
Gezond glutenvrij brood
De vraag naar een lekker glutenvrij broodje is groot, dat is niet gek het is voor veel mensen nog een ware zoektocht om een lekker glutenvrij brood te scoren dat ook nog wat langer houdbaar blijft Γ©n dat voedzaam is zonder dat het als een blok beton op je maag valt. Eerder schreef ik een blog over glutenvrij brood bakken en deelde ik al heel wat lekkere recepten om zelf brood te maken. Dit recept is toch wel weer een pareltje om in te lijsten. Het brood heeft een krokante korst en een elastische binnenkant. Daarnaast is het brood licht van kleur maar toch volkoren! Ideaal voor kids of mensen die minder makkelijk brood eten. Het brood is favoriet hier in huis!
Luchtig glutenvrij brood zonder pitjes
Een luchtig brood zonder pitjes, yes ik heb het voor jou! Door glutenvrij havermeel met rijstmeel te combineren heb je gelijk een voedzame basis. Je kan eventueel ook boekweitmeel of sorghummeel gebruiken, hierdoor wordt het brood wel iets donkerder en zwaarder. De smaak van het brood is neutraal. Ik voeg graag een lepel zoetmiddel toe om het broodje een nog fijnere smaak te geven. Dit kun je eventueel weglaten. Door bakpoeder en baking soda te combineren wordt het brood erg luchtig. Je hebt daardoor geen gist nodig. Ideaal voor de mensen die weinig tijd hebben maar wel willen genieten van een lekker glutenvrij brood! Het meest fijne van alles vind ik toch wel dat het brood zeker 4 dagen goed blijft buiten de koelkast. Hierdoor kun je er extra lang van genieten! Ben jij benieuwd? Het recept staat nu online!
Brood bakken
Op zoek naar meer glutenvrije brood recepten? Probeer dan eens het glutenvrije haverbrood, glutenvrije panini’s, glutenvrije hartige broodje of de luchtige bolletjes eens!


#ohmypie
Ga je dit glutenvrije brood maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.
Ben je op zoek naar meer inspiratie?
Bestel mijn boeken Oh My Pie! of βBakken zonder Tarweβ!
Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

6 reacties
Dag Marike,
Ik heb dit brood gebakken en het is echt lekker van smaak. Het was ook mooi gerezen. Toen ik het sneed was het precies niet goed uitgerezen of uitgebakken. Zou het helpen om een iets grotere bakvorm te gebruiken zodat het wat platter is om af te bakken? Of moet ik het wat langer in de oven laten?
Ik ben grote fan van jouw receptjes π
Groetjes, Karolien.
Heel erg lekker brood, snel klaar! Makkelijk om te maken ook nog. Alleen lijkt het of de bodem van mijn brood niet helemaal doorbakken is. Wat deed ik fout?
Hi Marike,
Ik heb vandaag ook voor het eerst een glutenvrij brood gebakken. Maar net als bij de andere dames is is de onderste helft veel te compact, een beetje zompig, gebleven na het bakken. Heb je een tip hoe ik dit kan voorkomen?
Want een wel goed gerezen stukje smaakt namelijk wel superlekker!!
Ik ga het brood toch maar opnieuw maken π.
Oja, je glutenvrije appelontbijttaartje is trouwens ook heeeerlijk!
Hi Lianne,
Ah wat jammer! Het kan zijn dat jouw kwark iets te nat was, dus te waterig of het kan zijn dat het brood nog iets langer moest bakken, hou volgende keer 60 min aan.
Wellicht kun je hier iets mee!
Liefs,
Marike
Hi, op zoek naar lekker glutenvrij brood, vond ik (eindelijk) dit receptje. Ik heb het in de broodbak machine gemaakt (met lauw water ipv kokend) en het kwam er prachtig uit. Heb er heerlijk van gegeten. Bak het nu voor de tweede keer, ben benieuwd of het weer zo goed lukt. Bedankt voor dit fijne recept!
Marike, ik vroeg me af of ik het brood in of uit de vorm af moet laten koelen? En dank dank dank voor al jouw heerlijke recepten. Ik maak daar zeer vaak gebruik van