Dit waren de lekkerste Snickers taartjes die ik ooit heb geproefd. Heel toevallig vond ik een verdwaalde pot geroosterd pindameel in mijn kast, hier wilde ik heel graag eens iets mee doen. Pinda’s vind ik heel lekker maar in mijn baksels is een uitgesproken pindasmaak niet altijd gewenst. Bij pinda’s denk ik al snel aan Snickers, en aangezien het een lange tijd geleden was dat ik deze had gemaakt kon ik het niet laten om er kleine taartjes van te maken. Met een krokante pindabodem en een romige toch smeuïge zoete vulling waarin de pindakaas goed naar voren komt! Bedekt met een krokant laagje chocolade, love it! Super fijn is toch dat de taart niet alleen glutenvrij is maar ook lactosevrij én vegan! Zo kan iedereen er van genieten!

Ben jij gek op Snickers? Dan is dit taartje echt wat voor jou. Ben je op zoek naar nog meer inspiratie? De Twix taart, de Snickers sensatie of misshien wel de sticky snickers cake, zijn echte aanraders!

Glutenvrije Snickers taartjes waar iedereen van kan genieten!

Glutenvrij eten wordt vaak gezien als lastig en of vies. Een langere tijd heb ik dit zelf ook gedacht, ik vond het moeilijk om er zelf een feestje van te maken. De meeste glutenvrije producten in de supermarkt vond ik niet zo lekker en de buikpijn die ik contiue had bleef. Wat ben ik blij dat ik stap voor stap heb geleerd om er zelf een feestje van te maken. Ik weet nog goed dat deze Sticky Snickers cake (oké de foto’s daar kun je het ook aan zien, haha die zal ik weer eens updaten) maakte als een van mijn eerste Oh My Pie! probeersels. Ik denk dat ik de cake wel 50 keer gemaakt heb, zo lekker vond ik deze toen. Bijzonder om te zien hoe ik mij de afgelopen 5 jaar heb ontwikkeld tot een glutenvrije bakexpert. Ik hoop dat het jou weer inspireert om er thuis ook een feestje van te maken. Dat is precies waar ik aan moest denken toen deze glutenvrije Snickers taartjes uit mijn koelkast rolden. De combinatie van smaken en structuren is zo goed dat iedereen hier van kan genieten!

Chocolade fanaten opgelet! Maak eens deze chocolade cheesecake, pompoen brownies, chocolade koeken of de chocolade mousse taartjes!

Deze Snickers taartjes maak je heen gemakkelijk!

De Twix taart inspireerde mij voor de vulling. Ik voegde er bonen aan toe die zorgen voor extra body, de pindakaassmaak iets milder maken én de vulling grootser maken. Geen fan van bonen, je proeft ze niet maar wil je ze echt niet gebruiken dan kan dat natuurlijk ook. Het zal geen effecten hebben voor jouw taartjes, alleen de vulling zal iets minder hoog worden. Kun je niet tegen pinda’s? Maak de bodem van amandelmeel, gebruik in plaats van pindakaas amandelpasta en vervang de pinda’s door amandelen of pecannoten. Je zal zien, het feestje op jouw bord is net zo lekker. 😉

Zit je er klaar voor? Hier gaan we dan!

Snickers taartjes, glutenvrij én vegan!

Recept:

Dit gerecht is:

Glutenvrij
Lactosevrij
Eivrij
Vegan

#Benodigdheden:

  • 2 springvormpjes 10 a 12 cm
  • Bakpapier
  • Mengkom
  • Spatel
  • Optioneel: acetaatfolie

Ingrediënten:

Voor 2 Snickers taartjes voor 8 personen een puntje

Voor de bodempjes:

  • 70 g pindameel geroosterd- of 70 g pinda’s grof gemalen
  • 30 g ahornsiroop
  • 25 g kokosolie gesmolten
  • Snufje zeezout

Voor de vulling:

  • 100 g Medjoul dadels- ontpit
  • 100 g pindakaas – zo puur mogelijk
  • 75 g lima bonen- witte bonen of  cannellini bonen kunnen ook
  • 50 g kokosmelk- volle variant
  • Snufje zout
  • 1/2 tl vanille-extract
  • 20 g pinda’s

Voor de topping:

  • 50 g pure chocolade
  • 1/2 el kokosolie
  • 20 g pinda’s

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden onder- en bovenwarmte op 160 graden hetelucht. 
  2. Bekleed de bodempjes van de springvormpjes met bakpapier.
  3. Doe het meel in een mengkom en spatel hier de overige ingrediënten voor de bodempjes doorheen.
  4. Verdeel het deeg over de bodempjes van de springvormpjes en schuif deze de oven in voor zo’n 8 minuten.
  5. Ga ondertussen aan de slag met het maken van de vulling. Doe de ontpitte Medjoul dadels in een mengkom, voeg de pindakaas, zout, vanille en de kokosmelk toe. Pureer dit alles tot een gladde massa. Spoel de bonen schoon en laat ze uitlekken, pureer deze mee met de vulling totdat er een smeuïge pindakaasvulling te zien in. Proef even of de vulling op smaak is.
  6. Bekleed de afgkoelde springvormpjes eventueel met acetaatfolie, verdeel de vulling over de bodempjes en schuif de springvormpjes de koelkast in zodat de vulling op  kan stijven. 
  7. Verwarm de chocolade au bain marie met de kokosolie. Verdeel deze over de pindakaasvulling en garneer de taartjes met enkele grof gehakte pinda’s.
  8. Schuif de springvormpjes weer de koelkast in voor een uur zodat de chocolade goed uit kan harden en de Snickers taartjes stevig genoeg zijn om aan te snijden.
  9. Wanneer je de taartjes aan wil snijden, verwarm dan een mes door deze onder warm water te houden. Maak het mes droog en snijd nu mooie puntjes.

    Bewaartip! Je kan deze mega lekkere taartjes zo’n 5 dagen in de koelkast bewaren in een afgesloten bakje. Invriezen is ook mogelijk, doe dit per puntje of per blokje.

    Ga je deze Snickers taartjes maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

    Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boeken Oh My Pie! en  ‘Bakken zonder Tarwe!

Snickers taartjes, glutenvrij én vegan!