Cheesecake brownies met frambozen, glutenvrij!

Cheesecake brownies met frambozen, glutenvrij!
LoadingRecept opslaan

Cheesecake brownies met frambozen, een heerlijke comibinatie en een geweldige smaaksensatie! De brownies wilde ik maken voor een feestje, uiteindelijk ging er al snel een laagje cheesecake overheen en de frambozencoulis die ik nog had swirlde ik er vrolijk overheen. Vol van smaak, romig maar met een fris accent, deze glutenvrij cheesecake brownies met frambozen verdienen een plekje bij jou op tafel. Glutenvrij, lactosevrij, plantaardig én voor de liefhebbers koolhydraatarm genieten!

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Maak eens deze brownie en aardbeien cheesecake, de aardbeien monchoutaart, de roze truffels of wat dacht je van de frambozen ontbijttaart!

Glutenvrije cheesecake brownies

Het idee ontstond spontaan. Eigenlijk wilde ik brownies maken, van tevoren had ik al zo’n voorgevoel dat het niet bij brownies zou blijven. Dat gevoel bleek goed te kloppen! Er staat namelijk al zo’n super lekker recept voor glutenvrije brownies op mijn website. Met het oog op Valentijnsdag of misschien wel Moederdag, verdeelde ik er nog wat frambozencoulis overheen. Je kan ook frambozenjam gebruiken of lemoncurd, net wat jij lekker vindt! Ben je geen fan van frambozen in combinatie met chocolade? Laat de frambozenswirl gerust weg en verdeel wat browniebeslag over de cheescake voordat je deze gaat bakken.

Brownie en cheesecake, een smaaksensatie voor iedereen!

Brownies gemaakt van notenpasta, het leek mij wel een leuk idee. Ik had ze wel eens voorbij zien komen alleen ik had geen idee hoe het zou smaken. De basis is verrassend lekker, je hebt er geen meel voor nodig en ook de ingrediënten kun je gewoon in de supermarkt kopen. Ik maakte een hele batch en deelde ze uit aan de mensen om mij heen. De brownies waren dan ook super snel verdwenen. 😉 Je proeft niet dat het glutenvrij is! Dat vind ik het allerbelangrijkste, iedereen wil deze brownie cheesecake met frambozen proeven!

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

  • Brownie bakvorm 18 x 18 cm
  • Bakpapier
  • Mengkom
  • Spatel

Ingrediënten:

Voor 9 bites

Voor de brownies:

  • 220 g amandelpasta of gemengde notenpasta
  • 50 g ahornsiroop of Syrup gold
  • 1 tl vanille-extract
  • 40 g cacaopoeder
  • 2 tl bakpoeder
  • 50 g pure chocolade- in kleine stukjes
  • Snufje zout
  • 2 eieren of 2 el gebroken lijnzaad geweekt in 6 el warm water

Voor de cheesescake:

  • 200 g (plantaardige) stevige yoghurt
  • 200 g (plantaardige) roomkaas of mascarpone
  • 40 ahornsiroop of Syrup gold
  • 1 el arrowroot of maizena
  • 3 el frambozencoulis

Aan de slag

  1. Bekleed de bodem en de randen van de bakvorm met bakpapier.
  2. Verwarm de oven voor op 170 graden onder- en bovenwarmte of 160 graden hetelucht.
  3. Doe alle ingrediënten voor de brownie in een mengkom en spatel goed door elkaar.
  4. Verdeel het browniebeslag over de bodem van de bakvorm en maak dit egaal met een spatel.
  5. Ga ondertussen aan de slag met het maken van de cheescakevulling. Roer de (plantaardige) kwark en de roomkaas of mascaprone door elkaar. Door de roomkaas of mascarpone zal de cheesecake lekker romig worden maar ook weer niet te vet.
  6. Spatel hier de vanille, ahornsiroop en de arrowroot doorheen. Verdeel de cheesecakelaag voorzichtig over de brownielaag en strijk egaal.
  7. Verdeel de frambozencoulis met kleine hoopjes over de cheesecakelaag en roer hier doorheen met een satéprikker. Bak de cheesecake brownies met frambozen in zo’n 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. Laat de cheesecake brownies helemaal afkoelen buiten de oven voordat je ze in de koelkast zet. Zet ze nog zo’n twee uur in de koelkast zodat de cheesecakevulling goed op kan stijven.
  9. Snijd de cheesecake brownies in stukken en geniet!

Bewaartip!

Je kan de cheesecake brownies in een afgesloten bakje bewaren in de koelkast of vries ze in per stuk.

Ga je deze cheesecake brownies met frambozen maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. 

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boeken Oh My Pie! en  ‘Bakken zonder Tarwe!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je deze cheesecake brownies makkelijk terugvinden wanneer je ze wil gaan maken!

13 reacties
  1. Goedemiddag,

    Ik was erg benieuwd naar de plantaardige stevige yoghurt en de plantaardige roomkaas/mascarpone, welke heb je daarvoor gebruikt?

    1. Hi Daniëlle,

      Ik gebruik graag kokosyoghurt eigenmerk AH of Abbot Kinney’s en plantaardige roomkaas van Violife. 🙂

      Kun je hier iets mee?

      Groetjes,
      Marike

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.