Gezonde quiche met spinazie, glutenvrij en lactosevrij

Glutenvrije quiche
Een van mijn favoriete recepten is toch wel deze gezonde quiche. Dit keer heb ik hem gemaakt met een vulling van spinazie, tomaatjes en oude kaas. Echt een feestje om van te genieten. De quiche is glutenvrij, lactosevrij én vegan te maken!
LoadingRecept opslaan

Gezonde quiche met spinazie

Er zijn maar weinig recepten waar ik nooit genoeg van krijg. Deze gezonde quiche is daar één van.De bodem heb ik namelijk gemaakt van voedzame meelsoorten én (plantaardige) kwark met een beetje olijfolie of boter. Je krijgt er een heel fijn deeg door én een krokante korst. Je kan de bodem meer smaak geven door kruiden toe te voegen, maar dit is niet persé noodzakelijk. Iedere keer weer geef ik een draai aan de vulling, waardoor de quiche net even anders is en het iedere keer weer een verrassing blijft. De gezonde quiche met spinazie en tomaatjes is een winnaar, wat is deze lekker! Je kan hem maken met oude kaas maar maar je kan deze ook inwisselen voor vegan kaas zodat je de quiche ook plantaardig kan maken. Fan van spekjes? Bak deze uit en voeg ze toe aan de vulling voor een extra smaaksensatie, laat het zout in de vulling dan weg.

Deze quiche is glutenvrij, lactosevrij én vegan te maken!

Dat deze quiche veelzijdig is zie je niet alleen terug in de vulling. De quiche is namelijk glutenvrij en lactosevrij. Wanneer je de eieren vervangt door silken tofu en de oude kaas door vegan kaas dan is de quiche ineens plantaardig! Zo makkelijk kan het zijn. Ik heb er een filmpje van gemaakt zodat je exact kan zien hoe je de quiche kan maken, deze vind je onderaan het recept. 🙂

Glutenvrije quiche

Ben je op zoek naar meer glutenvrije quiche recepten? Dan is de quiche met tomaatjes en geitenkaas, de glutenvrije quiche met zalm en asperges of de glutenvrije quiche met prei echt iets voor jou!

Quiche met spinazie en tomaatjes, glutenvrij en lactosevrij

Gezonde quiche met spinazie, glutenvrij en lactosevrij

5 from 1 vote
Recipe by Marike Course: Lunch, Dinner, Tussendoor, SnackCuisine: Glutenvrij, Tarwevrij, Lactosevrij, VeganDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

8

puntjes
Voorbereiding

20

minutes
Baktijd

40

minutes
Calories

155

kcal
Total time

1

hour 

Een overheerlijke gezonde quiche die ook nog eens glutenvrij, lactosevrij én vegan te maken is. Variëer gerust met de groentes of voeg wat smaakmakers naar wens toe. Super lekker als lunch, dinner of bij de borrel. Geniet!

ingrediënten

  • Voor de bodem:
  • 125 g glutenvrij havermeel, rijstmeel of boekweitmeel

  • 75 g amandelmeel

  • 35 g olijfolie of 35 g (plantaardige) boter

  • 120 g (plantaardige) kwark of stevige yoghurt

  • Snufje zout

  • Optioneel: Italiaanse kruiden

  • Voor de vulling:
  • 1 rode ui

  • 2 teentjes knoflook

  • 250 g verse spinazie

  • 100 g trostomaatjes

  • 2 eieren of 100 g silken tofu

  • 100 ml (plantaardige) room

  • 75 g geraspte oude kaas of plantaardige kaas

  • peper en zout naar eigen smaak

  • Optioneel: 100 g zongedroogde tomaatjes- uitgelekt

Zo maak je het!

  • Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in. Verwarm de oven voor op 170 graden onder- en bovenwarmte.
  • Doe alle ingrediënten voor de bodem in een mengkom en kneed dit tot een soepel deeg. Is het deeg te droog? Voeg dan enkele eetlepels koud water toe. Is het deeg te nat? Voeg dan een klein beetje extra meel toe.
  • Verdeel het deeg over de bodem van de springvorm en zorg voor een opstaande rand van zo’n 3 a 4 cm. Prik gaatjes in de bodem. Bak de bodem zo’n 10 minuten in de oven.
  • Ga ondertussen aan de slag met het maken van de vulling. Snijd de rode uit fijn en fruit het uitje met wat olijfolie in een bakpan.
    Halveer de tomaatjes en verwijder het vruchtvlees (dit bakken we niet mee) en bak de spinazie met wat peper en zout in de bakpan, voeg de tomaatjes en knoflook als laatste toe en bak dit zo’n 5 minuten mee.
  • Klop de eieren samen met de kookroom los. Snijd de kruiden fijn en roer deze door de vulling samen met de geraspte kaas.
  • Verdeel de groentes voor 3/4 over de bodem van de glutenvrije quiche.
  • Schenk hier de vulling overheen. Dek af met de overige groentes en wat extra geraspte kaas.
  • Bak de glutenvrije quiche in zo’n 40 a 45 minuten goudbruin. Genieten maar!
  • Deze glutenvrije quiche eet ik graag met een salade als avondeten, lunch of serveer kleine puntjes bij de borrel.

Recept video

#ohmypie

Ga je deze glutenvrije quiche maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de glutenvrije quiche bewaren op Pinterest? Pin dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

Glutenvrije quiche
1 reactie
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

dit vind je misschien ook leuk
speculaas cheesecake
Lees meer

Speculaas Cheesecake 2.0

Recept opslaan  Speculaas Cheesecake, ik ben er dol op! Deze gluten-, lactosevrije cheesecake met een tapijtje van speculaas…