Glutenvrije Raffaello bonbons

Raffaello, oftewel romige koksos bonbons met in de kern een amandel. Een echte smaaksensatie als je het mij vraagt. Ik ging aan de slag met glutenvrije Raffaello die ook nog eens vegan is!
Glutenvrije Raffaello
LoadingRecept opslaan

Glutenvrije Raffaello maken

Lang leek het onmogelijk, glutenvrije Raffaello. Ik beloof je met dit recept tover jij binnen 10 minuten de lekkerste Raffaello op tafel waar iedereen van kan genieten. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig. Wil je het écht goed aanpakken? Maak dan gelijk deze glutenvrije Raffaello taart!

Glutenvrij én vegan te maken

De originele Raffaello zijn niet glutenvrij vanwege het wafeltje dat in het recept is gebruikt. Met dit recept maak je glutenvrije Raffello die ook nog eens vegan zijn. Stroop de mouwen maar op, dit recept wil je maken!

Glutenvrije Raffaello
Glutenvrije Raffaello

Glutenvrije Raffaello’s

5 from 2 votes
Recipe by Marike Course: Tussendoortje, SnackCuisine: Glutenvrij, Melkvrij, Lactosevrij, VeganDifficulty: Heel makkelijk
Stuks

12

servings
Voorbereiding

10

minutes
Wachttijd

1

hour 

10

minutes
Total time

1

hour 

20

minutes

Raffaello! Deze heerlijke kokos bonbons maak je gemakkelijk glutenvrij en vegan. Binnen 10 minuten staan ze in de koelkast. Dit wil je!

ingrediënten

  • 55 g 55 kokosrasp + wat extra om de ballen door heen te rollen

  • 100 g 100 witte chocolade pasta- ik gebruikte de witte chocolade kokospasta van So fine zo vegan

  • 1 el 1 kokosolie

  • 12 a 15 12 a 15 blanke amandelen

  • Optioneel: 1 tl vanille-extract voor extra smaak

  • Optioneel: 100 (vegan) witte chocolade

Zo maak je het!

  • Smelt de kokosolie in een pannetje. Doe het kokosrasp samen met de kokosolie en de witte chocoladepasta bij elkaar en kneed dit tot mooie bal. Het kan zijn dat het nog wat plakkerig is. Voeg dan een klein beetje extra kokosrasp toe. Is de vulling te droog? Voeg dan nog een beetje extra witte chocoladepasta toe.
  • Maak 10 a 15 balletjes, verstop een amandel in het midden en leg ze op een bord. Plaats het bord een uurtje in de koelkast zodat de Raffaello uit kunnen harden.
  • Wil je er echt een feest van maken? Smelt de chocolade au bain-marie en dip de balletjes hierin. Rol ze vervolgens door de kokosrasp en laat ze uitharden op een bakpapiertje. Zet ze nog even in de koelkast en genieten maar!

Notities

  • Bewaartip! Bewaar de glutenvrije Raffaello in een afgesloten bakje in de koelkast dan blijven ze zeker zo’n 2 weken goed.

#ohmypie

Ga je deze glutenvrije Raffaello maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

Glutenvrije Raffaello
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts