Frambozen cheesecake bites, glutenvrij en vegan!

Frambozen cheesecake bites, glutenvrij en vegan!
LoadingRecept opslaan

De cheesecake bites zijn geliefd, daarom leek het mij super leuk om een frisse variatie te maken namelijk met frambozen en granaatappelpitjes! De krokante bodem combineert super goed met de frisse vulling én super lekkere topping. Alles wat je graag zou willen proeven in één hap! Het leuke is ook nog eens dat je de glutenvrije cheesecake bites met frambozen ook prima kan eten als ontbijt of voor tussendoor. Maak ze vandaag, bewaar ze in de koelkast of vries ze in en je hebt altijd iets lekkers bij de hand.

Ben je dol op cheesecake? Bekijk dan eens deze glutenvrije carrotcake cheesecake bites, blauwe besen crumble bites, brownie & frambozen cheesecake of de appeltaart cheesecake taartjes!

Lekker met frambozen en granaatappelpitjes!

Ze stonden binnen 10 minuten in de oven, de cheesecake bites met frambozen en granaatappelpitjes. Zo makkelijk zijn ze om te maken. Het enige lastige is, het wachten daarna. Ze moeten even opstijven in de koelkast als ze uit de oven komen. Dan zijn ze het allerlekkerste. In de oven? Jazeker, deze cheesecake bites bakken we af, de structuur die dan otnstaat is fenomenaal en echt zo lekker waardoor je het gevoel hebt dat je een ‘ongezonde cheesecake’ eet wat niet zo is. Wat zijn ze lekker, zelfs vriendlief hapte er vrolijk van mee. Dat zegt heel wat aangezien hij super kieskeurig is. De bodem heeft een toegankelijke smaak en een fijne bite en de vulling is zacht en romig tergelijk. De topping maakt het af, deze is zo fris, daar wil je van blijven eten.

Glutenvrij én vegan, de taartjes waar iedereen van mee wil genieten!

Zit je er klaar voor? Het recept staat nu voor jou klaar!

Frambozen cheesecake bites, glutenvrij en vegan!

Frambozen cheesecake bites, glutenvrij en vegan!

Frambozen cheesecake bites, glutenvrij en vegan!

Recept:

Dit gerecht is:

#Benodigdheden:

  • Bakvorm 18 x 18 cm of een ronde vorm van 18 cm
  • Mengkom
  • Spatel
  • Bakpapier
  • Pannetje

Ingrediënten:

Voor 9 bites

Voor de bodem:

  • 100 g amandelmeel
  • 100 g glutenvrije havermout
  • 40 g ahornsiroop of honing
  • 50 g (plantaardige) boter of kokosolie
  • 1 tl kaneel
  • Snufje zout
  • 1 tl bakpoeder
  • Optioneel: scheutje (plantaardige) melk

Voor de vulling

  • 500 g stevige (plantaardige) kwark of yoghurt
  • 35 g ahornsiroop of honing
  • 25 g tapiocameel of maizena
  • Rasp van 1/2 citroen
  • 1 tl vanille-extract

Voor de topping:

  • 250 g frambozen– vers of ontdooid
  • 8 g tapiocazetmeel of maizena
  • 15 g ahornsiroop of honing
  • 40 g grof gehakte nootjes

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 170 onder- en bovenwarmte of 160 graden hetelucht. Knip het bakpapiertje in twee stukken, en bekleed met beide stukken de bakvorm. Je kan het bakpapier om de randen heen vouwen aan beide kanten zodat je de bites er makkelijk uit kan tillen.
  2. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een mengkom, kneed tot één geheel. Is het deeg iets te droog voeg dan een scheutje (plantaardige) melk toe. Is het deeg te nat? Voeg dan nog wat extra havervlokken toe.
  3. Verdee het deeg over de bodem en druk goed aan met de bolle kant van een natte koude lepel. Prik gaatjes met een vork in de bodem.
  4. Schuif de bodem de oven in voor zo’n 10 minuten.
  5. Ga ondertussen aan de slag met het maken van de vulling. Spatel alle ingrediënten door elkaar en laat de vulling heel even staan. Je zal zien dat deze begint in te dikken.
  6. Verwarm de frambozen in een pannetje met de andere ingrediënten, laat ze zachtjes pruttelen, totdat er een stroperige massa ontstaat. Blijven jouw frambozen te droog? Voeg een paar eetlepels water toe. Zet het vuur uit en laat de frambozen iets afkoelen.
  7. Verdeel de cheesecake vulling over de bodem en verdeel hier de frambozen overheen. Verdeel de grofgehakte nootjes over de frambozencoulis heen.
  8. Schuif de glutenvrije cheesecake bites de oven in voor zo’n 45 minuten. Laat de bites helemaal afkoelen en zet ze daarna nog zo’n 3 uur in de koelkast voordat je ze aan kan snijden.
  9. Verdeel er eventueel nog wat granaatappelpitjes overheen voor een frisse bite. Snijd de bites in 9 stukken met een scherp warm mes en geniet!

Bewaartip! Bewaar de taartjes in de koelkast. Ze zijn zeker zo’n 3 dagen te bewaren. Wanneer ze net gebakken zijn, zijn ze natuurlijk het aller-aller lekkerste.

Ga je deze glutenvrije cheesecake bites met frambozen maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bestel mijn boek Oh My Pie! of mijn  boek ‘Bakken zonder Tarwe!

Frambozen cheesecake bites, glutenvrij en vegan!

6 reacties
  1. Goeiemorgen, dit ziet er heerlijk uit! Mag ik het tapiocazetmeel ook vervangen door arrowrootpoeder? Fijne (bakàdag, Audrey

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.