Glutenvrije Lions maken

Glutenvrije Lions
Glutenvrije Lions, met een krokante bodem van gepofte rijst en chocolade, een romige karamelvulling én een overheerlijke chocolade ganache on top. De lekkerste Lions die ik ooit heb gegeten! Glutenvrij én vegan.
LoadingRecept opslaan

Glutenvrije Lions maken

Mijn liefde voor Lions is groot. Vroeger was dit voor mij écht een traktatie. Aangezien dit veel te lang geleden is leek het mij superleuk om eens aan de slag te gaan in de keuken met deze glutenvrije Lions in de vorm van een overheerlijke bite! De bodem gemaakt van gepofte rijst, wat notenpasta en pure chocolade. Bedekt met een smeuïge karamelvulling en afgetopt met een oh zo lekkere chocolade ganache. Hier wil je toch je tanden in zetten? De glutenvrije Lions zijn niet alleen glutenvrij maar ook lactosevrij én vegan te maken. Win-winsituatie dus! ; )

Lions, een echte traktatie of lekker voor tussendoor!

Voor het maken van deze Lions heb je geen oven nodig. Hoe fijn is dat? Je maakt ze in slechts 20 minuten. Het moeilijkste is toch wel het wachten totdat de repen stevig genoeg zijn om van te kunnen genieten. Eerlijk is eerlijk, het is het wachten waard! Maak ze eens als traktatie of gewoon lekker voor jezelf. Ik beloof je, dat is geen straf!

Zoveel lekkere glutenvrije recepten!

Naast de Bounty’s, Twix bites, Twix taart, Lion cheesecake en de eenvoudige Lions staat er nog veel meer lekkers online. Wat dacht je van deze Tiramisu taart? Ik zou zeggen, neem gerust een kijkje.

Glutenvrije Lions
Glutenvrije Lions

Glutenvrije Lion’s maken

5 from 7 votes
Recipe by Marike Course: Tussendoor, Gebak, TraktatieCuisine: Glutenvrij, Lactosevrij, VeganDifficulty: Makkelijk
Servings

9

servings
Voorbereiding

20

minutes
Wachttijd

2

hours 
Calories

300

kcal
Total time

2

hours 

20

minutes

Glutenvrije Lions, je maakt ze heel gemakkelijk zelf met dit fijne recept. Krokant, smeuïg én zo vol van smaak. Genieten voor iedereen!

ingrediënten

 • Voor de gepofte rijst bodem:
 • 55 g pure chocolade

 • 40 g gepofte rijst

 • 50 g amandelpasta of pindakaas

 • 30 g kokosolie of plantaardige boter

 • Snufje zout

 • Voor de vulling:
 • 250 g Medjoul dadels of verse dadels- ontpit

 • 50 g (plantaardige) boter, roomboter of kokosolie

 • 1 el amandelpasta

 • 1 tl vanille-extract

 • Optioneel: scheutje kokosmelk

 • Voor de topping:
 • 125 g pure chocolade

 • 100 ml kokosmelk (volle variant)

Zo maak je het!

 • Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier en vet de randen in.
 • Verwarm de chocolade au bain- marie. Wanneer de chocolade is gesmolten kun je deze van het vuur halen. Spatel hier kokosolie en de amandelpasta doorheen zodat er een egale massa ontstaat. Voeg hier vervolgens de gepofte rijst en het zout aan toe.
 • Verdeel de gepofte rijst met chocolade over de bodem van de bakvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Ze de bakvorm in de koelkast zodat de bodem stevig kan worden.
 • Ga ondertussen aan de slag met het maken van een romige karamelvulling. Ontpit de dadels, zorg ervoor dat je zachte dadels gebruikt. Wanneer je hardere dadels gebruikt kun je ze even laten weken in heet water zodat ze zachter worden.
 • Smelt de boter of de kokoslie in een pannetje. Doe de dadels samen met de boter of kokosolie in een keukenmachine en maal dit in zo’n 3 minuten tot een gladde massa. Voeg de amandelpasta en de vanille toe en mix de karamelvulling nog zo’n 2 a 3 minuten. Blijft de karamel erg droog? Voeg dan een klein scheutje volle kokosmelk toe. Proef even of jouw karamel op smaak is. Voeg eventueel een klein beetje ahornsiroop toe.
 • Verdeel de karamel over de gepofte rijst bodem en schuif de bakvorm even de vriezer in zo’n 20 minuten. Zodat de vulling stevig kan worden.
 • Ga ondertussen aan de slag met het maken van de topping. Verwarm de kokosmelk in een pannetje. Voeg de stukjes pure chocolade toe en zet het vuur uit. Roer door de chocolade net zo lang totdat de chocolade helemaal is gesmolten. Verdeel de chocolade ganache over de karamel met een lepel of met een paletmes. Zet de glutenvrije Lions nog zo’n 1,5 a 2 uur in de koelkast zodat de repen echt stevig kunnen worden.
 • Snijd de Lios in 9 stukken en geniet!

Recept video

Notities

 • Bewaartip! Beaar de glutenvrije Lions in de koelkast of vries ze per stuk in.
 • Heb je geen gepofte rijst in huis? Gebruik gerust gepofte quinoa, net zo lekker of gebruik verkruimelde rijstwafels.
 • Geen fan van amandelpasta in de karamel? Deze kun je eventueel ook weglaten.

#ohmypie

Ga je deze glutenvrije Lions maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

Glutenvrije Lions
3 reacties
 1. Vandaag deze Lions gemaakt, was even zoeken om de karamel op de juiste dikte te krijgen( heb iets warm water toegevoegd) maar man o man wat is dit lekker 👌👌gelukkig heb ik de helft gelijk in de vriezer gedaan anders was het opgegaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.