Het lekkerste glutenvrije brood!

Het lekkerste glutenvrije brood
Een overheerlijk glutenvrij brood met een krokante korst en een waanzinnig lekkere smaak. Niet te onderscheiden van brood mét gluten. Makkelijk om te maken zonder gist. Dit wil je proeven!
LoadingRecept opslaan

Gezond glutenvrij brood

De vraag naar een lekker glutenvrij broodje is groot, dat is niet gek het is voor veel mensen nog een ware zoektocht om een lekker glutenvrij brood te scoren dat ook nog wat langer houdbaar blijft én dat voedzaam is zonder dat het als een blok beton op je maag valt. Eerder schreef ik een blog over glutenvrij brood bakken en deelde ik al heel wat lekkere recepten om zelf brood te maken. Dit recept is toch wel weer een pareltje om in te lijsten. Het brood heeft een krokante korst en een elastische binnenkant. Daarnaast is het brood licht van kleur maar toch volkoren! Ideaal voor kids of mensen die minder makkelijk brood eten. Het brood is favoriet hier in huis!

Luchtig glutenvrij brood zonder pitjes

Een luchtig brood zonder pitjes, yes ik heb het voor jou! Door glutenvrij havermeel met rijstmeel te combineren heb je gelijk een voedzame basis. Je kan eventueel ook boekweitmeel of sorghummeel gebruiken, hierdoor wordt het brood wel iets donkerder en zwaarder. De smaak van het brood is neutraal. Ik voeg graag een lepel zoetmiddel toe om het broodje een nog fijnere smaak te geven. Dit kun je eventueel weglaten. Door bakpoeder en baking soda te combineren wordt het brood erg luchtig. Je hebt daardoor geen gist nodig. Ideaal voor de mensen die weinig tijd hebben maar wel willen genieten van een lekker glutenvrij brood! Het meest fijne van alles vind ik toch wel dat het brood zeker 4 dagen goed blijft buiten de koelkast. Hierdoor kun je er extra lang van genieten! Ben jij benieuwd? Het recept staat nu online!

Brood bakken

Op zoek naar meer glutenvrije brood recepten? Probeer dan eens het glutenvrije haverbrood, glutenvrije panini’s, glutenvrije hartige broodje of de luchtige bolletjes eens!

glutenvrij brood
gezond glutenvrij brood

Het lekkerste glutenvrije brood!

5 from 3 votes
Recipe by Marike Course: Ontbijt, Lunch, Tussendoor, BroodCuisine: Glutenvrij, Lactosevrij, MelkvrijDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

12

plakjes
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

50

minutes
Totale tijd

1

hour 

Een overheerlijk glutenvrij brood met een krokante korst en een waanzinnig lekkere smaak. Niet te onderscheiden van brood mét gluten. Makkelijk om te maken zonder gist. Dit wil je proeven!

ingrediënten

  • 200 g glutenvrij havermeel of boekweitmeel

  • 150 g volkoren rijstmeel

  • 20 g psylliumvezels

  • 1 tl bakpoeder

  • 7 g zout

  • 300 g (plantaardige) kwark of stevige yoghurt of geraspte courgette

  • 3 eieren OF 2 el arrowroot opgelost met 4 el water + 50 g extra kwark

  • 130 ml kokend water

  • 2 el olijfolie

  • 1 tl baking soda + scheutje appelazijn of citroensap

  • 1 el ahornsiroop of honing (optioneel)

  • sesamzaad of andere zaden of pitten naar keuze

Zo maak je het!

  • Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een cakevorm met bakpapier of vet deze goed in.
  • Roer de melen door elkaar in een mengkom en voeg de psylliumvezels, het zout en het bakpoeder toe. Spatel hier de kwark, eieren, zoetmiddel, olijfolie en het hete water doorheen.
  • Los de baking soda op met het citroensap, roer dit als laatste door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de bodem van de cake- of broodbakvorm. Top het brood met de zaden of pitten naar keuze. Bak het brood in zo’n 50 a 55 minuten goudbruin.
  • Laat het broodje helemaal afkoelen buiten de oven. Snijd het brood in plakken en GENIET!

Recept video

Notities

  • Bewaartip! Bewaar het brood in een papier zak of in een schone theedoek op het aanrecht. Dan blijft het zo’n 4 dagen vers of vries het brood per plak in.
  • Eivrij of vegan? Vervang de eieren door 50 g extra kwark + 2 el arrowroot + 4 el water.

#ohmypie

Ga je dit glutenvrije brood maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

Het lekkerste glutenvrije brood
6 reacties
  1. Dag Marike,
    Ik heb dit brood gebakken en het is echt lekker van smaak. Het was ook mooi gerezen. Toen ik het sneed was het precies niet goed uitgerezen of uitgebakken. Zou het helpen om een iets grotere bakvorm te gebruiken zodat het wat platter is om af te bakken? Of moet ik het wat langer in de oven laten?
    Ik ben grote fan van jouw receptjes 😋
    Groetjes, Karolien.

  2. Heel erg lekker brood, snel klaar! Makkelijk om te maken ook nog. Alleen lijkt het of de bodem van mijn brood niet helemaal doorbakken is. Wat deed ik fout?

  3. Hi Marike,
    Ik heb vandaag ook voor het eerst een glutenvrij brood gebakken. Maar net als bij de andere dames is is de onderste helft veel te compact, een beetje zompig, gebleven na het bakken. Heb je een tip hoe ik dit kan voorkomen?
    Want een wel goed gerezen stukje smaakt namelijk wel superlekker!!
    Ik ga het brood toch maar opnieuw maken 😉.
    Oja, je glutenvrije appelontbijttaartje is trouwens ook heeeerlijk!

    1. Hi Lianne,

      Ah wat jammer! Het kan zijn dat jouw kwark iets te nat was, dus te waterig of het kan zijn dat het brood nog iets langer moest bakken, hou volgende keer 60 min aan.
      Wellicht kun je hier iets mee!

      Liefs,
      Marike

  4. Hi, op zoek naar lekker glutenvrij brood, vond ik (eindelijk) dit receptje. Ik heb het in de broodbak machine gemaakt (met lauw water ipv kokend) en het kwam er prachtig uit. Heb er heerlijk van gegeten. Bak het nu voor de tweede keer, ben benieuwd of het weer zo goed lukt. Bedankt voor dit fijne recept!

  5. Marike, ik vroeg me af of ik het brood in of uit de vorm af moet laten koelen? En dank dank dank voor al jouw heerlijke recepten. Ik maak daar zeer vaak gebruik van

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

dit vind je misschien ook leuk