Glutenvrije chocoladetaart met gingerbread koekjes

Glutenvrije chocoladetaart met gingerbread koekjes
De lekkerste glutenvrije chocoladetaart, dat durf ik met trots te zeggen. De combinatie van een romige chocoladevulling met een kruidige gingerbread bodem, wat een feest is dit om van te genieten. Glutenvrij én vegan!
LoadingRecept opslaan

Glutenvrije chocoladetaart met gingerbread kruiden

De taart past helemaal bij deze tijd van het jaar, kruidig en vol van smaak. Eigenlijk was ik van plan om glutenvrije gingerbread koekjes te maken maar al snel verdween het deeg in een springvorm en werd de koekbodem bedekt met een romige chocoladevulling. De frisse frambozen en granaatappelpitjes zorgen voor kleur maar ook voor smaak. Oftewel deze eye-catcher wil je op tafel toveren tijdens de feestdagen of gewoon wanneer je daar zin in hebt.

De lekkerste glutenvrije chocoladetaart!

Je maakt hem in een handomdraai, eerlijk waar. Dat is voor mij ook de reden dat deze taart tijdens de feestdagen zeker nog een keer gemaakt zal worden. Je kan hem gerust de dag van tevoren maken. De combinatie met de kruidige bodem en de romige chocoladevulling is zo goed, dat heel veel mensen versteld zullen staan, geloof mij. 😉 Ben je geen fan van granaatappelpitjes en frambozen? Gebruik gerust ander fruit. Het is tenslotte jouw feestje!

Glutenvrije chocoladerecepten

Ondertussen staan er al heel veel online. Wat dacht je van de chocolademousse taartjes met crumble, de ferrero rocher taart, de glutenvrije tiramisu taart of de brownie straciatella taart!

Glutenvrije chocoladetaart met gingerbread koekjes
Glutenvrije chocoladetaart met gingerbread koekjes

Glutenvrije chocoladetaart met gingerbread koekjes

0 from 0 votes
Recipe by Marike Course: Taart, Feestdagen, Kerst, DessertCuisine: Glutenvrij, Lactosevrij, VeganDifficulty: Makkelijk
Personen

10

servings
Voorbereiding

20

minutes
Baktijd

12

minutes
Calories

245

kcal
Wachttijd

2

hours 
Total time

32

minutes

Een heerlijke glutenvrije chocoladetaart waar je tijdens de feestdagen maar ook op elk ander moment van kan genieten! Ik heb de bodem de specerijen van gingerbread koekjes gegeven. De kruiden combineren heel goed met de pure chocolade. Een smaaksensatie voor iedereen! Glutenvrij én vegan!

ingrediënten

  • Voor het koekdeeg:
  • 110 g glutenvrij havermeel

  • 80 g amandelmeel

  • 40 g kokosbloesemsuiker

  • 2 tl gemberpoeder

  • 1 tl kaneel

  • 1 tl nootmuskaat

  • 30 g dadelstroop of schenkstroop

  • 75 g (plantaardige) boter of kokosolie – kamertemperatuur

  • 3 el amandelmelk

  • Snufje zout

  • 1 tl bakpoeder

  • Voor de vulling:
  • 300 ml kokosmelk – de volle variant dus geen light

  • 200 g pure chocolade

  • 2 el ahornsiroop of agavesiroop

  • Voor de topping:
  • granaatappelpitjes, frambozen en maak eventueel eventueel meringue.*

Zo maak je het!

  • Vet de springvorm in en verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Doe de melen, kokosbloesemsuiker, stroop, specerijen, bakpoeder en het zeezout in en mengkom.
  • Snijd de boter of kokosolie in kleine stukjes en voeg deze toe. Kneed alles goed door elkaar zodat er een verleidelijk spicy deeg ontstaat. Voeg één voor één de lepels amandelmelk toe en kneed nog even verder totdat je een mooie bal kunt maken van het deeg. Is het deeg te droog? Voeg een klein beetje extra amandelmelk toe. Is het deeg te droog? Voeg dan wat extra meel toe.
  • Verdeel het deeg over de bodem van de vorm en zorg voor een opstaande rand. Bak de gingerbread koekbodem in zo’n 12 a 15 minuten goudbruin. Laat de taartbodem afkoelen buiten de oven en ga verder met het maken van de vulling.
  • Verwarm de kokosmelk op het vuur in een pannetje. Wanneer deze warm is kun je de chocolade druppels of blokjes toevoegen. Zet het vuur gelijk uit en roer goed in het pannetje totdat alles is opgelost. Voeg dan het zoetmiddel toe, proef even of het zoet genoeg is.
  • Schenk de chocoladevulling over de bodem en schuif deze de koelkast in voor zo’n 2 uur zodat de chocolade ganache mooi stevig kan worden.
  • Wanneer de chocoladelaag stevig genoeg is kun je deze versieren naar wens. Ik heb gekozen voor granaatappelpitjes, frambozen en mini meringue. De meringe kun je zelf maken volgens dit recept of je kan mini schuimblokjes gebruiken en kort branden voor eenzelfde effect!
  • Snijd de taart aan en genieten maar!

Recept video

Notities

  • Bewaartip! De taart blijft met fruit zo’n 2 dagen goed, de taart blijft zonder fruit zo’n 5 dagen goed. Dek de taart wel af in de koelkast.
  • Kun je niet tegen amandelmeel? Vervang dit door glutenvrij havermeel of tijgernotenmeel extra fijn.
  • Mini meringue! Ik heb ze zelf gemaakt volgens dit recept maar je kan ze ook kant en klaar kopen als mini schuimpjes. Brand ze kort met een brandertje en je hebt hetzelfde effect!

#ohmypie

Ga je deze glutenvrije chocoladetaart maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

Chocoladetaart
4 reacties
  1. Hoi! Ik vroeg me af, kokosmelk, is dat dan die uit blik zoals om curry te maken? Meng je dan het dikke met de vloeistof? Ga hem zeker maken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

dit vind je misschien ook leuk
glutenvrije gele koeken
Lees meer

Glutenvrije gele koeken

Smeuïge koeken met een vleugje vanille, citroen én mango! Deze variatie op de glutenvrije roze koeken is er één om te onthouden. Makkelijk om te maken en een feest voor iedereen!