Deze glutenvrije chocolade-koffietaartjes zijn eigenlijk een combinatie van mijn twee favoriete smaken en zien ze er niet betoverend uit? Koffie en chocolade gaat eigenlijk altijd goed in een taart, maar deze taartjes hebben écht charisma. Met een bodem van gepofte quinoa en een frisse slagroom-yoghurtvulling afgetopt met toefjes Dalgona! Kennen jullie dit al? Het is momenteel een hype op social media, daar houd ik nou niet van dus heb ik de Dalgona koffie geboycot. Je ziet het al, ook ik ben ervoor gezwicht. Ik vertel je uitgebreid hoe jij deze feestgangers kan maken zonder al te veel moeite. Kijk en lees je mee?

De echte koffieliefhebbers moeten echt deze chocolade-koffie cheesecake eens maken!

Glutenvrij genieten met deze feesttaartjes!

De afgelopen dagen was het zo heet dat ik de oven uit heb laten staan. Ik koos ervoor om wat lekkers te maken zonder oven, een no-bake recept. Toevallig stond er nog een restje gepofte quinoa in de kast. Eerder maakte ik deze bites met gepofte quinoa en deze overheerlijke taart. Dat leek mij wel wat! Eenmaal in de keuken ontstond er vanzelf een creatie in mijn hoofd. Dit keer ééntje met een crunchy quinoa bodem en een frisse vulling van yoghurt en slagroom. De toefjes maakte ik van Dalgona koffie. Dat is niets meer dan opgeklopte oploskoffie met wat kokosbloesemsuiker. Hier maakte ik mooie toefjes van en daar swirlde ik de pure chocolade overheen. Zo zie je maar weer dat deze leuke taartjes heel makkelijk zijn om te maken. Je kan er ook voor kiezen om de koffie crème uit te smeren over de taartjes wanneer je geen spuitzak hebt. Net zo makkelijk!

Liever 1 taart in plaats van 2 kleine taartjes?

Gebruik dan een springvorm van 15 a 16 cm doorsnede en maak er één taart van. Zo kun je er zelfs een verjaardagsfeestje van maken! Bewaar de taart(jes) afgedekt in de koelkast voor maximaal 3 dagen.

Op zoek naar meer inspiratie?

Bekijk hier dan eens de feestelijke yoghurttaartjes met blauwe bessen en citroen of wat dacht je van deze glutenvrije chocolade cheesecake met kandijkoekbodem?!

Glutenvrije chocolade-koffietaartjes

Recept:

Dit gerecht is:

Glutenvrij
Lactosevrij
Eivrij
Vegan

#Benodigdheden:

  • 2 springvormpjes 10 a 12 cm 
  • Bakpapier
  • Mengkom
  • Pannetje 
  • Hittebestendig bakje
  • Spatel 
  • Optioneel: Slagroomspuitzak + spuitmondje

Ingrediënten:

Voor de quinoabodem:

Voor de vulling:

  • 3 blaadjes gelatine of 2 g agar agar
  • 150 g verse (lactosevrij) slagroom*
  • 150 g kokosyoghurt of stevige yoghurt naar keuze- ik gebruikte Abbot Kinney’s
  • 1 tl vanille-extract
  • 30 g ahornsiroop

Voor de topping:

  • 3 el oploskoffie
  • 3 el (kokosbloesem)suiker
  • 3 el water

* Gebruik de opklopbare slagroom van Alpro of maak kokosslagroom wanneer je plantaardig eet. 

Aan de slag

  1. Bekleed de springvormpjes met bakpapier en vet de randen in.
  2. Doe de quinoa samen met de ahornsiroop, Livin’ La Vida Choca en het zout in een mengkom.
  3. Smelt de pure chocolade au bain marie en spatel dit door de quinoa. Verdeel de quinoa over de bodem van de springvormpjes en duw dit mengsel aan met de bolle kant van een koude lepel. Schuif de springvormpjes de koelkast in voor zo’n 10 minuten.
  4. Ga ondertussen aan de slag met het maken van de vulling.
  5. Gebruik je gelatine? Leg de blaadjes in een kommetje koud water totdat ze slap zijn. Knijp ze uit en verwarm ze in een pannetje met een scheutje koud water. Blijf goed roeren totdat de gelatine is opgelost. Voeg 2 eetlepels yoghurt toe en roer goed door. Voeg vervolgens de rest van de yoghurt al roerende toe. Ga verder met stap 7.
  6. Gebruik je agar agar? Verwarm de agar agar in een pannetje met 1 dl water en breng dit al roerende aan de kook. Voeg vervolgens de yoghurt toe en blijf goed roeren, laat dit zo’n 2 minuten zachtjes koken en haal het pannetje van het vuur. Ga door naar stap 7.
  7. Klop de slagroom stijf met het zoetmiddel en de vanille, spatel hier voorzichtig het afgekoelde yoghurtmengsel doorheen. Doe dit langzaam en rustig omdat anders de lucht zal verdwijnen uit jouw vulling dat is zonde.
  8. Verdeel de vulling over de springvormpjes en zet de taartjes in de koelkast voor zo’n 2 uur.
  9. Wanneer de vulling stijf genoeg is kun je de topping maken.
  10. Meng in een maatbeker de oploskoffie met de suiker en het water. Mix dit met een elektrische garde of mixer totdat er een crème ontstaat. Dit klusje heb je binnen dertig seconden gepiept als je de een elektrische garde gebruikt. Met een mixer duurt dit zo’n vijf minuten. Wil je een mooie toef maken? Schep de dalgona crème dan in een spuitzak met daarin een spuitmondje. Geen spuitzakken in huis en geen zin om die te kopen? Dan kun je de crème ook gewoon op het ijs scheppen met een lepel natuurlijk.
  11. Top de taartjes eventueel af met wat gesmolten pure chocolade voor een extra feestelijk effect!

Ga je deze glutenvrije chocolade- koffietaartjes maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boeken Oh My Pie! en  ‘Bakken zonder Tarwe!

Glutenvrije chocolade-koffietaartjes
Glutenvrije chocolade-koffietaartjes