Bounty taart, glutenvrij én vegan!

Bounty taart, glutenvrij en vegan!
LoadingRecept opslaan

Een overheerlijke glutenvrije Bounty taart die je ook vegan kan maken, deze taart is echt FAN-TAS-TISCH! Er zijn van die pareltjes die ik het liefste op sterk water zou willen zetten, deze is daar één van. Je begrijpt vast wel dat de taart snel was verdwenen. Des te groter de reden om er nog één te maken en het recept met jou te delen. Stel je voor! Een glutenvrije Bounty taart met een smeuïge chocolade-kokosbodem, een fluweelzachte kokosvulling én de krokante pure chocoladetopping. Deze taart wil je proeven! Glutenvrij, tarwevrij, vegan én voor de liefhebbers koolhydraatarm te maken!

Bounty, Twix, Snickers, Mars, wie is er nou niet gek op? Ik heb er een sport van gemaakt om van allerlei soorten candybars een taartrecept te maken maar dan in een verantwoord jasje. Zo is de Twixtaart nog altijd ongelofelijk populair, of wat dacht je van de Lion taart, de Snickers taart en het Milky Way taartje?

Bounty taart, de taart om bij weg te dromen!

Kokos én chocolade, de combinatie om een Bounty mee te maken. Deze te leuker hier een taart van te maken zodat iedereen een puntje kan proeven. Wees niet bang, de taart is niet gemaakt van Bounty’s maar van pure producten waarmee je een te lekkere taart kan maken met de smaak van de klassieke Bounty! Het gebeurt mij niet vaak maar ik heb meerdere taarten gemaakt voordat ik het ultieme recept in handen had. De taartbodem was niet perfect, de vulling was te zacht of de chocolade was te hard. Ach, allemaal voor het goede doel. Ze vonden het hier thuis helemaal niet erg, de Bounty taart was keer op keer zo op. Maar dit recept spant de kroon, dit is dé ultieme Bounty taart! Wie dacht dat glutenvrij eten saai zou zijn heeft het helemaal verkeerd.;)

Zo maak je de Bounty taart vegan!

Dat een Bounty taart veelzijdig is laat dit recept maar weer eens zien. Je maakt de Bounty taart namelijk heel makkelijk vegan. Door agar agar te gebruiken in plaats van gelatine tover jij in een handomdraai een vegan taart op tafel. Ik laat je in de bereidingswijze zien hoe je hiermee werkt. In het recept worden geen eieren gebruikt of andere dierlijke producten.

Zo maak je de Bounty taart koolhydraatarm

Een Bounty taart maar dan koolhydraatarm? Het is zeker mogelijk! De bodem is gemaakt van amandelmeel, wanneer je hier Syrup Gold of Erythritol in gebruikt als zoetmiddel dan heb je het al voor elkaar!

Oh My Pie! baktips!

Het liefste maak ik de taart de avond van tevoren, zo kan de vulling een nachtje opstijven waardoor je zeker weet dat de taart stevig genoeg zal zijn. Zie je hoe strak de randen zijn van de taart? Dat komt door het acetaatfolie. Gebruik dit wanneer je het in huis hebt om de randen net zo strak te krijgen. Ik bestelde het bij Bouwhuis.com. Echt een aanrader voor jouw keukenkastje!

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

  • Springvorm 18 cm
  • Bakpapier
  • Mengkom
  • Spatel
  • Pannetje + hittebestendig bakje

Ingrediënten:

Voor de bodem:

  • 110 g amandelmeel
  • 30 g kokosrasp
  • 20 g cacao
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille-extract
  • 30 g ahornsiroop of Syrup Gold
  • 50 g kokosolie- gesmolten
  • Snufje zout

Voor de vulling:

  • 200 ml (plantaardige) slagroom- ik gebruik de opklopbare slagroom van Alpro te koop bij AH in de koeling
  • 150 g kokosrasp
  • 200 g kokosyoghurt of (plantaardige) roomkaas
  • 1 tl vanille-extract
  • 40 g ahornsiroop of Syrup Gold
  • 3,5 blaadjes gelatine of 2 g agar agar

Voor de topping

  • 125 ml kokosmelk – volle variant uit blik of pakje
  • 125 g pure chocolade

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden onder- en bovenwarmte of 160 graden hetelucht. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de raden in.
  2. Meng alle ingrediënten van de taartbodem tot een egaal plakkerig deegje. Verdeel het deeg over de bodem van de springvorm en maak deze egaal met de bolle kant van een natte lepel.
  3. Schuif de bodem de oven in voor zo’n 10 minuten. Laat deze afkoelen buiten de oven.
  4. Ga ondertussen aan de slag met het maken van de vulling.
  5. Meng de kokosrasp, zoetmiddel en de kokosyoghurt door elkaar.
  6. Gebruik je gelatine? Wel de blaadjes los van elkaar in koud water totdat ze zacht zijn. Knijp ze uit en verwarm ze in een pannetje al roerende. Wanneer de gelatine is opgelost, zet je het vuur uit en kun je beetje voor beetje het yoghurtmengsel toevoegen. Ga verder met stap 8.
  7. Gebruik je agar agar? Kook de agar agar met een kopje water voor zo’n 2 minuten zodat de agar agar begint in te dikken. Voeg het yoghurtmengsel toe en laat het in z’n geheel nog even zachtjes pruttelen, blijf wel roeren. Zet het vuur uit en ga door naar stap 8.
  8. Klop de slagroom lobbig, niet te stijf anders gaat de vulling schiften.
  9. Voeg het yoghurtmengsel beetje bij beetje toe aan de opgeklopte slagroom totdat je geen klontjes meer ziet.
  10. Bekleed de randen van de taart met acetaatfolie voor een strak effect. Verdeel de vulling over de bodem en schuif de taart de koelkast in voor zo’n 3 uur zodat de vulling op kan stijven.
  11. Wanneer de vulling stijf genoeg is kun je de topping maken.
  12. Verwarm de kokosomelk in een pannetje, draai het vuur uit en voeg de chocolade toe in blokjes. Roer de chocolade net zo lang door de verwarmde kokosmelk totdat deze is opgelost en een fluweelzachte chocolade ganache in jouw pannetje te zien is.
  13. Laat de chocolade iets afkoelen voordat je dit over de taart gaat verdelen. Verdeel de chocolade ganache voorzichtig over de taartje en strijk de chocolade met een lepel of spatel strak.
  14. Zet de taart weer in de koelkast zodat de chocolade uit kan harden.
  15. Wanneer je de taart aan wil snijden, gebruik dan een warm mes. Hierdoor zal de chocolade minder snel breken.
  16. Strooi kokosrasp over de taart voor wat extra confetti.

Bewaartip! Je kan de Bounty taart zo’n 3 a 5 dagen in de koelkast bewaren of vries de taart per plak in.

Ga je deze Bounty taart maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken.

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

8 reacties
  1. Echt een heerlijke taart!
    Verantwoord snoepen. Wat zal het doen met de smaak als je de ahornsiroop vervangt met stevioside oplossing?
    Om nog wat suikers te elimineren?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.