Glutenvrije kersenkruimel bites

Glutenvrije kersenkruimel bites
Wanneer de Hollandse kersen volop verkrijgbaar zijn dan is het een feest om met deze zoete smaakmakers aan de slag te gaan in de keuken. Ik maakte deze glutenvrije kruimelkersen bites. Glutenvrij én vegan!
LoadingRecept opslaan

Overheerlijke Hollandse kersen van Crisp

Vorige week kreeg ik mijn bestelling van Crisp binnen, daar zaten deze overheerlijke Hollands kersen bij én daar wilde ik een lekker kersenrecept maken. Ik zie je denken, wat is Crisp? Bij Crisp kun je heel gemakkelijk online de lekkerste boodschappen bestellen. Het zijn vaak producten van lokale boren en telers. Het fijne vind ik ook, dat ze een super fijn glutenvrij assortiment hebben dat niet overal verkrijgbaar is.Ik vind dit een top initiatief, dus ik doe hier zo nu en dan de luxere boodschappen. Tip! Met de code OHMYPIE ontvang je 15 euro korting op jouw eerste bestelling.

Glutenvrije kersenkruimel bites, deze wil je maken!

Met zulke heerlijke kersen in huis ben ik dan ook meteen aan de slag gegaan in de keuken met maar liefst twee heerlijke recepten. De glutenvrije kersenkruimel bites stonden al snel in de oven. Ze zijn zo ongelofelijk lekker dat je bijna niet kan geloven dat ze glutenvrij, vegan én gemaakt zijn zonder geraffineerde suikers! Heb je geen verse kersen in huis? Gebruik dan gerust kersen uit de diepvries. De smaakvolle koekbodem combineert feilloos met de rijkelijk gevulde kersenvulling én als de spreekwoordelijke kers op de taart maken de kruimels het helemaal af!

Ben je op zoek naar meer recepten met kersen? Maak dan eens deze cakerol met kersen, glutenvrije kersenkwarktaart,

Direct naar recept
Glutenvrije kersenkruimel bites
Glutenvrije kersenkruimel bites
Glutenvrije kersenkruimel bites

Glutenvrije kersenkruimel bites

5 from 1 vote
Geschreven door Marike Categorie: Cake en brownie, Ontbijt, Ontbijttaartjes, Recepten, Taart, TussendoortjesDit recept is: Glutenvrij, Vegan, Lactosevrij, MelkvrijMoeilijkheid: Makkelijk
Servings

9

servings
Voorbereiding

30

min
Baktijd

45

min
Calories

145

kcal
Totale tijd

1

uur 

10

min

Bakken met kersen! Maak deze glutenvrije kersenkruimel bites eens!

Wat heb je nodig?

  • Browniebakvorm 18 x 18 cm of ronde springvorm van 18 cm

  • Bakpapier

  • Mengkom

  • Steelpan

  • Spatel

  • Ingrediënten:
  • Voor het deeg en de kruimels:
  • 150 g (glutenvrij) havermeel of rijstmeel

  • 100 g amandelmeel

  • 40 g Syrup gold of ahornsiroop

  • 70 g plantaardige boter of kokosolie- kamertemperatuur

  • 50 g appelmoes- ongezoet

  • 1 tl vanille-extract

  • Snufje zout

  • 1 tl bakpoeder

  • Voor de kersenvulling:
  • 450 g kersen- vers of diepvries

  • 15 g arrowroot of Maïzena

  • 30 g Syrup gold of ahornsiroop

  • Rasp van 1/2 citroen

Zo maak je het!

  • Verwarm de oven voor op 170 onder- en bovenwarmte of 160 graden hetelucht. Knip het bakpapiertje in twee stukken, en bekleed met beide stukken de bakvorm. Je kan het bakpapier om de randen heen vouwen aan beide kanten zodat je de bites er makkelijk uit kan tillen.
  • Doe alle ingrediënten voor de bodem en de crumble in een mengkom, kneed tot één geheel. Is het deeg iets te droog voeg dan een scheutje (plantaardige) melk toe. Is het deeg te nat? Voeg dan een klein beetje extra amandelmeel toe.
  • Verdeel 2/3 van het deeg over de bodem en druk goed aan met de bolle kant van een natte koude lepel. Bewaar 1/3 van het deeg voor de crumble. Prik gaatjes met een vork in de bodem.
  • Schuif de bodem de oven in voor zo’n 12 minuten. Laat deze afkoelen buiten de oven.
  • Ga ondertussen aan de slag met het maken van de vulling. Ontpit de kersen en verwarm deze in een pannetje op laag vuur, roer regelmatig. Voeg de arrowroot, citroen en het zoetmiddel toe. Laat de kersen zachtjes pruttelen net zo lang totdat de kersen in beginnen te dikken. Zet het vuur uit.
  • Verdeel de kersenvulling over de bodem. Schuif de glutenvrije kersenkruimel bites de oven in voor zo’n 15 minuten. Roer de crumble los in een mengkom. Voeg eventueel een klein beetje kokosmeel toe om er een mooie crumble van te maken. Verdeel dit over de kersenkruimel bites en schuif deze nog even de oven in voor 30 minuten.
  • Laat de glutenvrije kersen kruimelbites afkoelen buiten de oven en zet ze het liefste nog zo’n 2 a 3 uur in de koelkast zodat de vulling op kan stijven. Snijd de bites in 9 stukken en enjoy!

Notities

  • Bewaartip! Bewaar de glutenvrije kersenkruimel bites afgekt in de koelkast. Ze blijven zo’n 3 dagne goed. Je kan ze natuurlijk ook per stuk invriezen.

Wat vind je van dit recept?

Gemiddeld 4.4 / 5. Reacties: 11

Geef als eerste je mening!

#OHMYPIE

Ga je deze glutenvrije kersenkruimel bites maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

BEN JE OP ZOEK NAAR MEER INSPIRATIE?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de glutenvrije kersenkruimel bites bewaren op Pinterest? Pin dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

blank

5 reacties
  1. Ze staan in de oven! Straks alleen de crumble er nog overheen doen. En dan kan het lange wachten beginnen voordat we ze kunnen proeven!

    Tip: ik gebruikte mijn vingers (soms even natmaken onder de koude kraan) om de bodem in de vorm te verdelen. Dit werkte veel fijner dan met een lepel waar het toch nog snel aan vast bleef plakken.

  2. Hallo, ik wil graag dit recept proberen, maar begrijp de baktijd niet helemaal. Er staat 45 min baktijd aan het begin vd recept, maar stapgewijs is het 12+15+30 …
    Hoe zit het precies?
    Bvd voor je reactie!

  3. Hoi,
    Ik ervaar net als Erika en Fran ook wat onduidelijkheid over de baktijden.

    Zoals ik het lees is het 12 minuten de bodem in de oven, dan de bodem met kersenvulling 15 minuten en dan de bites erop voor 30 minuten. Of is die 15 minuten voor de kruimels?

    Ik wil het recept graag a.s. zaterdag maken 😀 Ik hoop dat het je lukt mij voor die tijd te beantwoorden.

    Groetjes Marjolein

    1. Hi Marjolein,

      De bodem moet 12 minuten in de oven, vervolgens maak je de vulling die gaat over de bodem heen dan bak je bodem + vulling 15 minuten. Om te voorkomen dat de kruimels niet naar beneden zakken voeg je deze later toe. Dan bak je de complete bites nog 30 minuten. Lukt het zo? 🙂

      Groetjes,
      Marike

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.