Er zijn dagen dat ik weinig tijd of zin heb om in de keuken te staan, maar toch graag wat lekkers wil maken. Dit glutenvrije bananencake ontbijttaartje past perfect op zo’n dag! Het ontbijttaartje staat binnen 5 minuten in de oven, terwijl jouw ontbijt zich gereed maakt kun jij ondertussen allerlei andere dingen doen. De ingrediënten heb je wellicht vast al in huis, een glutenvrij ontbijtje waar je eerder je bed voor uitkomt. Glutenvrij, lactosevrij én vegan te maken!

De vegan bananenbrood is echt een must om te proberen als je op zoek bent naar mijn favoriete bananenbroodrecept! Of probeer de Bananarama eens! Een heerlijk ontbijttaartje met banaan en pindakaas!

Bananencake ontbijttaartje, ook heel lekker als je niet van banaan houdt!

Lijkt het jou leuk om iets lekkers te maken maar heb je geen zin om uren in de keuken te staan? Dan is dít jouw recept! Je maakt het in een handomdraai zonder veel gedoe. Het ontbijttaartje is heel voedzaam doordat het is gemaakt van glutenvrij havermeel, banaan en yoghurt. Op zo’n lekker taartje kun je de hele ochtend vooruit. Zeg nou zelf, dit ziet er toch ook heerlijk uit?! De smaak van banaan proef je bijna niet, hierdoor is het bananencake ontbijttaartje ook echt geliefd bij mensen die niet zo dol zijn op banaan. Ik voegde wat kaneel toe en een snufje zout, zo krijgt het taartje een heerlijke smaak. Speculaaskruiden zijn ook super lekker om toe te voegen of wat dacht je van een lepel cacao? Ik zeg varieer er gerust op los!

Glutenvrij, lactosevrij én vegan te maken!

Het bananencake ontbijttaartje is glutenvrij maar kan ook heel makkelijk lactosevrij en vegan gemaakt worden. Gebruik eens kokosyoghurt en vervang het ei door een lijnzaadei of 1 el arrowrrot. Je zal zien, succes gegarandeerd!

 

 

Bananencake ontbijttaartje met rood fruit
Bananencake ontbijttaartje met rood fruit

Recept:

Dit gerecht is:

Glutenvrij
Lactosevrij
Eivrij
Vegan

#Benodigdheden:

  • Springvormpje 10 a 12 cm
  • Bakpapier
  • Mengkom
  • Spatel

Ingrediënten:

Voor 1 taartje

Voor het taartje:

  • 50 g glutenvrij havermeel
  • 1 ei*
  • 1 banaan
  • 2 el ahornsiroop 
  • 1 el kokosyoghurt– of stevige yoghurt naar eigen keuze
  • 1 tl Ceylon kaneel
  • Snufje zout
  • 1 tl vanille-extract
  • 1/2 tl baking soda + scheutje citroensap**
  • 30 g blauwe bessen -frambozen

Voor de topping:

  • Verse frambozen, blauwe bessen, granaatappelpitjes of frambozencoulis
  • 1 el of stevige yoghurt naar eigen keuze

*Vervang het ei door 1 el gebroken lijnzaad geweekt in 3 el warm water of 1 el arrowroot opgelost in 2 el water.

** Baking soda kun je vervangen door 1 tl bakpoeder, houd er wel rekening mee dat het taartje iets minder luchtig kan worden.

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden onder- en bovenwarmte of 160 graden hetelucht.
  2. Bekleed de bodem van het springvormpje met bakpapier en vet de randen in.
  3. Doe de banaan in de mengkom en prak deze fijn met het ei/eivervanger, yoghurt, kaneel, vanille, ahornsiroop, zout en het havermeel.
  4. Proef even of jouw beslag op smaak is.
  5. Los de baking soda op in een bakje met het citroensap, spatel dit door het beslag.
  6. Doe het beslag in het springvormpje duw er wat frambozen en blauwe bessen in.
  7. Bak het taartje in zo’n 30 a 35 minuten goudbruin.
  8. Laat het taartje afkoelen buiten de oven en versier het ontbijttaartje naar eigen inzicht.
  9. Geniet ervan!

Bewaartip!

Je kan bananencake ontbijttaartje in een afgesloten bakje bewaren in de koelkast of deze in.

Ga je het bananencake ontbijttaartje maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boeken Oh My Pie! en  ‘Bakken zonder Tarwe!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je dit ontbijttaartje makkelijk terugvinden wanneer je ze wil gaan maken!

Bananencake ontbijttaartje met rood fruit