Glutenvrije stracciatella cake

Glutenvrije stracciatella cake
LoadingRecept opslaan

Oh yes! De titel alleen al, deed mij watertanden, want waarom zou je een vanille cake bakken als je er ook een glutenvrije Stracciatella cake van kan maken? De rest is geschiedenis. Zie hier een gezondere glutenvrije cake met de smaak van Stracciatella cake! Het recept staat nu voor jou online, ik zeg bakken maar! Glutenvrij, lactosevrij én vegan te maken!

Glutenvrije cakes, ik ben er gek op! Wellicht is de glutenvrije cake met frambozen en appelchocolade cakebananencakecake met mango of de cake met blauwe bessen iets voor jou!

Glutenvrije Stracciatella cake

Het is je vast niet ontgaan, maar ik hou zó van Stracciatella. Van Stracciatella ijs, tot deze mega lekkere glutenvrije Stracciatella cheesecake brownie. Deze gezondere glutenvrije Stracciatella cake is heel makkelijk om te maken en kan vandaag nog bij jou op tafel staan. De stukjes pure chocolade combineren GE-WEL-DIG met de vanille én de crunch van Macadamia’s. Heb je deze niet in huis? Geen probleem, ik ben een luxepaard, gebruik gerust de noten die je in huis hebt of gewoon lekker vindt! Voor de stukjes pure chocolade kan ik aanraden om bakvaste chocolade druppels te gebruiken, deze blijven heel mooi qua vorm waardoor je echt de bolletjes chocolade ziet zitten in de cake wanneer je deze door zal snijden én je proeft een bite. Eet je melkvrij, lactosevrij of vegan? Gebruik dan pure chocolade zonder melk en lactose, dus een plantaardige chocolade. Die hebben ze tegenwoordig in de supermarkt. 🙂

Deze mega luchtige én smeuïge glutenvrije Stracciatella cake is zo lekker dat je de bewaartip meteen kan overslaan.;) Het enige wat ik kan zeggen: GENIET!

Glutenvrije stracciatella cake
blank

RECEPTENKAART

Glutenvrije stracciatella cake

Voorbereiding:
Baktijd:
Totaal:

🍰 LoadingRecept opslaan

Benodigdheden

  • Cakevorm 25 cm
  • Bakpapier
  • Mengkom
  • Spatel

Ingrediënten

Voor 1 cake a 12 plakken
  • 200 g glutenvrij havermeel of rijstmeel
  • 100 g amandelmeel
  • Snufje zout
  • 225 g (plantaardige) stevige yoghurt of kwark
  • 60 g ahornsiroop of Syrup gold 
  • 3 eieren*
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 tl baking soda + scheutje citroensap
  • 100 g pure chocolade druppels of grofgehakte chocolade  + 30 g extra voor de topping
  • 30 g (plantaardige) boter of kokosolie
  • Optioneel: 40 g macadamianoten of andere noten

Eivrij of vegan? Vervang de de eieren door 100 g extra appelmoes + 2 tl arowroot opgelost in 2 el lauwwarm water. Voeg een 1 tl bakpoeder toe zodat de cake ook net zo hoog zal worden. Bak de cake 10 minuutjes langer.

Aan de slag

  1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in.
  2. Verwarm de oven voor op 170 graden onder- en bovenwarmte of 160 graden hetelucht.
  3. Meng de melen en het zout door elkaar. 
  4. Voeg vervolgens de eieren, vanille, (plantaardige) yoghurt of kwark en de ahornsiroop toe. Spatel alles goed door elkaar heen totdat er geen klontjes meer te zien zijn.
  5. Smelt de boter of kokosolie en spatel dit samen met de chocolade druppels of grofgehakte chocoladestukjes door het beslag.
  6. Los de baking soda op samen met het citroensap, roer dit in één keer door het beslag.
  7. Hak de noten grof en verdeel deze over het beslag voor een extra bite, ik had nog wat macadamianoten in huis vandaar dat ik hiervoor heb gekozen maar je kan zelf bepalen welke noten jij het meeste kan waarderen.
  8. Schuif de glutenvrije straciatella cake de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 40 a 45 minuten.
  9. Laat de cake afkoelen buiten de oven en geniet!

Bewaartip! Je kan de glutenvrije stracciatella cake zo’n 3 a 5 dagen in de koelkast bewaren of vries deze per plak in.

Wat vind je van dit recept?

Gemiddeld 4.8 / 5. Reacties: 5

Geef als eerste je mening!

#OHMYPIE

Ga je deze glutenvrije stracciatella cake maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

BEN JE OP ZOEK NAAR MEER INSPIRATIE?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

11 reacties
    1. Hi Karin,

      Yes dat kan gebruik dan 2 tl bakpoeder. Baking soda geeft aan cakes en broden iets meer lucht vandaar dat ik het graag gebruik 🙂

      Liefs,
      Marike

    1. Hi Tamara,

      Je zou enkel havermeel kunnen gebruiken of je kan tijgernotenmeel extra fijn gebruiken ipv amandelmeel. Dit is nootvrij en geeft dezelfde structuur als amandelmeel. 🙂

  1. Werkelijk verrukkelijk en echt makkelijk om te maken! Ik heb de cake zonder ei gemaakt (maar met de genoemde vervanger) en ook dat ging goed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.