Glutenvrije Raffaello taart

Een glutenvrije Raffaello taart, de droom voor iedereen die dol is op kokos én Raffaello! De eye-catcher op tafel wanneer je iets te vieren hebt. Glutenvrij én vegan!
Glutenvrije Raffaello taart
LoadingRecept opslaan

Glutenvrije Raffaello taart maken

Is het geen plaatje geworden? Deze Raffaello taart is niet alleen een pareltje om te zien het is ook nog eens écht één van de lekkerste taarten die ik ooit heb gemaakt. Raffaello, één luxe bonbon die ik al heel lang niet meer had gegegeten. Vroeger als kind, wanneer ik bij mijn oma langsging kregen we er één. Als kokosliefhebber was ik dan al snel verkocht. Het leek mij een geweldig moment om een glutenvrije Raffaello te maken én daarmee maakte ik deze taart. Zie hier het resultaat! Glutenvrij, vegan én ook nog eens ongelofelijk lekker! Deze taart staat hoe dan ook met Kerst bij ons op tafel, hiermee scoor je punten!

Glutenvrije Raffaello

Eigenlijk zijn ze heel makkelijk om te maken, ik ga niet zeggen dat ze gezonder zijn maar eerlijk is eerlijk wanneer je weinig tijd hebt en wat lekkers wil maken is dit echt een top tip! Maak ze gerust al even van tevoren want ze blijven heel lang goed in de koelkast. 🙂

Glutenvrije taart recepten

Wanneer je dol bent op deze taart dan kan ik je ook de Stracciatella Brownie taart, de Tiramisu taart, de kokosmacoronen cake of de Bounty taart aanraden!

Glutenvrije Raffaello taart
Glutenvrije Raffaello taart

Glutenvrije Raffaello taart

5 from 1 vote
Recipe by Marike Course: Taart, Dessert, Toetje, Kerst, GebakCuisine: Glutenvrij, Vegan, Lactosevrij, Melkvrij
Punten

10

servings
Voorbereiding

20

minutes
Wachttijd

2

hours 
Calories

240

kcal
Total time

2

hours 

20

minutes

Een overheerlijke glutenvrije Raffaello taart die zo lekker is, dat je de bewaartip kan overslaan! Met deze taart scoor je hoe dan ook punten. Glutenvrij én vegan!

ingrediënten

  • Voor de bodem:
  • 150 g glutenvrije gingerbread koekjes of glutenvrije speculaasjes

  • 50 g plantaardige boter

  • Voor de vulling:
  • 250 ml plantaardige slagroom

  • 250 g kokosyoghurt

  • 5 blaadjes gelatine (niet vegan) of 3 g agar agar

  • 1 tl vanille-extract

  • 4 Raffaello- in stukjes

  • 40 g agavesiroop of ahornsiroop

  • Voor de topping:
  • 100 ml plantaardige slagroom

  • 1 tl vanille-extract

  • 15 g agavesiroop of ahornsiroop

  • 8 Raffaello

  • vers rood fruit naar keuze

  • 15 g kokosrasp

  • Optioneel: 1 tl xanthaangom

Zo maak je het!

  • Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier, vet de randen in en bekleed deze optioneel met acetaatfolie voor mooie strakke randen. Heb je dit niet in huis, dan is dat ook geen probleem.
  • Maak de koekjes fijn met een keukenmachine, verwarm de boter op een laag vuur en voeg deze toe aan de koekkruimels. Meng dit goed door elkaar en verdeel de koekkruimels over de bodem van de springvorm. Duw ze stevig aan met een koude lepel.
  • Zet de bodem in de koelkast, ondertussen kun je aan de slag gaan met het maken van de vulling.
  • Gebruik je gelatine? Wel de blaadjes gelatine totdat ze zacht geworden zijn. Knijp ze uit en verwarm ze in een pannetje met enkele eetlepels water. Roer totdat de gelatine volledig is opgelost. Klop in een mengkom de kokosyoghurt los en luchtig met een mixer, mix met de mixer de slagroom tot een lobbige substantie voeg het zoetmiddel en de vanille toe. Spatel de slagroom door de kokosyoghurt heen, niet te vaak anders zal je zien dat de vulling niet meer zo luchtig is. Roer nu de gelatine door het mengsel en spatel door elkaar of mix met de mixer totdat je geen klontjes meer ziet. Ga door naar stap 7.
  • Gebruik je agar agar? Kook de agar agar in een 50 ml water en roer dit goed door, er mogen geen klontjes ontstaan, gebeurt dit toch? Voeg dan iets meer water toe. Voeg de kokosyoghurt toe en roer dit goed door elkaar heen. Zet het vuur vervolgens uit. Mix met de mixer de slagroom tot een lobbige substantie voeg het zoetmiddel en de vanille toe. Spatel de slagroom door de kokosyohgurt heen, niet te vaak anders zal je zien dat de vulling niet meer zo luchtig is.
  • Spatel als laatste de stukjes Raffaello door de vulling en verdeel deze nu over de koekbodem. Zet de taart zo’n 2 uur in de koelkast zodat de vulling op kan stijven.
  • Wanneer de vulling stevig genoeg is kun je aan de slag gaan met het maken van de topping. Klop de slagroom stevig, samen met de vanille en het zoetmiddel. Voeg eventueel wat xanthaangom toe zodat de slagroom mooi stevig wordt.
  • Doe de slagroom in een spuitzak met spuitmondje en spuit een aantal toeven op de taart. Strooi wat kokosrasp over de taart heen voor een extra mooi uiterlijk. Verdeel hier wat rood fruit overheen en zet op iedere toef slagroom een glutenvrije Raffaello. Succes gegarnadeerd! En nu? Genieten maar!

#ohmypie

Ga je deze glutenvrije Raffaello taart maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

Glutenvrije Raffaello taart
4 comments
  1. Ik ga de taart zo proberen, maar ik lees op de raffaello verpakking dat het gluten bevat. 🙁 Dus zonder raffaello maar proberen.

    1. Hi Anna,

      Door mijn vakantie zie ik de reactie nu pas. De link naar de glutenvrije Raffaello kun je terugvinden in het artikel. Je maakt ze gemakkelijk zelf 🙂

      Liefs,
      Marike

    1. Hi Tessa,

      Er staat als het goed is bij dat je de Rafaello’s zelf kan maken met de link naar het recept dat ik heb gemaakt daarvoor. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts