
Appelkruimel cheesecake: een combinatie van appeltaart en cheesecake
Appelkruimel cheesecake, ik kan je veel vertellen maar volgens mij zeggen de beelden meer dan 1000 woorden. 😉 In het weekend of in de vakantie is het extra leuk om eens uit te pakken in de keuken, deze appelkruimel cheesecakejes zijn dan de ultieme traktatie! Het maken ervan duurt niet heel lang, alleen het opstijven van de vulling kan even duren. In de tussentijd kun jij allerlei andere dingen doen. De bodem maakte ik van havermout en amandelmeel, de amandelschaafsel geeft echt iets extra’s! De kleine springvormpjes zijn niet weg te denken uit mijn keuken, het liefste bak ik alles in deze 10 cm vormpjes! Het voordeel hiervan is, is dat er geen grote taart in de koelkast staat en je niet bang hoeft te zijn dat de taartjes snel bederven want ze zijn zo op! Ik maakt er twee tegelijk. Je kan ze delen met 4 personen of zelfs met 6, dat is aan jou!
Gebakken crumble of ongebakken, aan jou de keuze
De combinatie van gebakken appelstukjes met een lekkere crumble vind ik echt FAN-TAS-TISCH! Je kan ervoor kiezen om het deeg dat je overhoud bij het maken van de bodempjes te ‘crumbelen’ en even mee te bakken op een bakpapiertje (evenlang als de bodempjes) of je bewaart het even in de koelkast en je strooit het over de taartjes heen na het bakken. Aan jou de keuze!
De appelkruimel cheesecake is glutenvrij en vegan te maken!
Het voordeel van deze taartjes is toch wel dat ze glutenvrij zijn en ook nog eens vegan te maken zijn. Kun je niet tegen amandelmeel? Gebruik dan tijgernotenmeel extra fijn of havermeel. Wil je de taartjes vegan maken? Gebruik dan agar agar in plaats van gelatine.
Ontdek de Oh My Pie! appeltaart recepten!
Ben jij net zo gek op appeltjes als ik? Probeer dan eens deze Oma’s appeltaart, gezondere appeltaart, appeltaart cheesecake , ontbijttaart met appeltjes of de appeltaart ontbijtcake met cheesecakeballetjes!
#OHMYPIE
Ga je deze glutenvrije appelkruimel cheesecake maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.
BEN JE OP ZOEK NAAR MEER INSPIRATIE?
Bestel mijn boeken Oh My Pie! of ‘Bakken zonder Tarwe‘!
Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

Hallo, ik heb al verschillende lekkere taartjes gemaakt. Eén voor één lekker ! Bovendien heb ik al vele nieuwe ingrediënten leren kennen en aangekocht in de notenshop. Maar arrowroot heb ik nog niet. Kan je de arrowroot door iets vervangen??
Hi Helen,
Wat onzettend leuk om te lezen! Arrowroot kun je kopen bij Ekoplaza bijv of onine bestellen. Je kan ook heel goed maizenz gebruiken of aardappelzetmeel, dit is in de supermarkten te koop.
Heel veel bakplezier alvast!
Groetjes,
Marike
Ohhhh dit ga ik maken voor onze weekend hapjes! Mijn moeder gaat hier ZO blij mee zijn! haha. Wel een vraagje; ik zie vaak ahornsiroop en vanille extract.. Zou je dit (1 op 1) kunnen vervangen door agavesiroop/vanille aroma?:)
Wat leuk om te lezen Mandy! Je kan dit inderdaad 1 op 1 vervangen 🙂
Liefs,
Marike
Kan je ook één grote taart maken in plaats van twee kleine? Met een diameter van 24 centimeter.
Hi Sanne,
Wat leuk om te lezen! Ik zou het recept x 3 doen 🙂
Liefs,
Marike
Hallo Marike, ik wil er graag dessert tasrtjes van maken in cup cake vormpjes (siliconen). Krijg ik dan hetzelfde resultaat?
Ik was heel enthousiast bij het lezen van de titel van het recept. Helaas was mijn enthousiasme snel weg bij het lezen van de ingrediënten van de vulling. Blaadjes gelatine zijn zeker niet vegan en agar agar loopt na 3 uur terug en laat dan een laag vocht achter waardoor de bodem een spons wordt.
Hi Carin,
Wat jammer dat je teleurgesteld bent over het recept. Heb je het ook gemaakt? Agar agar blijft in principe zeker goed in de taartjes voor zo’n 2 dagen. Ik denk dat je blijer zal worden van dit recept, deze appeltaart cheesecake bak je in de oven en is ontzettend lekker: https://ohmypie.nl/2022/01/08/appeltaart-cheesecake-glutenvrij-en-vegan/
Super lekker taartje!!
Hoi Marike,
Wat een heerlijke recepten heb je steeds weer! Het liefst gebruik ik agar agar, maar dat heeft wisselend succes. Deze appel cheesecake was de eerste keer prachtig. De tweede keer toch niet stijf. Kan dit te maken hebben met hoe lang ik de yoghurt doorkook? Of geeft het juist te maken dat ik de agar agar met alleen water te kort doorkook?
Groeten, Mirjam
Gelatine hoort niet te koken. Het hoeft alleen vloeibaar te worden in een pannetje en dan kun je het gelijk door het yoghurtmengsel spatelen. Dan zou het goed moeten werken! Het wordt al vloeibaar bij een temperatuur rond de 30 °C. Dus slechts licht verwarmen is voldoende.
hoi,
ik wil graag deze taartjes maken en heb vormpjes van 12cm. Worden ze dan net zo hoog als de foto of moet ik dan wat meer ingrediënten toevoegen?
groetjes
Hi Tessa, dan worden ze inderdaad iets lager dan de mijne. Je zou het recept x 1,5 kunnen doen voor extra hoge taartjes. 🙂
Groetjes,
Marike
Hoi,
Ik zou deze taart graag maken met een hoge springvorm van 18cm. Moet ik dan extra ingrediënten gebruiken?
Groetjes
Vandaag dit lekkere taartje gemaak.
Vind zelf dat me dat goed is gelukt.
Smaakt heerlijk lekker fris.
Mijn man vond het taartje ook lekker.zo lief dat hij gewoon met me mee doet, hij eet al ruim een jaar gluten en lactose vrij met me mee.
Jeetje dan is dit echt een cadeautje! Wat fijn dat jullie hebben genoten 🙂
Liefs,
Marike
Hi Marike,
Wat een heerlijke taartjes, we hebben er inmiddels al een aantal gemaakt. Kan je me uitleggen hoe je aan het aantal calorieën komt van 130 ? In de Kokosyogurt zit 170 kcal per 100 ml.