Notenpasta ontbijttaart voor het hele gezin!

Notenpasta ontbijttaart voor het hele gezin!
Een ontbijttaart met notenpasta voor het hele gezin, de titel klinkt misschien al goed maar de uitwerking is nóg beter! Sinds Vera thuis is uit het ziekenhuis heb ik mijn ontbijttaartjes weer regelmatig in de oven staan. Omdat het mij niet elke dag lukt besloot ik een grotere ontbijttaart te maken waar je meerdere dagen van kan genieten.
LoadingRecept opslaan

Ontbijten met taart!

Geïnspireerd door het oh zo geliefde pindakaas ontbijttaart zonder meel maar wellicht nóg lekkerder. Je hebt er maar weinig ingrediënten voor nodig, een beetje liefde, geduld en een oven. Ideaal! Ik heb het recept op papier gezet zodat je er zonder moeite zelf ook van kan genieten! Glutenvrij, lactosevrij én voor de liefhebbers ook koolhydraatarm te maken!

Notenpasta ontbijttaart, glutenvrij én koolhydraatarm!

Een (ontbijt)taart bakken zonder meel, dat ook nog eens altijd lukt én super smeuïg uit de oven komt. Ik blijf het bijzonder vinden. Des te leuker om hier weer eens mee te experimenteren én nog leuker dat het eindresultaat een feestje is voor iedereen! Notenpasta heb ik als basis gebruikt, dit keer gebruikte ik amandelpasta. Je kan ook kiezen voor pindakaas of een combinatie. Je hebt vast wel jouw eigen favoriet in huis! Persoonlijk houd ik van een zo puur mogelijke versie voor dit recept. Tegenwoordig hebben de supermarkten een groot aanbod, dat scheelt. Je kan volop variëren met de specerijen, Ceylon kaneel en speculaaskruiden kunnen de meeste mensen wel waarderen. Chai kruiden of pumpkin spice kan ook heel erg lekker zijn, kan ik je alvast vertellen! De vulling is heel persoonlijk. Ik ben echt gek op gedroogde vijgen en pecannoten. Je kan het weglaten of inruilen voor dadels, rozijnen of abrikozen. Walnoten, cashewnoten of paranoten zijn ook echt een feestje bij deze taart! Maar Marik, waarom gaat er zuivelspread in de taart? Echt probeer het, het geeft de taart iets extra’s. 😉 Geloof mij! Je kan het eventueel ook weglaten. It’s up to you!

Notenpasta ontbijttaart voor het hele gezin!

De titel alleen al vind ik geweldig. Hoe fijn is het om met meerdere mensen een ontbijttaart te kunnen delen? Niet helemaal waar, sommige dingen wil je niet delen. Maar wanneer je een klein taartje maakt en de rest van het gezin snoept het op, dan baal je. Deze taart bevat wel 6 a 8 porties! Je hoeft maar één keer even in de keuken te staan voor 6 a 8 ontbijtpleziertjes! De notenpasta ontbijttaart voor het hele gezin in smeuïg, smaakvol én super fijn om te combineren. Ik eet het ook vaak als tussendoortje. Terwijl ik dit typ krijg ik er spontaan trek van!

Zit je er klaar voor? Hier komt het recept! Glutenvrij, lactosevrij, koolhydraatarm genieten voor iedereen!

Notenpasta ontbijttaart voor het hele gezin!

Ontbijttaart met pecannoten en vijgen voor het hele gezin!

Notenpasta ontbijttaart voor het hele gezin!

5 from 1 vote
Geschreven door Marike Categorie: Cake en brownie, Koolhydraatarm, Ontbijt, Ontbijttaartjes, TussendoortjesDit recept is: Glutenvrij, Koolhydraatarm, Lacotsevrij, MelkvrijMoeilijkheid: Makkelijk
Hoeveelheid

8

hoeveelheid
Voorbereiding

10

min
Baktijd

40

min
Calorieën

235

kcal
Total time

50

min

Een overheerlijke ontbijttaart gemaakt zonder meel maar met notenpasta! Ik ben fan! Deze koolhydraaatarme ontbijttaart is ook glutenvrij. Zo kun je ontbijten met het hele gezin!

ingrediënten

  • 4 grote eieren

  • 350 g notenpasta

  • 4 el ahornsiroop of Greensweet Syrup Gold

  • 15 g bakpoeder

  • snufje zeezout

  • 1 el Ceylon kaneel of speculaaskruiden

  • 120 ml amandelmelk of plantaardige melk- ik gebruikte deze Alpro Creamy Almond

  • Voor de vulling en topping:
  • 40 g pecannoten (geroosterd)- of kies voor noten die jij lekker vind!

  • 100 g (lactosevrije) zuivelspread

  • Wat heb je nodig?
  • Springvorm 18 cm

  • Mengkom

  • Spatel

  • Bakpapier

Zo maak je het!

  • Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte of 160 graden hetelucht. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in.
  • Doe alle ingrediënten voor het basisbeslag in een mengkom en maak dit fijn met een staafmixer. Er mogen geen klontjes meer te zien zijn.
  • Proef even of jouw beslag op smaak is, voeg zo nodig nog wat zoetmiddel toe. Verdeel de helft van het beslag over de bodem van de springvorm.
  • Hak de noten grof. Verdeel de helft over het beslag en verdeel ook de helft van de zuivelspread over het beslag.
  • Schenk hier vervolgens het laatste beslag overheen en top de taart af met de overige noten, vijgen en zuivelspread.
  • Schuif jouw bolide de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 35 a 40 minuten. Laat de ontbijttaart afkoelen buiten de oven.
  • Nu komt het allerleukste gedeelte, tijd om van de taart te genieten! Ik eet graag een puntje van deze ontbijttaart als ontbijt met wat vers fruit of gebakken appeltjes.

Notities

  • Bewaartip! Bewaar de taart zo’n 3 tot max. 5 dag in een afgesloten bak in de koelkast of vries de taart per punt in.
  • Koolhydraatarm? Laat de gedroogde vijgen weg en gebruik Greensweet Syrup Gold

#ohmypie

Ga je deze notenpasta ontbijttaart maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

10 reacties
  1. Ik heb vanochtend dit heerlijk uitziende taartje gemaakt, maar na de aangegeven tijd (van 35 min) en de tijd voor het afkoelen, zakte het midden een beetje in. Heeft de taart meer tijd nodig gehad? De oven stond op hetelucht 160 graden

  2. Heerlijk maar bij snijden loopt hij aan de binnenkant leeg want dat is geen cake geworden. Wat heb ik verkeerd gedaan?

  3. Een extra ei in het beslag & je ontbijttaart zakt niet meer in! Zelf vind ik het niet erg, de smeuigheid vind ik heerlijk. Maar om de taart te serveren met visite vind ik een ingezakte taart niet leuk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.