Glutenvrije pompoen cakerol

Een glutenvrije cakerol met pompoen als verrassend ingrediënten in de cake. Wat een feestje om van te genieten is dit zeg! Kruidig, licht en super lekker voor deze tijd van het jaar. Glutenvrij, lactosevrij, koolhydraatarm én vegan te maken!
Glutenvrije pompoen cakerol
LoadingRecept opslaan

Glutenvrije cakerol maken

Een cakerol met pompoen en kruidige specerijen, ziet deze er niet geweldig uit? Ik beloof je, binnen een half uurtje ligt jouw glutenvrije pompoen cakerol in de koelkast. Ik heb alle stappen voor jou uitgewerkt zodat er ook bij jou op tafel een perfecte cakerol te zien zal zijn. Het lijkt veel werk maar dat valt enorm mee. De missers heb ik alvast voor jou gemaakt met het recept. 😉 Om de perfecte glutenvrije pompoencakerol te maken deed ik maar liefst 3 pogingen. Het resultaat mag er zijn!

Zo maak je de pompoen cakerol koolhydraatarm!

Weer zo’n fijn recept dat voor de liefhebbers koolhydraatarm te maken is. Gebruik als basis amandelmeel of hazelnootmeel. Als zoetmiddel kun je kiezen voor erythritol. Voila! Zo simpel kan het zijn. Sla het recept vooral op en geniet!

Bakken zonder eieren? De cakerol maak je zo vegan!

Naast alle pogingen die ik deed voor een glutenvrije cakerol, heb ik meteen ook een glutenvrije én vegan pompoen cakerol gemaakt. De verhoudingen zijn net even anders. Deze heb ik voor jou uitgewerkt! Wat heb je nodig: 160 g glutenvrij meel, 120 gram pompoen puree, 2 tl bakpoeder, 60 ml kokosolie- gesmolten, 130 g ahornsiroop, 250 ml plantaardige melk, 2 tl bakpoeder, 2 tl kaneel. Spatel alles goed door elkaar en verdeel dit over de bakplaat. Bak de cakerol in zo’n 11 a 13 minuten goudbruin en volg de verdere instructies op uit het recept!

Nog meer fijne glutenvrije recepten!

Nog zo’n fijn recept is deze speculaas cakerol! Ben je op zoek naar meer pompoenrecepten? Dan is deze pompoen cake met kaneelswirl écht iets voor jou! Of wat dacht je van de pompoen muffins of de kruidkoek ontbijttaartjes? Echt zo lekker, dat je ze niet wil missen!

Glutenvrije cakerol
Glutenvrije cakerol

Glutenvrije pompoen cakerol

4 from 2 votes
Recipe by Marike Course: BlogCuisine: Cake, Dessert, Traktatie, FeestdagenDifficulty: Glutenvrij, Lactosevrij, Vegan, Koolhydraatarm
Servings

12

servings
Voorbereiding

20

minutes
Baktijd

15

minutes
Calories

140

kcal
Wachttijd

1

hour 
Totale tijd

1

hour 

35

minutes

Een super lekkere cakerol met pompoen, specerijen en een luchtige vulling van roomkaas en slagroom. Eerlijk is eerlijk, het is weer een GEWELDIG recept! Glutenvrij, vegan én koolhydraatarm te maken!

ingrediënten

  • Voor de pompoen cakerol:
  • 4 4 eieren

  • 100 g 100 amandelmeel*

  • 130 g 130 pompoenpuree*

  • 45 g 45 erythritol, kokosbloesemsuiker of agavesiroop

  • 1 1/2 tl 1 1/2 Pumpkin spice OF kaneel

  • 1 tl 1 bakpoeder

  • Voor de vulling:
  • 150 g 150 roomkaas – gewone, light of plantaardige variant

  • 100 g 100 slagroom – gewone of plantaardig

  • 40 g 40 erythritol of agavesiroop

  • 1 tl 1 vanille-extract

  • 1 tl 1 xanthaangom of 1 zakje klopfix

  • Voor de topping optioneel:
  • 150 ml 150 (plantaardige) slagroom

  • 1 tl 1 vanille-extract

  • 1 el 1 agavesiroop, poedersuiker, erythritol of Icing

  • Optioneel: 1 tl xanthaangom of klopfix

  • 2 tl 2 kaneel

  • Wat heb je nodig?
  • Mengkom

  • (hand)mixer

  • Bakplaat

  • Bakpapier

  • Optioneel: spuitzak met spuitmondje

Zo maak je het!

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet deze licht in zodat de cakerol niet blijft plakken en bestuif dit met een beetje amandelmeel.
  • Klop in een grote kom de eieren 5 a 7 minuten op de hoogste stand met een (hand)mixer. Voeg geleidelijk het zoetmiddel toe en daarna de pompoenpuree.
  • Voeg als laatste het amandelmeel het zout, vanille en bakpoeder toe. Mix het beslag nog even op de hoogste stand zodat er een egaal beslag ontstaat.
  • Verdeel het beslag over de bakplaat en bak de pompoen cake in zo’n 15 a 20 minuten goudrbuin. De cakerol is klaar wanneer de cake terugveert wanneer deze licht wordt aangeraakt. 
  • Maak de randjes voorzichtig los van het bakpapier. Leg een schone theedoek over de plak cake en draai hem om. Haal het bakpapier voorzichtig los. Rol vervolgens de cake met de theedoek op. Je rolt de cake van de korte kant naar de andere korte kant. Laat de cake ongeveer 30 minuten liggen. Ondertussen kun je aan de slag met het maken van de vulling.
  • Klop de slagroom stevig samen met de vanille, citroen of sinaasappelrasp, zoetmiddel en de xanthaangom (optioneel). Spatel de roomkaas los en roer deze er doorheen.
  • Verdeel de vulling over de cake. Laat aan het uiteinde van de cakerol een paar centimeter vrij. Rol de cakerol weer op en wikkel deze in een plastic folie. Leg de cakerol nog een uurtje in de koelkast zodat de cakerol stevig genoeg is om aan te snijden.
  • Wil je er echt een feest van maken? Klop dan de slagroom op voor de topping met wat zoetmiddel en kaneel. Doe de slagroom in een spuitzak met spuitmondje en spuit er feestjelijke toefjes op. Genieten maar!

Notities

  • Geen fan van amandelmeel? Vervang dit door 90 g glutenvrije havermeel of gewoon glutenvrij meel.
  • Pompoenpuree maak je door blokjes pompoen zo’n 10 minuten te koken totdat ze boterzacht zijn. Maak ze daarna fijn met een staafmixer of keukenmachine tot puree en gebruik de puree voor de cakerol. Pompoenpuree kun je tegenwoordig ook kopen in de winkel, alleen niet overal.
  • Bewaartip! Bewaar de cakerol afgedekt in de koelkast. Dan blijft deze zo’n 3 dagen goed.

#ohmypie

Ga je deze glutenvrije pompoen cakerol met gebakken peer maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

Glutenvrije pompoen cakerol
5 comments
  1. Wauw wauw wauw! Ziet er echt weer fantastisch gaaf uit. Kerstideetje 🙂
    Niet te zwaar ook, is er genoeg ruimte voor de kerstchocolaatjes bij de koffie en de kaasplank haha! Dankjewel voor de waardevolle inspiratie. Groetjes!

    1. Hi Annemiek,

      Te gek he? Inderdaad kleine plakjes snijden en dan heb je echt een luchtige traktatie op tafel. 🙂

      Liefs,
      Marike

  2. En ook deze is weer fantastisch lekker, vorige week de lions gemaakt, nu deze voor bij de thee.
    Zo blij dat ik je website heb ontdekt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts