De glutenvrije ontbijttaartjes met pompoen zijn mijn nieuwe verslaving, wat zijn ze ongelofelijk lekker! Het leukste vind ik toch wel dat je er volop mee kan variëren. Daardoor is ontbijten iedere dag weer een feest. Helemaal lekker met pecannoten, maar dat is natuurlijk aan jou. Ik maakte er twee tegelijkertijd zodat ik meerdere dagen kon genieten van een glutenvrij ontbijtfeestje!

Op zoek naar meer ontbijttaartjes? Bekijk hier alle recepten eens!

Bakken met pompoen

Pompoen is toch wel de triatleet onder de groentes, doordat pompoenpuree de smaak overneemt van datgene wat jij toevoegt kun je er zowel zoet als hartig mee bakken en koken. Wij zijn er thuis dol op! Van pompoensoep, pompoen brownies of wat dacht je van de chocolade moussetaart met pompoen en de glutenvrije Ferrero Rocher taart? Pompoen is neutraal van smaak en daarom is het ideaal om zeker in deze tijd van het jaar pompoen in huis te hebben. Het fijne is toch wel dat het in deze ontbijttaartjes een smeuïge structuur geeft aan de taartjes maar er ook voor zorgt dat de taartjes niet te droog zijn zonder dat er boter aan toegevoegt is! Hoe fijn is dat?!

Oh My Pie! baktips!

Help, mijn taartje blijft plat! Om deze vraag te voorkomen heb ik baking soda toegevoegt aan het beslag. Hierdoor krijgt het taartje meer lucht dan wanneer je bakpoeder toe zou voegen. Wanneer je een vegan taartje maakt is dat echt een must anders blijft het taartje inderdaad platter dan je ziet op de foto. Los de baking soda van te voren wel even goed op in wat citroensap of appelazijn, ander proeven de taartjes naar wasmiddel. Dat wil je echt niet! 😉

Zit je er klaar voor? Hier komt het recept!

 

Glutenvrije ontbijttaartjes met pompoen
Glutenvrije ontbijttaartjes met pompoen

Recept:

Dit gerecht is:

Glutenvrij
Lactosevrij
Eivrij
Vegan

#Benodigdheden:

 • 2 springvormpjes 10 a 12 cm
 • Mengkom
 • Spatel
 • Bakpapier

Ingrediënten:

Voor de ontbijttaartjes:

 • 110g amandelmeel of 90 g glutenvrij havermeel
 • 2 eieren*
 • 150 g pompoenpuree OF 100 g pompoenpuree én 50 ml (plantaardige) melk of drinkyoghurt
 • 3 el ahornsiroop of 25 g Syrup Gold
 • 2 tl bakpoeder  OF 1/2 tl baking soda + 1 el citroensap
 • 1 tl vanille-extract
 • Snufje zout
 • Optioneel: enkele pecannoten
 • 2 tl speculaaskruiden of Ceylon kaneel

*Eivrij of vegan? Vervang de eieren door 2 el gebroken lijnzaad geweekt in 6 el warm water. Voeg dit toe aan het beslag. Gebruik dan wel baking soda als rijsmiddel ipv bakpoeder.

Optioneel:

Icing van 3 el poedersuiker/ Greensweet Icing of Of  2 el kokosyoghurt

Aan de slag

 1. Verwarm de oven voor op 170 graden onder- en bovenwarmte of 155 graden hetelucht. Bekleed de bodempjes van de springvormpjes met bakpapier en vet de randen in.
 2. Doe het amandelmeel in een mengkom, spatel hier de eieren, pompoenpuree (én eventueel de drinkyoghurt ), zoetmiddel, speculaaskruiden, zout en het bakpoeder doorheen.
 3. Proef even of jouw beslag op smaak is, zo niet voeg nog wat zoetmiddel toe.
 4. Gebruik je baking soda? Los dit dan nu op met het citroensap in een klein kommetje en spatel dit door het beslag heen.
 5. Verdeel het beslag over de 2 springvormpjes. Extra lekker met een pecannoot on top!
 6. Schuif de taartjes de oven in voor zo’n 25 a 30 minuten.
 7. Laat de taartjes afkoelen buiten de oven. Wil je er een icing op maken? Roer dan een lepel water door de Icing van Greensweet Stevia of poedersuiker, roer dit door elkaar en verdeel dit over de taartjes. Je kan er ook voor kiezen om wat kokosyoghurt over de taartjes te verdelen. Top de taartjes af met wat pecannoten en geniet!

Bewaartip! Je kan de taartjes zo’n 3 dagen in de koelkast bewaren of vries ze in per stuk.

Ga je deze ontbijttaartjes maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken.

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek OH MY PIE! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Glutenvrije ontbijttaartjes met pompoen