Brownie ontbijttaartje zonder meel, glutenvrij en koolhydraatarm!

brownie ontbijttaartje zonder meel
Een glutenvrij brownie ontbijttaartje zonder meel, het klinkt bijna als een droom! Dit smeuïge ontbijttaartje maak je met slechts enkele ingrediënten die je vast al in huis hebt! Glutenvrij én koolhydraatarm te maken.
LoadingRecept opslaan

Brownie ontbijttaartje zonder meel

Het klinkt misschien gek, bakken zonder meel maar het kan echt! Met dit recept maak je een overheerlijk glutenvrij brownie ontbijttaartje zonder meel! Eerder maakte ik een pindakaas ontbijttaart en een chocolate chip ontbijttaartje en beide zijn nog altijd een groot succes! Waarschijnlijk heb je de ingrediënten al in huis. Versier het taartje met frambozen, chocolade en/of grof gehakte nootjes. Ik, nouja Vera, versierde het taartje met alle keuzes ook dat is heel lekker! Binnen een half uur staat het taartje al op tafel, waar wacht je nog op?

Bakken zonder meel!

In dit recept heb ik geen meel gebruikt, het taartje is gemaakt met een basis van notenpasta. Ik heb amandelpasta gebruikt maar je kan ook kiezen voor cashewnotenpasta, gemengde notenpasta of pindakaas, net wat jij lekker vindt! Roer deze goed los met de overige ingrediënten tot een romig beslag en bakken maar! In mijn notenpasta zaten kleine stukjes noot, dat gaf een extra bite aan het taartje. Je maakt met dit recept 1 taartje maar je kan hier gerust met 2 mensen van eten omdat het zo vult.

Zo maak je het brownie ontbijttaartje zonder meel koolhydraatarm

Yes, de glutenvrije brownie is ook koolhydraatarm te maken. Vervang de ahornsiroop door erythritol en je zit gebakken! Let er wel op dat je een pure notenpasta gebruikt zonder toegevoegde suikers. Zo makkelijk kan het zijn. 🙂

Brownie zonder meel glutenvrij en vegan
glutenvrije brownie

Brownie ontbijttaartje zonder meel, glutenvrij en koolhydraatarm!

5 from 2 votes
Recipe by Marike Course: Moederdag, Valentijn, Ontbijt, Tussendoor, Gebak, DessertCuisine: Glutenvrij, Lactosevrij, Vegan, KoolhydraatarmDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

1

taartje
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

25

minutes
Calories

300

kcal
Totale tijd

30

minutes

Een smeuïg brownie ontbijttaartje zonder meel. Makkelijk om te maken én verrassend lekker! Glutenvrij, lactosevrij, vegan en koolhydraatarm te maken!

ingrediënten

  • 50 g notenpasta- denk aan amandelpasta, cashewnotenpasta of pindakaas bijvoorbeeld

  • 1 ei OF 1 el gebroken lijnzaad + 3 el water

  • 30 g ahornsiroop, honing of erythritol

  • 50 g (plantaardige) kwark of appelmoes

  • 10 g cacao

  • snufje zout

  • 1/2 tl baking soda + scheutje citroensap OF 1 tl bakpoeder

  • Voor de topping:
  • 5 frambozen

  • stukjes pure chocolade

  • Optioneel: grof gehakte nootjes

  • Wat heb je nodig?
  • Springvormpje of ovenschaaltje 10 cm

  • Mengkom

  • Spatel

Zo maak je het!

  • Verwarm de oven voor op 180 graden onder- en bovenwarmte of 170 graden hetelucht.
  • Roer alle ingrediënten door elkaar in een mengkom. Verdeel het beslag over de bodem van het bakvormpje en garneer jouw taartje met frambozen, pure chocolade stukjes en eventueel wat grof gehakte nootjes.
  • Bak jouw brownie ontbijttaartje zonder meel zo’n 25 minuten in de oven en dan.. eetsmakelijk!

Recept video

Notities

  • Bewaartip! Bewaar het taartje afgedekt in de koelkast, dan blijft het taartje zo’n 3 dagen goed. Je kan het taartje ook invriezen.
  • Geen fan van frambozen? Laat deze gerust weg. 🙂

#ohmypie

Ga je dit brownie ontbijttaartje zonder meel maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

glutenvrije brownie
1 reactie
  1. Wij hadden ‘savonds nog trek in iets lekkers en heb toen dit taartje gemaakt. Het stond binnen no time op tafel, was nog een beetje warm van binnen en oh wat was dat smullen! Ik heb mezelf erop betrapt dat ik bijna iedere dag 1 of 2 recepten van je website heb uitgeprobeerd.. en allemaal werkelijk waar heerlijk.. je bent geweldig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

dit vind je misschien ook leuk