Brownie cheescake met paaseitjes glutenvrij en vegan!

Brownie cheesecake mét paaseitjes, dit is werkelijk het beste wat mij ooit is overkomen. Een echte eye-catcher op de paastafel! Een smeuïge brownie gevolgd door een smaakvolle moussevulling mét paaseitjes. Dat deze taart glutenvrij, melkvrij én ook nog eens vegan te maken is, dat is toch wel het allerleukste! Met een beetje geluk staat de taart vandaag nog bij jou in de koelkast, het recept heb ik voor jou uitgewerkt. Eetsmakelijk!
Glutenvrije cheesecake met paaseitjes
LoadingRecept opslaan
0
(0)

Glutenvrije brownie cheesecake met paaseitjes

Een overheerlijke brownie daar begon het mee, al snel verdween er een romige vulling overheen gemaakt van (plantaardige) slagroom en kokosyoghurt mét paaseitjes. Dé taart die je wil maken tijdens de paasdagen of gewoon om er thuis een feestje van te maken. Ik laat je zien hoe jij in een handomdraai zelf zo’n betoverende taart kan maken. Het lijkt moeilijk, maar echt dat valt heel erg mee. Je kan de taart ook alleen met slagroom maken, vervang de kokosyoghurt dan door slagroom voor een echte creamy dreamy pie. Zo lekker! Andersom kan natuurlijk ook, geen fan van slagroom? Vervang de slagroom dan door kokosyoghurt of een stevige kwark of roomkaas waar jij fan van bent. 

Glutenvrije cheesecake die je ook vegan kan maken!

Wanneer het bijna Pasen is dan wordt ik altijd een beetje zenuwachtig. Wat zal ik maken dit jaar en wat is makkelijk om te maken en toch ook erg lekker? Zeker met twee jonge kinderen in huis en een verbouwing hebben we niet zo heel veel tijd om in de keuken te staan. Dat bracht mij op een waanzinnig idee, zie hier die overheerlijke brownie cheesecake met paaseitjes! Hoe leuk zijn die kleurtjes? Het is misschien even zoeken naar kleine paaseitjes, je kan de paasei M&M’s gebruiken deze zijn glutenvrij helaas niet melkvrij of vegan. Gelukkig zijn er ook vegan eitjes. Wees er wel op tijd bij want nét voor Pasen zijn ze vaak snel uitverkocht.

Oh My Pie! Baktips!

  • De brownie bakte ik de avond ervoor en de vulling schonk ik er de volgende dag overheen, toen ik meer tijd had. Dit kan natuurlijk ook, je hoeft de taart niet in één keer achter elkaar te maken. 
  • Gebruik acetaatfolie om strakke randen te maken bij jouw taart. 
  • Wil je de taart koolhydraatarm maken? Gebruik amandelmeel, erythritol als zoetmiddel en vervang de chocolade door koolhydraatarme chocolade.  

Heel veel bakplezier! Deze taart is een winnaar!

Glutenvrije cheesecake met paaseitjes
brownie cheesecake met paaseitjes

Glutenvrije recepten met chocolade

Ben jij gek op chocolade? Dan is de Bounty taart , brownie en tiramisu taart, stracciatella cheesecake ook echt wat voor jou of wat dacht je van de chocolademousse taartjes met Bailey’s, de chocolade ontbijttaartjes of de Reeses!

Brownie cheescake met paaseitjes glutenvrij en vegan!

0 from 0 votes
Recipe by Marike Course: Tussendoor, Gebak, DessertCuisine: Glutenvrij, Lactosevrij, Vegan, KoolhydraatarmDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

8

puntjes
Voorbereiding

30

minutes
Baktijd

20

minutes
Wachttijd

3

hours 
Total time

3

hours 

50

minutes

Een overheerlijke brownie met een romige cheesecakevulling en paaseitjes on top. De taart waarmee jij alle harten veroverd tijdens de paasdagen! Glutenvrij, vegan én koolhydraatarm te maken!

ingrediënten

  • Voor de brownie bodem:
  • 100 g 100 amandelmeel of 90 g glutenvrij havermeel

  • 15 g 15 cacao

  • 2 2 eieren*

  • 125 g 125 appelmoes (ongezoet) of stevige (plantaardige) kwark

  • 30 g 30 ahornsiroop of erythritol

  • 1 tl 1 bakpoeder

  • snufje zout

  • Optioneel: stukjes pure (vegan) chocolade om over de bodem te verspreiden

  • Voor de vulling:
  • 250 ml 250 (plantaardige) slagroom

  • 250 g 250 stevige kokosyoghurt of een milde (plantaardige) kwark

  • 6 blaadjes gelatine of 4 g agar agar

  • 40 g 40 ahornsiroop of 40 g erythritol

  • 1 tl 1 vanille-extract

  • handje kleine (vegan) paaseitjes of dragee eitjes

  • Voor de topping:
  • 100 ml 100 kokosmelk of (plantaardige) slagroom

  • 100 g 100 pure chocolade

  • handje kleine (vegan) paaseitjes of dragee eitjes

  • Wat heb je nodig?
  • springvorm 18 cm

  • bakpapier

  • acetaatfolie (optioneel)

  • (hand)mixer en een mengkom

Zo maak je het!

  • Verwarm de oven voor op 170 graden onder- en bovenwarmte. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in.
  • Roer alle ingrediënten voor de browniebodem door elkaar en verdeel dit over de bodem van de bakvorm. Bak de brownie in zo’n 18 a 20 minuten goudbruin. Laat deze afkoelen buiten de oven.
  • Ga ondertussen aan de slag met het maken van de vulling.
  • Gebruik je gelatine? Wel de blaadjes gelatine totdat ze zacht geworden zijn. Knijp ze uit en verwarm ze in een pannetje met enkele eetlepels water. Roer totdat de gelatine volledig is opgelost. Klop in een mengkom de kokosyoghurt of kwark los, mix met de mixer de slagroom tot een lobbige substantie voeg het zoetmiddel en de vanille toe. Spatel de slagroom door de kokosyoghurt of kwark heen, niet te vaak anders zal je zien dat de vulling niet meer zo luchtig is. Roer nu de gelatine door het mengsel en spatel door elkaar of mix met de mixer totdat je geen klontjes meer ziet. Ga door naar stap 6.
  • Gebruik je agar agar? Kook de agar agar in een 100 ml water en roer dit goed door, er mogen geen klontjes ontstaan, gebeurt dit toch? Voeg dan iets meer water toe. Voeg de kwark of kokosyoghurt toe en roer dit goed door elkaar heen. Zet het vuur vervolgens uit. Mix met de mixer de slagroom tot een lobbige substantie voeg het zoetmiddel en de vanille toe. Spatel de slagroom door de kokosyoghurt of kwark heen, niet te vaak anders zal je zien dat de vulling niet meer zo luchtig is. 
  • Hak de paaseitjes grof in stukjes, spatel dit door de vulling. Bekleed de randen van de springvormpjes eventueel met acetaatfolie (voor een strakke rand).
  • Verdeel de vulling over de glutenvrije brownie bodem. Schuif de brownie cheesecake de koelkast in voor zo’n 3 uur zodat de vulling op kan stijven.
  • Verwarm de kokosmelk of slagroom op laag vuur. Zet het vuur uit wanneer deze warm is (let op: niet koken), en roer hier de stukjes chocolade doorheen tot een egaal geheel. Laat de chocolade iets afkoelen en schenk dit vervolgens over de cheesecakevulling. Laat de topping opstijven en versier de taart naar hartenlust met de paaseitjes! Geniet!

Notities

  • Bewaartip! Bewaar de taart afgedekt in de koelkast, dan blijft deze zo’n 3 dagen goed.
  • Eivrij of vegan? Vervang de eieren door 1 el arrowroot opgelost met 3 el water + 1/2 tl baking soda opgelost met een scheutje citroensap.

#ohmypie

Ga je deze brownie cheesecake met paaseitjes maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

glutenvrije paastaart

Wat vind je van dit recept?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

3 comments
  1. Hoi,
    Gisteren deze taart gemaakt, zag er perfect uit maar op het moment dat ik de springvorm los maakte droop alle chocola er overheen.
    Kan dat door de eitjes komen?
    Gr Helga

    1. Hey Helga,

      Dankjewel voor het berichtje. Wat jammer zeg! Heb je de chocolade nog iets uit laten harden in de koelkast?

      Liefs,
      Marike

  2. Hoi Marike,

    Deze taart lijkt mij heerlijk om te maken! Vraagje voor de ei vervanging, op welke temperatuur moet het water zijn icm de arrowroot en baking soda? Maakt dat enig verschil qua toepassing?

    Groetjes Kim

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts