Glutenvrij boerenbrood bakken

Glutenvrij brood
LoadingRecept opslaan
0
(0)

Wakker worden met de geur van versgebakken brood, dat is toch iets waar iedereen van kan genieten! Het maken van een lekker glutenvrij brood is nu helemaal appeltje-eitje met de nieuwe Farmhouse Breadmix van Schär. Je maakt er in een handomdraai een lekker en voedzaam glutenvrij brood mee. Ik kon het niet laten om er een fantastisch voorjaarsrecept mee te maken. Kijk en lees je mee?

Glutenvrij boerenbrood bakken met Farmhouse Breadmix van Schär

Sinds kort heeft Schär 3 nieuwe bakmixen op de markt gebracht: de Brownie Mix, Crumble Cakemix en de Farmhouse Breadmix. Met de Farmhouse Breadmix ben ik gelijk aan de slag gegaan. In een handomdraai bak je hiermee een lekker glutenvrij brood dat vrijwel altijd lukt! De broodmix is ontzettend voedzaam doordat het is gemaakt van maïsmeel, rijstmeel, sorghum, boekweit, psylliumvezels, lijnzaad en zuurdesem. Het brood zit boordevol vezels waardoor een boterham ook echt goed vult. Je hoeft alleen maar water, gist, zout en olie toe te voegen. Ideaal voor wanneer je weinig tijd hebt en toch graag wil genieten van een versgebakken brood.

Boerenbrood met gedroogd fruit en noten

Het leuke van de bakmix is toch wel dat je er volop mee kan variëren. Ik heb er een heerlijk voorjaarsrecept mee gemaakt. Een glutenvrij boerenbrood gevuld met gedroogd fruit, een vleugje koekkruiden en wat walnoten en pistachenoten. Superlekker om van te genieten als ontbijt of als tussendoortje. Lekker met en laagje boter, appelstroop, jam of gewoon zonder beleg. Ziet het brood er niet kleurrijk uit?

“De glutenvrije bakmixen van Schär zijn verkrijgbaar bij de grote Albert Heijn-filialen en bij glutenvrijemarkt.com.”

Glutenvrij boerenbrood bewaren

Glutenvrij boerenbrood is het lekkerst wanneer het vers gebakken is. Je kan het brood het beste bewaren in een schone theedoek of in een papieren zak. Het blijft zo’n 3 dagen goed op kamertemperatuur. Wil je het brood de volgende dag eten? Bak het brood dan nog even in de oven, maak de korst vochtig en bak het brood zo’n 8 minuten op 200 graden, dan is het brood weer lekker knapperig.

Glutenvrij brood
Glutenvrij boerenbrood
Glutenvrij boerenbrood

Glutenvrij boerenbrood bakken

5 from 1 vote
Recipe by Marike Course: Brood, Lunch, OntbijtCuisine: Glutenvrij, Lactosevrij, VeganDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

12

plakken
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

40

minutes
Wachttijd

1

hour 

15

minutes
Total time

50

minutes

Een lekker glutenvrij boerenbrood dat je bakt met de Farmhouse broodmix van Schär. Extra lekker met gedroogd fruit en noten. Glutenvrij, lactosevrij én vegan!

ingrediënten

  • 10 g 10 gedroogde gist of 21 g verse gist

  • 480 ml 480 lauwwarm water

  • 2 el 2 honing of agavesiroop

  • 1 pak 1 Schär Farmhouse Breadmix

  • 20 ml 20 olijfolie

  • 8 g 8 zout

  • 1 el 1 kaneel of koekkruiden

  • 100 g 100 rozijnen

  • 50 g 50 gedroogde abrikozen

  • 50 g 50 noten naar keuze

  • Voor de topping:
  • 1 ei of 3 el plantaardige melk

  • Handje glutenvrije havermout

  • Wat heb je nodig?
  • Mengkom

  • Spatel

  • Mixer met deeghaak

  • Bakplaat

  • Bakpapier

Zo maak je het!

  • Doe de gist samen met de honing of agavesiroop in een bakje en voeg 200 ml lauwwarm water toe. Laat het even staan, je zal zien dat de gist begint te borrelen na zo’n 10 minuten.
  • Doe de broodmix, het zout, de koekkruiden, het resterende water en de olie in een mengkom en mix alles met een mixer op de laagste stand. Voeg de gist toe en kneed het deeg zo’n 2,5 minuut op de middelhoge stand.
  • Wel de rozijnen en abrikozen in warm water en dep ze droog. Hak het gedroogde fruit en de noten grof en voeg deze toe aan het deeg. Kneed het deeg goed door elkaar met de mixer.
  • Dek het deeg af met een vochtige doek en laat het 45 minuten rijzen op een warme plek (24 à 28 graden).
  • Leg de bol op een met bakpapier beklede bakplaat en laat het deeg nog eens 30 minuten rusten.
  • Verwarm de oven voor op 210 graden hetelucht of 220 graden onder- en bovenwarmte, zet een kleine ovenschaal met water op de bodem van de oven. Dit zorgt ervoor dat het brood zo’n lekkere krokante korst krijgt. Bestrijk de bovenkant van het brood met plantaardige melk of met eigeel en strooi hier wat glutenvrije havermout overheen. Bak het brood zo’n 35 à 40 minuten in de oven.
  • Laat het brood afkoelen buiten de oven op een rooster. Wanneer het brood helemaal is afgekoeld kun je het aansnijden. GENIET!

Notities

  • Bewaartip! Bewaar het brood in een schone theedoek of vries het in. Zo kun je elke dag genieten van vers glutenvrij brood.
  • Geen fan van gedroogd fruit? Je kan het gerust weglaten of kiezen voor een andere toevoeging zoals zaden en pitten of wat dacht je van stukjes appel?

#ohmypie

Ga je dit glutenvrije boerenbrood maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

Glutenvrij boerenbrood

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met het Schär. Ik bepaal zelf met welke merken/bedrijven ik samenwerk. Hierdoor kies ik er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar ik volledig achter sta.

Wat vind je van dit recept?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

3 comments
  1. Dag Marike, een vraagske.
    Die Breadmix, wat zit er daar allemaal ik want ik ken dat niet.
    Kan ik dat vervangen door havermoutmeel? Of heb je een ander idee.
    Ben wel in een land waar ik niet zoveel keuze heb.
    Alvast heel veel dank

    Groetjes, Magda xxx

  2. Ik maak het brood nu al voor de derde keer. Varieer wat met de ingrediënten. Vandaag gekozen voor vijgen, cranberries, rozijnen, abrikozen en amandelen. Ben heel benieuwd! De vorige broden waren verslavend lekker!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts