Glutenvrije cinnamon rolls

Glutenvrije cinnamon rolls
De lekkerste glutenvrije cinnamon rolls maak je zo! Zacht en smeuïg van binnen, iedere hap is een ware smaaksensatie! Eet ze warm en vergeet de frosting niet. 😉 Glutenvrij én vegan te maken!
LoadingRecept opslaan

Glutenvrije cinnamon rolls, zacht en smeuïg van binnen

Wat heb ik ze gemist, luchtige kaneelbroodjes die smeuïg zijn van binnen met een dikke laag frosting on top. Vroeger maakten we ze wel eens in het weekend, en dan was het echt feest. Op één of andere manier stond er nog geen recept van de glutenvrije cinnamon rolls op mijn website. Stap voor voor stap laat ik jou zien hoe je deze makkelijke maar oh zo lekkere broodjes maakt. Het fijne is dat ze glutenvrij én vegan te maken zijn. Waar wacht je nog op?

Glutenvrij en vegan te maken!

Door de Schär mix-B te gebruiken zet je in een handomdraai deze heerlijke broodjes op tafel. De broodjes kun je ook maken met een zelfgemaakte melenmix. Gebruik dan 245 g rijstmeel en 245 g tapiocazetmeel én 10 g psylliumvezels als basis. Deze combinatie werkt ook heel goed. Je kan de glutenvrije kaneelbroodjes heel makkelijk vegan maken door plantaardige melk, plantaardige boter en appelmoes (ipv eigeel) te gebruiken. Ik zeg, succes gegarandeerd!

Ben je op zoek naar meer glutenvrije recepten?

Probeer dan eens deze heerlijke glutenvrije boterkoek, glutenvrij suikerbrood of wat dacht je van deze heerlijke Oma’s appeltaart?

Glutenvrije cinnamon rolls
cinnamon rolls
Glutenvrije cinnamon rolls
cinnamon rolls
Glutenvrije cinnamon rolls
cinnamon rolls

Glutenvrije cinnamon rolls

5 from 3 votes
Geschreven door Marike Categorie: Bakmixen, Cake en brownie, Glutenvrije recepten, TussendoortjesDit recept is: Glutenvrij, Vegan, Melkvrij, KoemelkvrijMoeilijkheid: Makkelijk
Hoeveelheid

8

hoeveelheid
Voorbereiding

20

min
Baktijd

25

min
Calorieën

275

kcal
Rijstijd

1

uur 

30

min
Total time

2

uur 

15

min

De allerlekkerste glutenvrije cinnamon rolls maak je met dit recept! Ze zijn zacht, smeuïg en vol van smaak. Genieten maar!

ingrediënten

  • 500 g Schär Mix B

  • Snufje zout

  • 70 g suiker of Ertythritol

  • 9 g gist

  • 400 ml (plantaardige) melk of volle melk- lauwwarm

  • 35 g (plantaardige) boter- gesmolten

  • 1 eigeel of 25 g appelmoes

  • 1 tl vanille-extract

  • Optioneel: 1 tl citroenrasp (echt heeel lekker)

  • Voor de vulling:
  • 100 g kokosbloesemsuiker of bruine basterd suiker

  • 1 el kaneel

  • 60 g (plantaardige) boter

  • Voor de frosting:
  • 100 g (plantaardige) roomkaas

  • 80 g poedersuiker of Icing van Greensweet Stevia

  • 1 tl vanille-extract

  • Wat heb je nodig?
  • mengkom

  • Spatel

  • Pannetje

  • ruime ovenschaal

Zo maak je het!

  • Doe het meel in een mengkom en voeg het zout toe. Spatel dit door elkaar.
  • Roer de gist los in een mengkom en voeg een lepel suiker toe en 200 ml lauwwarme melk. Roer dt door elkaar en laat het zo’n 10 minuten staan. Je zal zien dat de gist begint te borrelen.
  • Voeg de rest van de suiker, vanille en de gesmolten boter toe aan het meel. Roer alles goed door elkaar.
  • Wanneer de gist toeneemt in volume en begint te borrelen kun je het door het meel heen spatelen of mixen met een standmixer op een lage stand. Voeg vervolgens ook de rest van de lauwwarme melk toe en mix het deeg zo’n 5 minuten door elkaar totdat er een stevig maar toch ook plakkerig deeg ontstaat.
  • Dek de mengkom af met keukenfolie of met een warme natte theedoek en zet deze op een warme plek voor een uur zodat het deeg kan rijzen.
  • Bestrooi het aanrecht met wat glutenvrij meel. Rol hier het deeg op uit. Plakt het deeg nog heel erg? Voeg dan een klein beetje extra meel toe, niet teveel anders worden de glutenvrije cinnamon rolls te droog. Rol er een rechthoek van 30 x 40 cm.
  • Smelt de boter voor de vulling en roer hier de kaneel en de suiker doorheen. Bestrijk het deeg met de vulling. Rol het deeg nu voorzichtig op. Het deeg kan blijven plakken. Ik heb hiervoor een deegschraper gebruikt om het deeg eerst plakvrij te maken bij het oprollen.
  • Vet een ovenschaal in of bekleed deze met bakpapier. Snijd de Glutenvrije cinnamon rolls in 8 a 9 stukken. Ik heb de rolls vrij van elkaar in een ovenschaal gezet. Je kan ze ook tegen elkaar aanzetten.
  • Laat de glutenvrije cinnamon rolls nog zo’n 20 minuten rijzen. Ik heb ze afgedekt met keukenfolie. Verwarm de oven voor op 180 graden. Wanneer de rijstijd voorbij is kun je ze zo’n 25 a 30 minuten afbakken in de voorverwarmde oven. Zet een hittebestendig schaaltje op de bodem van de oven met water zodat ze heerlijk zacht worden van binnen en niet hard of droog zullen zijn na een paar uur.
  • Nu de glutenvrije cinnamon rolls in de oven zitten kun jij mooi aan de slag met het maken van de frosting! Klop de (plantaardige) roomkaas luchtig met een garde of handmixer, voeg de poedersuiker (gezeefd) en de vanille-extract toe. Zet de frosting even in de k oelkast.
  • Wanneer de glutenvrije cinnamon rolls goudbruin gebakken zijn kun je ze uit de oven halen. Laat ze iets afkoelen en verdeel de frosting over de cinnamon rolls die je gelijk wil opeten. Eetsmakelijk!

Notities

  • Eet de cinnamon rolls dezelfde dag op, dan zijn ze het allerlekkerst!
  • Wil je ze de volgende dag eten? Verwarm ze dan nog even in de oven zonder frosting en smeer de frosting er op voordat je ervan gaat genieten. Succes gegarandeerd!

#ohmypie

Ga je deze glutenvrije cinnamon rolls maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

Glutenvrije cinnamon rolls recept
4 reacties
  1. Oh wat zien deze er super lekker uit! Ik heb cinnamon rolls zo gemist sinds ik glutenvrij eet, dus ik ga ze zeker proberen! Ik vroeg mij wel af welke plantaardige roomkaas jij gebruikt of aanraadt?

    Liefs x

  2. Wauw, dat ziet er lekker uit. Deze ga ik proberen te maken. Je geeft aan dat er een hittebestendig schaaltje is de oven gaat, ik neem aan gevuld met water??
    Grtjs Esther

  3. Heb droge gist gebruikt en amandelmelk. Alleen de gist borrelt niet, neemt ook niet toe in volume. Werkt het misschien niet met amandelmelk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.