Bounty bites, glutenvrij én vegan

Bounty cups, glutenvrij en vegan
Bounty bites, een tropische verrassing in een handzaam formaat. Wie gek is op kokos en chocolade, kan meteen aan de slag! Deze overheerlijke Bounty bites staan binnen no-time in de koelkast. Glutenvrij én vegan!
LoadingRecept opslaan

No-bake Bounty bites

De Twix bites zijn nog altijd enorm geliefd, via de mail kreeg ik de vraag of ik meer variaties online had staan in zo’n handzaam formaat. Dat bleek niet het geval. Ik kon het niet laten om er een Bounty variant van te maken! Makkelijk, zonder oven én zó lekker! De bodem heb ik gemaakt van (geroosterde) hazelnoten, cacao en dadels. De vulling is zo romig en zo lekker dat deze perfect combineert met een krokante chocoladetopping. Hier wil je in bijten!

Dikke tip! Maak er eens Bounty ijsjes van!

Zet ze 1 a 1,5 uur in de vriezer en je hebt een heerlijk Bounty ijsje! Een fijne verkoeling op warme zomerse dagen. Dit wil je proeven!

Ben je gek op Bounty? Maak dan eens deze Bounty taart, Bounty taartjes, gezondere Bounty Bites!

Bounty cups glutenvrij en vegan
Bounty cuyps
Bounty cups

Bounty cups recept

0 from 0 votes
Categorie: Tussendoortje, Taart, Gebak, ToetjeDit recept is: Vegan, Glutenvrij, lactosevrij, Melkvrij
Servings

6

servings
Voorbereiding

15

min
Wachttijd

1

uur 
Calories

180

kcal
Totale tijd

1

uur 

15

min

Bounty Bites! Je maakt ze zonder oven. Glutenvrij én vegan!

Wat heb je nodig?

Zo maak je het!

  • Vet de siliconen muffinvormpjes in voordat je aan de slag gaat.
  • Maak met een foodprocessor of blender de ingrediënten fijn voor de bodempjes. Is het deeg te droog? Voeg dan een klein scheutje koud water toe.
  • Verdeel het kruimelige en plakkerige deeg over de 6 bodempjes en druk goed aan met een natte koude lepel of met je vingers. Zet de bodempjes in de koelkast.
  • Verwarm de kokosolie. Wanneer deze is gesmolten zet je het vuur uit en kun je hier de kokosrasp, zoetmiddel, vanille en de kokosmelk aan toevoegen. Spatel alles goed door elkaar.
  • Verdeel de vulling over de bodempjes. Duw goed aan met een koude lepel. Zet de Bounty’s één a twee uur in de vriezer.
  • Verwarm de chocolade au bain-marie, voeg de kokosolie toe en roer alles goed door elkaar.
  • Als laatste verdelen we de chocolade over de kokosvulling. Zet de Bounty’s daarna even in de in de koelkast zodat de chocolade uit kan harden.
  • Ben je klaar? Genieten maar! Haal de Bounty’s uit de muffinvormpjes en geniet.

Notities

  • Bewaar de Bounty’s in een afgesloten bakje in de koelkast of vries ze in per stuk.

Wat vind je van dit recept?

Gemiddeld 4.6 / 5. Reacties: 15

Geef als eerste je mening!

#OHMYPIE

Ga je deze Bounty bites maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

BEN JE OP ZOEK NAAR MEER INSPIRATIE?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Pin dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

Bounty bites
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.