Overheerlijke aardbeien tiramisu, glutenvrij!

Overheerlijke aardbeien tiramisu, glutenvrij!
LoadingRecept opslaan

Tiramisu een verleidelijk dessert waar wij thuis gek op zijn en wij vast niet alleen. Tiramisu is namelijk nog altijd één van de meest populaire toetjes! Dit keer pakken we het net even anders aan, we hebben namelijk speciaal voor de feestdagen een overheerlijke aardbeien tiramisu gemaakt met de Aardbeienjam Minder Zoet van Hero.

Ben je gek op tiramisu? Bekijk dan eens deze glutenvrije en vegan tirmisu , de bronwie tiramisu cheesecake en de limonello tiramisu!

Deze tiramisu wil je gewoon proeven!

Stel je eens voor! Een romige vulling van slagroom en mascarpone, een frisse bite van lange vingers met een vleugje limoncello én zoete twist van de Hero Aardbeienjam Minder Zoet. Een recept dat helemaal past bij de kerstdagen maar ook in het voorjaar!

Glutenvrije tiramisu met aardbeien en limoncello

Tiramisu, aardbeien én limoncello, een helden combinatie wat mij betreft. Ik gebruikte glutenvrije lange vingers om  het recept glutenvrij te maken. Wil je het recept lactosevrij maken? Gebruik dan lactosevrije of plantaardige slagroom en lactosevrije mascarpone. Succes gegarandeerd! Heel toevallig had ik nog wat lemoncurd staan, deze heb ik extra gebruikt in het recept. Dat past perfect!

Tip: Dit fantastische toetje maak je het liefste een dag van tevoren. Zo kunnen de smaken van de aardbeienjam en limoncello goed in de lange vingers trekken.

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

  • 3 glaasjes of 1 kleine ovenschaal
  • Mengkom
  • Spatel
  • Handmix of mixer

Ingrediënten:

Voor de tiramisu:

  • 150 g Hero Aardbeienjam Minder zoet
  • 250 ml (plantaardige) slagroom
  • 250 g mascarpone
  • 1 tl vanille-extract
  • 70 g poedersuiker
  • 1 pak glutenvrije lange vingers – 200 g
  • 100 ml limoncello
  • 2 el citroensap

Voor de topping:

  • 100 g aardbeien
  • 1 el amandelschaafsel
  • 2 tl citroenrasp

Aan de slag

  1. Klop de slagroom op tot zachte pieken. Klop de mascarpone los met de poedersuiker en de vanille. Spatel de slagroom door het mascarponemengsel.
  2. Gebruik je een schaal? Leg de lange vingers naast elkaar in de schaal.
  3. Gebruik je glaasjes? Snijd de lange vingers op maat zodat ze precies in de glaasjes kunnen. Leg ze vervolgens in een bakje naast elkaar.
  4. Meng de limoncello met het citroensap en giet twee derde hiervan over de lange vingers. Wanneer je glaasjes gebruikt, leg je op iedere bodem een lange vinger.
  5. Schep met een spatel de helft van het mascarponemengsel op de lange vingers en zorg dat alles bedekt is.
  6. Verdeel hier overheen wat Hero Aardbeienjam Minder Zoet.
  7. Vervolgens verdeel je weer de lange vingers met limoncello hier overheen, gevolgd door het mascarponemengsel en de Hero Aardbeienjam Minder Zoet. Wanneer je glaasjes gebruikt zal je meer laagjes krijgen dan wanneer je een schaal gebruikt.
  8. Eindig met het mascarponemengsel en top deze af met wat gehalveerde aardbeien, citroenrasp en amandelschaafsel.
  9. Bedek de tiramisu met plasticfolie en zet deze minimaal 2 uur in de koelkast om zowel in te trekken als op te stijven.
  10. Geniet ervan!

Ga je deze overheerlijke glutenvrije aardbeien tiramisu maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boeken Oh My Pie! en  ‘Bakken zonder Tarwe!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Hero.

6 reacties
  1. Wat is de beste vervanging voor mascarpone? Die is namelijk behoorlijk rijk aan lactose 🙄. Ik zou dit toetje namelijk graag maken, met een vervanging.

        1. De mascerpone pakt niet goed met de slagroom. Het wordt niet 1 geheel. Hierdoor blijft het te dun en zakt het geheel weg over de lange vingers. Een tip in wat er anders moet?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.