Chocolade en pindakaas, een heerlijke combinatie. Zeker wanneer deze samenkomen in een koek! Grote koeken die je maakt met maar 4 ingrediënten, oké én een snufje zout. Dit moet te doen zijn toch? Deze grote chocolade- pindakaas koeken hebben een stevige bite zoals die van zandkoekjes, met een nootachtige en zoete chocolade smaak. Ik ben er gek op! De koeken vielen zo goed in de smaak dat de oven al snel weer aanstond om nog een batch te maken. Het recept mocht natuurlijk niet achterblijven. De koeken zijn glutenvrij, vegan én koolhydraatarm, oftewel iedereen kan meedoen!

Ben je op zoek naar meer koekjes recepten? Maak dan deze krokante koeken eens, de chocolade koeken, de amandelkoeken met citroen, mokka koeken, hazelnoot koeken of de Pimmetjes eens!

Pindakaas- chocolade koeken met slechts 4 ingrediënten!

Om deze koeken zelf te maken heb je geen hogere wiskunde nodig. Alleen jou lievelings notenpasta, dit kan pindakaas zijn of amandelpasta, cashewnotenpasta of een combinatie van deze. Het kokosmeel geeft een voedzaam karakter aan de koeken. Wist je dat kokosmeel heel veel vezels bevat? Super handig en fijn, daardoor verzadigen de koeken goed. Door cacao toe te voegen krijgen de koeken een chocoladesmaak en met een scheutje zoetmiddel worden de koeken lekker zoet. Easy peasy! De koeken doop ik graag in de thee of ik neem ze mee als tussendoortje. Je kan er ook een taartbodem van maken, ik spreek uit ervaring dat dit heel erg lekker is. Ik ben benieuwd wat jij van de koeken zal vinden.

Glutenvrije pindakaas-chocolade koeken

Recept:

Dit gerecht is:

Glutenvrij
Lactosevrij
Eivrij
Vegan

#Benodigdheden:

 • Bakplaat
 • Bakpapier
 • Mengkom

Ingrediënten:

Voor 8 koeken:

 • 240 g pindakaas of notenpasta
 • 35 g kokosmeel
 • 2 el cacao
 • Snufje zout
 • 80 g honing of Syrup Gold

Aan de slag

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden onder- en bovenwarmte of 165 graden hetelucht.
 2. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
 3. Doe de ingrediënten voor het deeg in een keukenmachine totdat er een deegbal ontstaat of kneed het met de hand.
 4. Maak 8 gelijke bollen van het deeg en duw deze iets uit op de bakplaat. De koekjes zullen niet uitlopen dus er hoeft niet zoveel ruimte tussen de koeken te zitten.
 5. Als het deeg te droog is kun je een klein beetje olie op jouw handen doen dan is het vormen van de bollen een stuk makkelijker.
 6. Bak de koeken in zo’n 10 a 12 minuten  in de oven.
 7. Laat de koeken buiten de oven afkoelen.
 8. Wanneer de koeken zijn afgekoeld kun je ze eventueel decoreren met gesmolten chocolade. Smelt de chocolade au bain marie en doop de koeken hier in voor de helft. Strooi er wat nootjes overheen en geniet!
 9. De koeken blijven zo’n 3 weken vers in een weckpot.

Ga je deze koeken maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boeken Oh My Pie! en  ‘Bakken zonder Tarwe!

Glutenvrije pindakaas-chocolade koeken