Glutenvrije couscous salade met feta, tomaatjes en pecannoten

Glutenvrije couscous salade met feta, tomaatjes en pecannoten
Een heerlijke glutenvrije zomerse couscous salade, het is mijn favoriete lunch recept maar ook favoriet als makkelijke avondmaaltijd. Súper lekker met tomaatjes, komkommer, (vegan) feta en andere heerlijke smaakmakers! De salade staat binnen 10 minuten op tafel! Glutenvrij én vegan te maken.
LoadingRecept opslaan

Glutenvrije couscous salade maken

Bakken is echt mijn ding, maar koken vind ik óók heel erg leuk. Thuis koken Loek en ik allebei regelmatig alleen het enige verschil is toch wel dat ik mij nooit aan recepten kan houden en Loek altijd heel punctueel is met ingrediënten. Zo worden en nooit ingrediënten zomaar verwisseld waar ik ze al lang ingeruild had voor iets anders wat we misschien wel in huis zouden hebben. Als het gaat om deze glutenvrije couscous salade dan geef ik hem helemaal gelijk, de ingrediënten zijn zo’n team samen dat ik er niets van zou weglaten. 😉 Als basis heb ik glutenvrije kikkererwten couscous gebruikt. Deze couscous van Smaakt of van Jumbo eigenmerk bijvoorbeeld zijn een prima alternatief voor de glutenvolle couscous. De andere ingrediënten scoor je gewoon in de supermarkt of je hebt je ze misschien al in huis! Pssst, extra lekker met de glutenvrije pitabroodjes die snel online komen. 😉

Glutenvrije couscous salade, lekker als lunch of als makkelijke avondmaaltijd

Als lunch of als makkelijke avondmaaltijd, deze glutenvrije couscous salade doet het altijd goed! De salade kun je prima een dag van tevoren maken. Ik neem hem regelmatig mee als makkelijke lunch voor onderweg. De salade is ook nog eens super voedzaam. Niet alleen wij maar ook Vera is er gek op! Door de couscous door warme bouillon te roeren heb je gelijk een smaakvolle basis. De bouillon kun je weglaten maar met is toch het lekkerste.

Couscous salade bewaren

Bewaar de salade in een afgesloten bakje in de koelkast, dan blijft deze zeker 3 dagen goed. Soms voeg ik ook rucola toe aan de salade maar dit doe ik pas als de salade op mijn bord ligt aangezien rucola nog wel eens de eigenschap heeft om eerder te bederven wanneer het in een salade is verwerkt.

glutenvrije couscous salade
glutenvrije couscous salade

Glutenvrije couscous salade met feta en tomaatjes

5 from 1 vote
Recipe by Marike Course: Lunch, DinerCuisine: Glutenvrij, Lactosevrij, VeganDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

2

personen
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

0

minutes
Totale tijd

10

minutes

Een zomerse glutenvrije couscous salade met feta, tomaatjes en pecannoten. Boordevol groentes en super lekker! Je maakt de salade in zo’n 10 minuten. Glutenvrij en ook heel makkelijk lactosevrij of vegan te maken!

ingrediënten

  • 125 g glutenvrije couscous- ik heb kikkererwten couscous gebruikt

  • 125 g kokend water + 1/2 groente bouillonblokje

  • 200 g snoeptomaatjes

  • 100 g Kalamata olijven of andere olijven

  • 1 kleine rode ui- in partjes gesneden + 1 el balsamico azijn

  • 100 g komkommer

  • 50 g granaatappelpitjes

  • 40 g Optioneel: pecannoten- geroosterd in een pan

  • 100 g (vegan) feta

  • 3 el olijfolie + sap van 1/2 citroen

  • peper en zout naar wens

  • Verse peterselie voor de garnering

Zo maak je het!

  • Los de boullion op in het kokende water. Schenk dit over de couscous en laat het 5 minuten staan, roer zo nu en dan door elkaar.
  • Snijd de ui fijn en laat deze even staan met de balsamico azijn. Dan is de smaak van de ui minder scherp in de salade en zelf kan ik er dan beter tegen. Voeg de ui toe aan de couscous.
  • Halveer de tomaatjes en snijd de komkommer in stukjes. Voeg deze samen met de verkruimelde feta, granaatappelpitjes, geroosterde pecannoten en olijven toe aan de couscous.
  • Hussel alles goed door elkaar en breng de salade op smaak met peper, zout, olijfolie en het sap van de halve citroen.
  • Verdeel nog wat verse peterselie over de salade en GENIET!

Recept video

Notities

  • Bewaartip! Je kan de salade zo’n 3 dagen afgesloten in een bakje in de koelkast bewaren.
  • Geen fan van glutenvrije couscous? Je kan ook prima rijst gebruiken of quinoa.
  • Koolhydraatarm? Gebruik bloemkoolrijst! Deze hoef je niet te koken maar kun je zo gebruiken.
  • Lactosevrij of vegan? Gebruik vegan feta i.p.v. gewone feta, ook erg lekker!

#ohmypie

Ga je deze glutenvrije couscous salade maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

Couscous salade
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

dit vind je misschien ook leuk
Koolhydraatarme taai taai
Lees meer

Koolhydraatarme Taai taai én glutenvrij!

Glutenvrije taai taai, dat is iets wat ik deze dagen het liefste maak. Naast kruidnootjes en Oud-Hollandse pepernoten natuurlijk. ;) Mijn mailbox stroomde vol met de vraag of ik naast glutenvrij ook een koolhydraatarme versie op de site had staan. Helaas, maar daar komt nu verandering in! Anne is aan de slag gegaan in de keuken om een koolhydraatarm taai taai recept te maken dat ook glutenvrij is. Hier worden vast veel mensen blij van!