Vegan Snickers Magnums

Vegan Snickers Magnums
Bij deze maand hoort natuurlijk ook een lekker ijsrecept! Het maken van Vegan Magnums stond al heel erg lang op mijn lijstje. Ik bestelde Magnumvormpjes en ging aan de slag in de keuken om uiteindelijk verliefd te worden op deze Vegan Snickers Magnums! Glutenvrij, lactosevrij én vegan.
LoadingRecept opslaan

Vegan Magnums, misschien wel lekkerder dan de originele!

Magnums, ik vind ze heerlijk. Alleen ze zijn vaak zo groot en machtig, waardoor ik ze laat voor wat ze zijn. Dat het maken van Magnums zo makkelijk zou zijn, dat had ik niet gedacht. Het heeft even geduurd maar ik heb eindelijk de Magnumvormpjes besteld. Voor ik het wist verdwenen de grote Magnumvormpjes én de kleine in mijn winkelmandje. De basis van deze ijsjes kun je maken met (plantaardige) slagroom of met kokosroom (het dikke gedeelte van een blik volle kokosmelk). Zet deze een nachtje in de koelkast en je kan de volgende dag meteen aan de slag! De romige vulling combineert super goed met de dadelkaramel én de krokante bite van chocolade. Je begrijpt vast dat hier geen Magnums gekocht worden, maar dat we ze vanaf nu zelf maken.

Vegan Snickers Magnums, probeer ze zelf eens!

Heb je wel eens zelf ijs gemaakt? Het fijne van dit recept is dat je er geen ijsmachine voor nodig hebt. Om ijskristallen te voorkomen moet je een basis gebruiken waar ook een percentage vet in zit. Door kokosroom of plantaardige slagroom te gebruiken voorkom je de ijskristallen en kun je zelf ijs maken zonder moeite! Zeker met het oog op zomerse dagen met hogere temperaturen is dít het ijsrecept waar je ultiem van kan genieten!

Vegan Snickers Magnums
Vegan Snickers Magnums
Vegan Snickers Magnums
Vegan Snickers Magnums

Vegan Snickers Magnums

0 from 0 votes
Geschreven door Marike Categorie: Tussendoortje, IJS, ToetjeDit recept is: Glutenvrij, Vegan, LactosevrijMoeilijkheid: Makkelijk
Servings

4

servings
Voorbereiding

20

min
Wachttijd

4

uur 
Calories

200

kcal
Totale tijd

4

uur 

20

min

Maak zelf eens vegan Magnums! Vooral met deze Snickers Magnums steel jij de show!

Wat heb je nodig?

  • 4 grote of 8 kleine Magnum ijsvormpjes

  • Mengkom

  • Spatel

  • Optioneel: handmixer en blender

  • Ingrediënten:
  • Voor het ijs
  • 200 ml plantaardige slagroom of 200 g kokosroom uit blik*

  • 40 g pindakaas of notenpasta

  • 30 g ahornsiroop

  • 1 tl vanille-extract

  • 30 g pinda’s of blanke amandelen – grofgehakt

  • Voor de karamel
  • 5 Medjoul dadels – ontpit + 4 el plantaardige melk

  • Voor de chocoladedip
  • 200 g vegan chocolade

  • Optioneel: pinda’s of noten naar keuze- grofgehakt

Zo maak je het!

  • Klop de (plantaardige) slagroom lobbig of haal het blik kokosmelk uit de koelkast en schep alleen het hardere gedeelte uit het blik. Dit hebben we nodig voor het maken van de vegan Snikers Magnums. Roer de pindakaas, ahornsiroop en de vanille door de slagroom. Wanneer je kokosroom gebruikt kun je wellicht het beste een blender of staanmixer gebruiken zodat de ingrediënten goed oplossen.
  • Verdeel de helft van de slagroom of kokosroom over de vormpjes. Gebruik een spuitzak zonder spuitmondje wanneer je slagroom gebruikt.
  • Ga ondertussen aan de slag met het maken van de karamel. Pureer de ontpitte dadels samen met de plantaardige melk tot een dadelpasta, voeg eventueel een snufje zout toe.
  • Verdeel de dadelpasta over de vormpjes, strooi hier pindastukjes of de stukjes amandelen overheen dek de dadelpasta af met de overige slagroom/kokosroom.
  • Vergeet de ijsstokjes er niet in te steken! Bedek de Vegan Snickers Magnums met huishoudfolie en schuif ze de diepvries in voor zo’n 4 uur zodat de vulling op kan stijven.
  • Haal de Magnums uit de vriezer, en plek een bakpapiertje klaar op een bord of plank. Verwarm de chocolade au bain-marie. Zet een steelpan met laagje water op het vuur. Zet daar vervolgens een schaaltje boven op met de pure chocolade, laat deze smelten en roer ondertussen. Schenk de gesmolten chocolade in een glas. Dip de magnums in de chocolade, draai ze een paar keer rond zodat de overtollige chocolade er vanaf kan glijden en leg de Magnums op het bakpapier zodat de chocolade uit kan harden.
  • Geniet van de Vegan Snickers Magnums!

Notities

  • *Gebruik een blik van 400 g volle kokosmelk en zet deze een nacht in de koelkast. De blikjes kokosmelk van de Lidl vind ik persoonlijk erg fijn, deze is erg dik.
  • Bewaartip! Bewaar de Vegan Snickers Magnums in de vriezer.

Wat vind je van dit recept?

Gemiddeld 4.2 / 5. Reacties: 6

Geef als eerste je mening!

#OHMYPIE

Ga je deze Vegan Snickers Magnums maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

BEN JE OP ZOEK NAAR MEER INSPIRATIE?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Vegan Magnums

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Pin dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

1 reactie
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.