Cheesecake brownies met frambozen, glutenvrij!

Cheesecake brownies met frambozen, een heerlijke comibinatie en een geweldige smaaksensatie! De brownies wilde ik maken voor een feestje, uiteindelijk ging er al snel een laagje cheesecake overheen en de frambozencoulis die ik nog had swirlde ik er vrolijk overheen. Vol van smaak, romig maar met een fris accent, deze glutenvrij cheesecake brownies met frambozen verdienen een plekje bij jou op tafel. Glutenvrij, lactosevrij, plantaardig én voor de liefhebbers koolhydraatarm genieten!
Cheesecake brownies met frambozen, glutenvrij!
LoadingRecept opslaan

Glutenvrije cheesecake brownies

Het idee ontstond spontaan. Eigenlijk wilde ik brownies maken, van tevoren had ik al zo’n voorgevoel dat het niet bij brownies zou blijven. Dat gevoel bleek goed te kloppen! Er staat namelijk al zo’n super lekker recept voor glutenvrije brownies op mijn website. Met het oog op Valentijnsdag of misschien wel Moederdag, verdeelde ik er nog wat frambozencoulis overheen. Je kan ook frambozenjam gebruiken of lemoncurd, net wat jij lekker vindt! Ben je geen fan van frambozen in combinatie met chocolade? Laat de frambozenswirl gerust weg en verdeel wat browniebeslag over de cheescake voordat je deze gaat bakken.

Cheesecake brownies met frambozen, glutenvrij!

Brownie en cheesecake, een smaaksensatie voor iedereen!

Brownies gemaakt van notenpasta, het leek mij wel een leuk idee. Ik had ze wel eens voorbij zien komen alleen ik had geen idee hoe het zou smaken. De basis is verrassend lekker, je hebt er geen meel voor nodig en ook de ingrediënten kun je gewoon in de supermarkt kopen. Ik maakte een hele batch en deelde ze uit aan de mensen om mij heen. De brownies waren dan ook super snel verdwenen. 😉 Je proeft niet dat het glutenvrij is! Dat vind ik het allerbelangrijkste, iedereen wil deze brownie cheesecake met frambozen proeven!

Cheesecake brownies met frambozen, glutenvrij!

Cheesecake brownies met frambozen, glutenvrij!

Cheesecake brownies met frambozen, glutenvrij!

4 from 5 votes
Recipe by Marike Course: Cake en brownie, Desserts, Feestdagen, Glutenvrije recepten, Koolhydraatarm, Moederdag, Ontbijttaartjes, Tussendoortjes, ValentijnCuisine: Ontbijt, Tussendoor, DessertDifficulty: Makkelijk
Personen

9

Stuks
Voorbereiding

20

minutes
Baktijd

45

minutes
Calorieën

210

kcal
Wachttijd

2

hours 
Total time

3

hours 

5

minutes

Cheesecake brownies met een smeuïgef bodem en een romige cheesecakevulling met een coulis van frambozen. Glutenvrij, lactosevrij, vegan én koolhydraatarm te maken!

ingrediënten

  • 220 g amandelpasta of gemengde notenpasta

  • 45 g ahornsiroop of Syrup gold

  • 15 g cacaopoeder

  • 2 tl bakpoeder

  • 35 g pure chocolade- in kleine stukjes

  • snufje zout

  • 2 eieren of 2 el gebroken lijnzaad geweekt in 5 el warm water

  • Voor de cheesecake:
  • 200 g (plantaardige) stevige yoghurt of kwark

  • 200 g (plantaardige) roomkaas of mascarpone

  • 1 tl vanille-extract

  • 40 g (lichte kleur) ahornsiroop of Syrup gold

  • 15 g arrowroot of maizena

  • 3 el frambozencoulis of frambozenjam

  • Wat heb je nodig?
  • Bakvorm 18 x 18 cm of een ronde springvorm 18 cm

  • Mengkom

  • Spatel

  • Bakpapier

Zo maak je het!

  • Bekleed de bodem en de randen van de bakvorm met bakpapier.
  • Verwarm de oven voor op 170 graden onder- en bovenwarmte of 160 graden hetelucht.
  • Doe alle ingrediënten voor de brownie in een mengkom en spatel goed door elkaar.
    Verdeel het browniebeslag over de bodem van de bakvorm en maak dit egaal met een spatel. Bak de brownie alvast 10 minuten in de oven.
  • Ga ondertussen aan de slag met het maken van de cheescakevulling. Roer de (plantaardige) kwark en de roomkaas of mascaprone door elkaar. Door de roomkaas of mascarpone zal de cheesecake lekker romig worden maar ook weer niet te vet.
  • Spatel hier de vanille, ahornsiroop en de arrowroot doorheen. Verdeel de cheesecakelaag voorzichtig over de brownielaag en strijk egaal.
  • Verdeel de frambozencoulis met kleine hoopjes over de cheesecakelaag en roer hier doorheen met een satéprikker. Bak de cheesecake brownies met frambozen in zo’n 40 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat de cheesecake brownies helemaal afkoelen buiten de oven voordat je ze in de koelkast zet. Zet ze nog zo’n twee uur in de koelkast zodat de cheesecakevulling goed op kan stijven.
  • Snijd de cheesecake brownies met een warm mes in stukken en geniet!

Notities

  • Bewaartip! Je kan de cheesecake brownies in een afgesloten bakje bewaren in de koelkast of vries ze in per stuk.
  • Variatietip! Ben je geen fan van frambozen? Gebruik eens aardbeien of blauwe bessen!

#ohmypie

Ga je deze cheesecake brownies met frambozen maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

Cheesecake brownies met frambozen, glutenvrij!

19 comments
  1. Goedemiddag,

    Ik was erg benieuwd naar de plantaardige stevige yoghurt en de plantaardige roomkaas/mascarpone, welke heb je daarvoor gebruikt?

    1. Hi Daniëlle,

      Ik gebruik graag kokosyoghurt eigenmerk AH of Abbot Kinney’s en plantaardige roomkaas van Violife. 🙂

      Kun je hier iets mee?

      Groetjes,
      Marike

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts