of inruilen voor dadels, rozijnen of abrikozen. Walnoten, cashewnoten of paranoten zijn ook echt een feestje bij deze taart! Maar Marik, waarom gaat er zuivelspread in de taart? Echt probeer het, het geeft de taart iets extra’s. 😉 Geloof mij! Je kan het eventueel ook weglaten. It’s up to you!

Notenpasta ontbijttaart voor het hele gezin!

De titel alleen al vind ik geweldig. Hoe fijn is het om met meerdere mensen een ontbijttaart te kunnen delen? Niet helemaal waar, sommige dingen wil je niet delen. Maar wanneer je een klein taartje maakt en de rest van het gezin snoept het op, dan baal je. Deze taart bevat wel 6 a 8 porties! Je hoeft maar één keer even in de keuken te staan voor 6 a 8 ontbijtpleziertjes! De notenpasta ontbijttaart voor het hele gezin in smeuïg, smaakvol én super fijn om te combineren. Ik eet het ook vaak als tussendoortje. Terwijl ik dit typ krijg ik er spontaan trek van!

Zit je er klaar voor? Hier komt het recept! Glutenvrij, lactosevrij, koolhydraatarm genieten voor iedereen!

Ontbijttaart met pecannoten en vijgen voor het hele gezin!

Recept:

Dit gerecht is:

Glutenvrij
Lactosevrij

#Benodigdheden:

 • Springvorm 18 cm
 • Bakpapier
 • Mengkom
 • Spatel
 • Staafmixer

Ingrediënten:

Voor de basis:

 • 4 eieren
 • 350 g notenpasta – ik heb amandelpasta gebruikt maar pindakaas kan ook of een combinatie van andere noten.
 • 4 el ahornsiroop of Greensweet Syrup Gold
 • 15 g bakpoeder
 • Snufje zeezout
 • 1 el Ceylon kaneel of speculaaskruiden
 • 130 ml amandelmelk of plantaardige melk- ik gebruikte deze Alpro Creamy Almond

Voor de vulling en topping:

 • 4 gedroogde vijgen
 • 40 g pecannoten (geroosterd)- of kies voor noten die jij lekker vind!
 • 100 g (lactosevrije) zuivelspread

Koolhydraatarm? Laat de gedroogde vijgen weg en gebruik Greensweet Syrup Gold

Aan de slag

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte of 160 graden hetelucht. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in.
 2. Doe alle ingrediënten voor het basisbeslag in een mengkom en maak dit fijn met een staafmixer. Er mogen geen klontjes meer te zien zijn.
 3. Proef even of jouw beslag op smaak is, voeg zo nodig nog wat zoetmiddel toe. Verdeel de helft van het beslag over de bodem van de springvorm.
 4. Hak de vijgen en noten grof. Verdeel de helft over het beslag en verdeel ook de helft van de zuivelspread over het beslag.
 5. Schenk hier vervolgens het laatste beslag overheen en top de taart af met de overige noten, vijgen en zuivelspread.
 6. Schuif jouw bolide de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 30 a 35 minuten. Laat de ontbijttaart afkoelen buiten de oven.
 7. Nu komt het allerleukste gedeelte, tijd om van de taart te genieten! Ik eet graag een puntje van deze ontbijttaart als ontbijt met wat vers fruit of gebakken appeltjes.

Bewaartip: Bewaar de taart zo’n 3 tot max. 5 dag in een afgesloten bak in de koelkast of vries de taart per punt in.

Ga je deze notenpasta ontbijttaart voor het hele gezin maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken.

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek OH MY PIE! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Notenpasta ontbijttaart voor het hele gezin!
Notenpasta ontbijttaart voor het hele gezin!