Dat chocolade niet altijd een guilty pleasure hoeft te zijn bewijzen deze ontbijttaartjes maar weer eens! Ze zijn gemaakt van voedzame ingrediënten, er komt geen boter en suiker aan te pas! Voor de variatie maakte ik in de laatste week van mijn verlof eens chocolade ontbijttaartjes. De glutenvrije chocolade ontbijttaartjes bevielen zo goed dat ik ze nog een keer de oven in schoof om ze vervolgens te fotograferen en het recept uit te werken. Glutenvrij, lactosevrij én plantaardig te maken!

Ben jij gek op ontbijttaartjes? Probeer deze glutenvrije ontbijttaartjes met frambozen eens, of wat dacht je van de coffee & cashew ontbijttaartjes?

De smeuïge structuur van de glutenvrije chocolade ontbijttaartjes is een feest voor iedereen!

Dat het maken van een glutenvrij chocolade ontbijttaartje niet moeilijk hoeft te zijn bewijst dit recept maar weer eens. Met een basis van amandelmeel en cacaopoeder kom je al een heel eind. De rest heb je vast in huis of kun je kopen bij de lokale supermarkt. Even roeren, in de springvormpjes én bakken maar! Je kan zelf bepalen of je wat pecannoten toevoegt of dat je deze liever weglaat. Zelf vind ik het echt een cadeautje om wat dadelstukjes toe te voegen, hierdoor wordt het taartje zoet én extra smeuïg maar niet te zoet. De keuze is aan jou!

Hoog, hoger, hoogst!

Met een springvormpje van 10 cm wordt het taartje hoger dan wanneer je een 12 cm vormpje gebruikt. Afgelopen week deelde ik de bakvormpjestip waarbij springvormpjes van 10 cm nu extra goedkoop zijn bij Blokker. Jullie kochten massaal de springvormpjes, super leuk! Let op, klik wel op afhalen anders betaal je meer dan 10 euro voor 4 springvormpjes.  Naast de grote van de springvorm is er nog een truc om jou taartje hoger te krijgen. Naast de nodige oefening is het toevoegen van een tl bakpoeder of een halve tl bakingsoda + een scheutje citroensap/appelazijn de oplossing. Vergeet niet om het beslag even goed door elkaar te mixen voor een extra luchtig karakter!

Ontbijt, tussendoortje of als toetje!

De kleine taartjes noem ik wel ontbijttaartjes maar eigenlijk kun je ze ook prima tussendoor eten of serveren als een decadent toetje! In dit geval zijn de glutenvrije chocolade ontbijttaartjes extra lekker met een bolletje vanille ijs of een toefje (plantaardige) slagroom. De taartjes worden vast gewaardeerd door iedereen! Je kan ze de gerust de dag van te voren maken, zo hoef je niet zelf ’s ochtends vroeg in de keuken te staan. Ideaal wanneer je druk bent of gewoon geen zin hebt om lang in de keuken te staan.

Meer chocolade recepten!

Bekijk het recept eens van deze glutenvrije chocolade biscuittaart, dadels met pindakaas en pure chocolade, glutenvrije chocolade koeken met hazelnoten, of deze glutenvrije strudel met gekaramelliseerde walnoten en banaan!

Glutenvrije chocolade ontbijttaartjes
Glutenvrije chocolade ontbijttaartjes

Recept:

Dit gerecht is:

Glutenvrij
Lactosevrij
Eivrij
Vegan

#Benodigdheden:

  • 2 springvormpjes 10 a 12 cm of 1 grote van 16 of 18 cm
  • Bakpapier
  • Mengkom
  • Spatel

Ingrediënten:

*Eivrij of vegan? Vervang het ei door 1 el gebroken lijnzaad geweekt in 3 el water.

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden onder- en bovenwarmte of 165 graden hetelucht. Bekleed de bodempjes van de springvormpjes met bakpapier en vet de randen in.
  2. Doe het amandelmeel en de cacaopoeder in een mengkom, spatel hier de eieren, yoghurt, zoetmiddel, zout en het bakpoeder doorheen.
  3. Gebruik je baking soda? Los dit dan nu op met het citroensap in een klein kommetje en spatel dit door het beslag heen.
  4. Snijd de dadels in stukjes.
  5. Verdeel het beslag over de 2 springvormpjes, duw de dadel stukjes en de blokjes chocolade in de glutenvrije chocolade ontbijttaartes. Extra lekker met een pecannoot on top!
  6. Schuif de taartjes de oven in voor zo’n 25 a 30 minuten.
  7. Laat de glutenvrije chocolade ontbijttaartjes afkoelen buiten de oven en geniet!

Bewaartip! Je kan de taartjes zo’n 3 dagen in de koelkast bewaren of vries ze in per stuk.

Ga je deze ontbijttaartjes maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken.

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek OH MY PIE! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Glutenvrije chocolade ontbijttaartjes
Glutenvrije chocolade ontbijttaartjes