Appeltaart wafels, glutenvrij én vegan!

Appeltaart wafels als ontbijt, wie wil dat nou niet? Ik (her)ontdekte mijn wafelijzer en ging aan de slag met deze appeltaart wafels. Sindsdien eet ik ze bijna elke dag. Smeuïg, kruidig én ontzettend smaakvol. Ik kan je zeggen, ze zijn FAN-TAS-TISCH! Glutenvrij én vegan!
appeltaart wafels, glutenvrij en vegan
LoadingRecept opslaan

Appeltaart wafels als ontbijt

Dat wafels bakken zo makkelijk kan zijn laat dit recept maar weer eens zien. Deze appeltaart wafels zijn niet alleen heel lekker maar ook erg voedzaam. Door het havermeel te combineren met de geraspte appel, rozijnen en speculaaskruiden ontstaat al snel de beleving van appeltaart maar dan in een gezonder jasje! Glutenvrij én vegan doordat we geen ei gebruiken. Ik zeg, bakkers klaar…. bakken maar!

Appeltaart wafels, glutenvrij én vegan!

4 from 4 votes
Recipe by Marike Course: Ontbijt, Lunch, TussendoorCuisine: Glutenvrij, Lactosevrij, VeganDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

8

wafels
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

10

minutes
Totale tijd

20

minutes

Appeltaart wafels als ontbijt! Wie wil dat nou niet? Deze wafels zijn voedzaam en ontzettend lekker! Glutenvrij én vegan.

ingrediënten

  • 120 g glutenvrij havermeel

  • 1 tl speculaaskruiden

  • 1 tl bakpoeder

  • snufje zout

  • 1 tl vanille-extract

  • 2 a 3 el kokosbloesemsuiker

  • 120 g geraspte appel

  • 170 ml amandelmelk

  • Topping:
  • 1 grote appel of 2 kleine appels- in blokjes

  • 2 tl kokosolie of (plantaardige) boter

  • 1 tl kaneel

  • scheutje ahornsiroop

  • optioneel: 30 g walnoten

Zo maak je het!

  • Verwarm het wafelijzer alvast voor zodat deze goed heet is. Zo blijven de wafels niet plakken.
  • Doe alle ingrediënten voor de wafels in een mengkom en spatel deze door elkaar.
  • Vet het wafelijzer in met wat kokosolie of boter en verdeel met een grote lepel of ijsbolletjestang het beslag over het wafelijzer en bak de wafels in zo’n 5 minuten goudbruin. Herhaal dit totdat het beslag op is. Je kan 8 kleine wafels maken of 4 grote.
  • Bak ondertussen de appel blokjes met de kokosolie/boter en de kaneel in een bakpan. Verdeel deze over de wafels samen met de walnoten en een scheutje ahornsiroop. Eetsmakelijk!

Recept video

#ohmypie

Ga je deze glutenvrije en vegan wafels maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

Appeltaart wafels
6 comments
  1. Ze waren erg lekker, maar niet knapperig. Kan dat komen omdat ik bruine erythritol gebruikt heb in plaats van kokosbloesemsuiker?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts