In veel Oh My Pie! recepten zie je kokosyoghurt voorbij komen. Het is een fijn product met een romige en frisse smaak dat ik graag gebruik in plaats van normale yoghurt of kwark. Ideaal voor mensen die niet tegen lactose en koemelk kunnen. Laat het nu ook een heel kostbaar product zijn, in de winkel betaal je al snel veel geld voor zo’n potje van 400 gram. Vandaag deel ik mijn budgettip die ook nog eens heel goed is voor de darmen, ja echt! Ik laat je zien hoe jij ook zelf kokosyoghurt kan maken. Super handig als basis van een ontbijt met granola, een ontbijttaartje of om een hartig dipje mee te maken.

Deze frambozen ontbijtcake smaakt nog lekkerder met zelfgemaakte kokosyoghurt!

Fris, romig én heel voedzaam zonder poespas!

Zelf kokosyoghurt maken is appeltje eitje. Je maakt het met een blikje kokosmelk zonder toegevoegde rommel en probiotica capsules. Dit recept gebruik ik al een lange tijd, het is zo makkelijk en daardoor weet ik ook dat ik altijd een goede kwaliteit kokosyoghurt in huis heb en grijp ik nooit mis. Tijdens een Masterclass deelde ik deze tip waar ik op dat moment heel wat mensen blij mee kon maken. Het werd tijd om de tip ook online te delen zodat ook jij hiervan kan genieten.

Dikke of dunne kokosyoghurt?

Regelmatig krijg ik de vraag of ik dikke of dunne kokosyoghurt gebruik in mijn recepten. Meestal een dikke kokosyoghurt omdat ik dit heel fijn vind. De verhouding kokosroom-kokosvloeistof in het blikje be­­paalt hoe dik de yoghurt wordt. Gebruik bijvoorbeeld voor een dikkere yoghurt het grootste deel van de room en geen vloeistof. Gebruik voor een dunnere yoghurt het hele blikje.

Met of zonder yoghurtmaker?

Voor zelf yoghurt maken heb je niet meer nodig dan een grote thermosfles. Maar een speciale yoghurtmaker kan handig zijn. Ik maak de kokosyoghurt vaak zonder yoghurtmaker omdat ik hiermee grotere hoeveelheden tegelijk kan maken.

Wist je dat de kokosyoghurt ook ontzettend lekker is in deze Gezonde Carrot Cake Ontbijtcake?

Tips!

De probiotica die ik gebruik ik van Bio-Kult. Dit is niet gesponsord, deze heb ik eigenlijk altijd standaard in huis omdat ik die zelf gebruik voor een goede darmgezondheid. De kokosmelk kocht bij bij de Lidl. Deze is al dik van zichzelf zonder rare toevoegingen én goedkoop. De yoghurt lukt altijd!

Zelf kokosyoghurt maken doe je zo!

Recept:

Dit gerecht is:

Glutenvrij
Lactosevrij
Eivrij
Vegan

#Benodigdheden:

 • Mengkom
 • Pannetje
 • Thermometer- voor voeding
 • Thermosfles of yoghurtmaker
 • Schone pot

Ingrediënten:

 • 1  blikje 400 ml kokosmelk (volvette voor een romiger yoghurt)
 • 2 probiotica-capsules

Aan de slag

 1. Schenk de kokosmelk in een kom en klop hem glad. 
 2. Breng de kokosmelk kort aan de kook en haal de pan vervolgens meteen van het vuur.
 3. Laat de kokosmelk afkoelen tot een temperatuur van minimaal 40 en maximaal 45 graden. Gebruik de thermometer om dit goed in de gaten te houden en wees hier heel nauwkeurig in. Bij temperaturen hoger dan 45 graden gaat de probiotica namelijk dood en kun je dus geen yoghurt maken, bij temperaturen lager dan 40 graden zullen de bacteriën niet zo goed groeien.
 4. Is de juiste temperatuur bereikt? Meng dan de inhoud van de probiotica capsules door de kokosmelk.
 5. Gebruik je een thermosfles? Schenk de kokosmelk hierin, sluit de fles goed af. Wikkel de fles in een aantal theedoeken of een deken en laat deze 8-12 uur op een warmere plaats in huis staan.
 6. Gebruik je een yoghurtmaker? Dan is nu de tijd om de kokosmelk met probiotica in het apparaat te schenken en de instructies van het apparaat te volgen.
 7. Zowel in de thermosfles als in de yoghurtmaker, is de yoghurt nog steeds heel vloeibaar, dat is normaal. Schenk de yoghurt in een glazen pot
 8. Zet de yoghurt als hij klaar is minstens 6 uur in de koel­kast. Als hij koud wordt, wordt hij dikker. 
 9. In de koelkast is de kokosyoghurt 1 week houdbaar.

Ga je zelf kokosyoghurt maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boeken Oh My Pie! en  ‘Bakken zonder Tarwe!

Alternatieve titel
Zelf kokosyoghurt maken doe je zo!