Glutenvrije chocolade cake met hazelnoten

glutenvrije chocolade cake
Smeuïg, vol van smaak én een overheerlijke bite van geroosterde hazelnoten. Het is net een Ferrero rocher cake maar dan gezonder én glutenvrij!
LoadingRecept opslaan

Glutenvrije chocolade cake met hazelnoten

Brownies, stracciatella taart, chocolade koeken of een chocolade ontbijttaartje, je kan mij er elk moment voor wakker maken. Zonder moeite stond deze overheerlijke glutenvrije chocolade cake met hazelnoten dan ook in de oven. Wanneer je een hap neemt lijkt het net alsof je in een Ferrero rocher cake bijt, zo lekker! Je kan als basis hazelnoot meel gebruiken maar heb je dit niet in huis gebruik dan gerust amandelmeel. Een feestje voor iedereen!

Ferrero rocher cake maar dan glutenvrij

Het is echt waar! Deze cake doet mij denken aan de oh zo bekende Ferrero rocher dan dan glutenvrij én in cakevorm. Eerder maakte ik al deze overheerlijke Ferrero Rocher taart en nu dus ook dé cake. Ben je een zoetekauw? Voeg gerust iets meer zoetmiddel toe, proef het beslag even om dit te bepalen. Ik zou zeggen, zet de oven maar aan en bakken maar!

chocolade cake glutenvrij

Glutenvrije chocolade cake met hazelnoten

5 from 1 vote
Recipe by Marike Course: Tussendoor, Gebak, TraktatieCuisine: Glutenvrij, Tarwevrij, Lactosevrij, VeganDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

10

plakjes
Voorbereding

10

minutes
Baktijd

40

minutes
Total time

50

minutes

Smeuïg, vol van smaak én een overheerlijke bite van geroosterde hazelnoten. Het is net een Ferrero rocher cake maar dan gezonder én glutenvrij!

ingrediënten

  • 130 g glutenvrij havermeel of rijstmeel OF 140 g amandelmeel

  • 100 g hazelnootmeel of amandelmeel

  • 30 g cacaopoeder

  • 60 g ahornsiroop of erythritol

  • snufje zout

  • 1 tl bakpoeder

  • 3 eieren*

  • 30 g gesmolten kokosolie of (plantaardige) boter

  • 225 g (plantaardige) yoghurt of kwark

  • 1 tl vanille-extract

  • 1 tl baking soda + scheutje citroensap

  • 40 g (bakvaste) chocolade druppels of pure chocolade in stukjes gehakt

  • Optioneel: 3 zachte dadels

  • Voor de topping:
  • 40 g (geroosterde) hazelnoten

  • Optioneel: stukjes pure chocolade

Zo maak je het!

  • Verwarm de oven voor op 170 graden onder- en bovenwarmte of 160 graden hetelucht. Vet de cakevorm in en bekleed deze met bakpapier.
  • Spatel alle ingrediënten door elkaar behalve de baking soda en het citroensap en de dadels.
  • Los de baking soda op met het citroensap en roer dit door het beslag.
  • Schenk het beslag in de cakevorm en ontpit de dadels. Duw deze in het beslag, voor een extra chewy bite.
  • Garneer de cake met de geroosterde hazelnoten en de stukjes chocolade. Bak de cake in zo’n 40 a 45 minuten goudbruin, laat deze afkoelen buiten de oven en GENIET!

Recept video

Notities

  • Bewaartip! De cake blijft zo’n 3 a 5 dagen goed buiten de koelkast. Je kan de cake ook per plak invriezen.
  • Eivrij of vegan? Vervang de eieren door 2 el notenpasta of 2 el arrowroot + 4 el water.
  • Geen fan van hazelnootmeel? Gebruik amandelmeel of tijgernotenmeel extra fijn (deze is nootvrij).

#ohmypie

Ga je deze glutenvrije chocolade cake maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

chocolade cake
2 reacties
  1. Hoi Marike,
    Deze cake wil ik graag maken voor mijn verjaardag. Hoe groot is de cakevorm die je hiervoor gebruikte?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

dit vind je misschien ook leuk
Glutenvrije gevulde koeken
Lees meer

Glutenvrije gevulde koeken

Wat heb ik ze gemist, een recept voor lekkere glutenvrije gevulde koeken. Ik kon het niet laten om een nieuw recept te maken voor deze gevulde koeken en zie hier het resultaat! Glutenvrij én vegan zonder geraffineerde suikers!
Lees meer

White Ginger Bread

Recept opslaanTerwijl de de vrieskou stilletjes plaatsmaakt voor warmere temperaturen en de zon het spelletje met de wolken…