Rice Krispies treats glutenvrij

Rice Krispies treats glutenvrij
Rice Krispies treats zijn mateloos populair in Amerika. Niet zo gek want deze luchtige, chewy snack is zó ongelofelijk lekker én makkelijk om te maken met slechts 5 ingrediënten. Ik laat jou zien hoe jij ze zelf kan maken zodat ze glutenvrij zijn. Maak er mummies van, kijk eens hoe leuk ze eruit zien!
LoadingRecept opslaan

Rice Krispies treats

Crunchy, luchtig met een chewy bite, wat zijn ze lekker deze glutenvrije Rice Krispies treats! Nog niet eerder had ik gepofte rijst gecombineerd met een aantal marshmallows, eerlijk is eerlijk het resultaat is verbluffend! In een handomdraai staan deze heerlijke repen op tafel. Super leuk om met kinderen te maken en hé-le-maal leuk voor Halloween.

Zijn Rice Krispies uit de supermarkt glutenvrij?

Helaas pindakaas, de oh zo bekende Rice Krispies van Kellogs zijn niet (meer) glutenvrij. Oorspronkelijk waren ze dit wel maar er is moutextract aan toegevoegd waardoor ze dit niet meer zijn. In plaats daarvan kun je gepofte rijst gebruiken voor hetzelfde effect of kies andere gepofte (glutenvrije) granen naar keuze. Ik zag dat er ook een merk is dat gepofte chocolade Rice Krispies verkoopt, ook mega lekker!

Nog meer heerlijke recepten!

Kun je geen genoeg krijgen van deze makkelijke Rice Krispies treats? Kijk dan eens bij deze luchtige Lions of de Lion cheesecake. Al moet ik zeggen dat deze deze gevulde koeken ook heerlijk zijn! 😉 Neem een kijkje bij de glutenvrije tussendoortjes, leef je uit en maak er een feest van!

Rice Krispies treats glutenvrij

Rice Krispies treats glutenvrij

5 from 2 votes
Recipe by Marike Course: Desserts, Feestdagen, Glutenvrije recepten, Halloween, TussendoortjesCuisine: Glutenvrij, Lactosevrij, VeganDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

6

hoeveelheid
Voorbereiding:

10

minutes
Wachttijd:

10

minutes
Calorieën

175

kcal
Totale tijd

20

minutes

ingrediënten

  • 35 g (plantaardige) boter

  • 100 g marshmallows (opitoneel vegan marshmallows)

  • 100 g glutenvrije Rice Krispies of gepofte rijst

  • Optioneel: 1 tl vanille-extract

  • 50 g pure- en of witte chocolade- in blokjes

  • Optioneel: 12 eetbare oogjes

  • Wat heb je nodig?
  • Bakvorm 18 x 18 of ovenschaal

  • Bakpapier

  • Mengkom

  • Spatel

  • Pannetje

Zo maak je het!

  • Doe de boter in een pannetje samen met de marshmallows en verwarm op een laag vuur. Blijf ondertussen goed roeren.
  • Spatel hier vervolgens de rice krispies doorheen en eventueel de vanille. Verdeel dit over de met bakpapier beklede bakvorm en duw goed aan met de spatel.
  • Zet de bakvorm zo’n 10 minuten in de koelkast en snijd er 6 a 12 repen van.
  • Verwarm de chocolade au bain-marie en swrl deze over de repen met een theelepel of gebruik een plastic zakje en knip hiervan het puntje af.
  • Versier de glutenvrije rice krispie treats met oogjes en zet de repen in de koelkast zodat ze uit kunnen harden.
  • Griezelen maar én geniet van deze heerlijke repen!

Recept video

Notities

  • Bewaartip! Bewaar de Rice Krispies treats in een afgesloten bakje. Dan blijven ze zeker zo’n 3 weken goed!

#ohmypie

Ga je deze rice krispies treats maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

Rice Krispies treats
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.