Glutenvrije marmercake ontbijttaartjes

Glutenvrije marmercake ontbijttaartjes
LoadingRecept opslaan

Het stond al heel erg lang om mijn verlanglijstje om een glutenvrije marmercake te maken. Op één of andere manier kwam het er niet van, totdat ik in mijn keuken stond om een ontbijttaartje te maken en ineens bedacht. Dit worden marmercake ontbijttaartjes! Zie hier het resutaat, een glutenvrije marmercake. Vrolijk gestreept met vanille en chocoladecake, smeuïg én ook geschikt als ontbijt. Ontbijttaartjes om te delen en van te genieten tussendoor. Glutenvrij, lactosevrij én koolhydraatarm of vegan te maken!

Het recept is voor twee glutenvrije marmercake ontbijttaartjes, zo kun je er extra vaak van genieten! 

Glutenvrije marmercake ontbijttaartjes lekker smeuïg en niet te zoet

Mijn eerste poging om een glutenvrije marmercake te maken mislukte helemaal. De cake was mooi gemarmerd alleen de smaak was niet goed, deze verdween dan ook helaas de prullenbak in. Het maken van een glutenvrije cake is niet altijd even makkelijk. Nu wilde ik een marmercake maken die niet te vet zou zijn zodat ze ook door kunnen als ontbijttaartjes. Deze glutenvrije marmercake ontbijttaartjes vielen meteen goed in de smaak. We hebben een taartje met z’n tweeën gedeeld want ze zijn best wel machtig. Wil je er een feestelijk tussendoortje van maken? Voeg dan een lepel gesmolten kokosolie toe aan het beslag, dan wordt het taartje nog smeuïger. Lekker met een toefje slagroom! 😉

Zo maak jij jouw glutenvrije marmercake ontbijttaartje vegan

Bakken zonder eieren het blijft of lijkt een hele opgave. In dit recept kun je de eieren als volgt vervangen. Vervang de eieren dan door 50 g extra appemoes + 1 tl bakpoeder + 1 el arrowroot opgelost in 3 el water. Geniet!

Zo maak jij jouw glutenvrije marmercake ontbijttaartje koolhydraatarm

Koolhydraatarm bakken en glutenvrij, het wordt mij dagelijks gevraagd. Dit taartje maak je gemakkelijk koolhydraatarm. Vervang het havermeel door 65 g amandelmeel en gebruik Erytrhitol of Syrup Gold als zoetmiddel. Enjoy!

Genoeg glutenvrije cake inspiratie voor jou!

Het verlangen naar een lekkere glutenvrije cake is groot, ondertussen staan er al heel veel fijne cakerecepten op de website. De frisse citroencake wordt dagelijk veel gemaakt, net als de bramencake, frambozen cake en wat dacht je van deze appel ontbijtaart of vegan bananencake?

Zit je er klaar voor? Hier komt het recept!

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

  • 2 springvormpjes 10 cm a 12 cm
  • Bakpapier
  • Mengkom- 2 bakjes
  • Spatel

Ingrediënten:

Voor twee taartjes:

  • 3 eieren
  • 65 g amandelmeel
  • 60 g glutenvrij havermeel
  • 1/2 tl xanthaangom – optioneel
  • 40 g Erytrhitol of 40 g ahornsiroop
  • 150 g appelmoes- zonder toegevoegde suiker
  • 1 tl vanille-extract
  • Snufje zout
  • 1/2 tl bakingsoda + scheutje citroensap
  • 1 el cacao

Voor de topping:

  • 30 g pure chocolade
  • 30 g pecannoten
  •  

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed de bodem van de springvormpjes met bakpapier en vet de randen in met wat kokosolie.
  2. Klop de eieren met een (hand)mixer in zo’n lobbig.
  3. Doe alle ingrediënten (behalve de cacao, baking soda en het citroensap) in een mengkom en spatel dit goed door elkaar. Is het beslag te droog?  Proef even of het deegje op smaak is. Voeg eventueel wat extra specerijen toe of zoetmiddel. Het is jouw taartje dus jouw smaak. 😉
  4. Los als laatste de baking soda op in een kommetje met het citroensap en voeg dit toe aan het beslag. Spatel alles door elkaar heen.
  5. En dan, verdeel het beslag in twee kommetjes, weeg het even af om een gelijke hoeveelheid te hebben voordat je aan de slag gaat met het marmereffect.
  6. Spatel de cacao door één beslag totdat er geen klontjes meer te zien zijn. Houd je van een intense chocolade smaak? Voeg wat stukjes grof gehakte chocolade toe aan het beslag.
  7. Plaats een lepel beslag in het midden van een vormpje, plaats hier een lepel cacao beslag op, herhaal dit net zo lang totdat jouw beslag op is. Klop tussendoor voorzichtig met het springvormpje op het aanrecht zodat het beslag mooi zal verspreiden.
  8. Schuif de springvormpjes de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 30 minuten. Laat de marmer cake afkoelen buiten de oven.
  9. Verwarm de chocolade au bain marie. Vul een boterhamzakje met de chocolade, let op de chocolade is warm. Knip een klein puntje af en swirl met de opening van het zakje over het taartje zodat er lijnen chocolade over het taartje heel lopen. Top de taartjes af met wat grof gehakte pecannoten.
  10. Serveer de taartjes met een glimlach en geniet!

Ga je deze glutenvrije marmercake ontbijttaartjes maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je de taartjes makkelijk terugvinden wanneer je ze wil gaan maken!

11 reacties
  1. Deze taartjes zien er zalig lekker uit. Ik kan dan ook niet wachten om eraan te beginnen. Jammer genoeg mag ik wel geen appels eten. Een tip om de appelmoes in het recept te vervangen?

    1. Hoi Annemarie,
      In andere recepten wordt vaak geprakte banaan gebruikt als alternatief.
      Ik ga deze taartjes morgenochtend maken, ben benieuwd!
      Groetjes Sanne

  2. Jammie deze wil ik snel maken. Ik heb maar 1 bakvorm van 12 cm kan ik de 2 taartjes ook samen in een grote vorm doen? Welke maat raad je dan aan?

  3. Mijn taartjes worden niet zo hoog als die van jou. Ze zakken in en worden daardoor compact en niet zo luchtig. Heb je een tip voor mij?

    1. Hey Angela,

      Wat vervelend! Ik raad je aan om baking soda op te lossen in wat citroensap als rijsmiddel ipv bakpoeder, dit geeft meer lucht dan bakpoeder waardoor de taartjes gegarandeerd hoog zullen worden!

      Groetjes,
      Marike

  4. Hoi Marike, vanmiddag je marmercake gemaakt.
    Hij is heerlijk, smeuïg en goed gelukt☺️
    Super bedankt voor dit recept
    Groetjes Yvonne

  5. Marike ik heb voor het eerst ontbijttaartjes gemaakt. Deze marmercake. De appelmoes vervangen door banaan. En koolhydraat arm gemaakt. Hij was heerlijk, lekker smeuïg en beslist niet droog. Hij was minder hoog dan bij jou, maar dat komt ws door de 12 cm bakvorm. Ik ben blij.

  6. Hi marike,

    Is de amandelmeel in dit ontbijttaartje te vervangen?
    Mijn dochter is nu bezig met een fodmap dieet en mag geen
    Amandelmeel. Boekweitmeel lijkt mij niet zoet en smeuïg genoeg en zelf wil ik wat minder koolhydraten eten naast mijn glutenvrije dieet.
    We hebben wel bananenmeel van de Notenshop, maar nog niet
    geprobeerd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.