Glutenvrije wraps van kikkererwtenmeel

Gezonde glutenvrije wraps die je maakt met maar 4 ingrediënten. Zo makkelijk kan het zijn! Ze zijn voedzaam doordat ze zijn gemaakt van kikkererwtenmeel, voordelig én heel lekker. Ideaal als lunch of als makkelijke avondmaaltijd! Glutenvrij en vegan!
Glutenvrije wraps van kikkererwtenmeel
LoadingRecept opslaan

Glutenvrije wraps maken

Je herkent het vast zo’n moment waarop je heel veel zin hebt in wraps alleen lekkere glutenvrije wraps, die niet meteen uit elkaar vallen als je er naar kijkt, heb je niet in huis. Het gebeurde mij vroeger regelmatig, met als gevolg dat ik gefrustreerd was en ervan baalde dat ik glutenvrij moest eten. Gelukkig zijn die tijden veranderd want hoe fijn is het dat je gezonde glutenvrije wraps zelf kan maken met slechts een paar ingrediënten? Ik beloof je, dit zal niet zo’n dure teleurstelling zijn als de glutenvrije wraps die je kan kopen in de lokale supermarkt. 😉 We gebruiken kikkererwtenmeel als basis, we voegen daar bakpoeder, een snufje zout en plantaardige melk aan toe. Een kind kan de was doen. 🙂

Bakken met kikkererwtenmeel

Kikkererwtenmeel wordt gemaakt van gemalen kikkererwten en is rijk aan eiwitten en vezels. Het heeft een geelachtige kleur, een fijne textuur en is enorm veelzijdig. Kikkererwtenmeel is van nature glutenvrij en ik vind het een enorme aanvulling voor in ieder keukenkastje. Je kunt het zowel in hartige als in zoete baksels gebruiken, hoe fijn is dat?! Je kunt er eieren mee vervangen, sauzen mee binden maar ook een smeuïge cake, brood of pannenkoek mee bakken. Houd er rekening mee dat kikkererwtenmeel veel vocht op neemt. Laat het deeg of beslag daarom een halfuurtje staan om te kijken of het nog meer vocht nodig heeft om een te droge structuur te voorkomen.

Hartige glutenvrije recepten

Ben je dol op wraps dan is het glutenvrije borrelbrood, de focaccia of de glutenvrije bolletjes echt wat voor jou!

Glutenvrije wraps
Glutenvrije wraps van kikkererwtenmeel

Glutenvrije wraps van kikkererwtenmeel

5 from 1 vote
Recipe by Marike Course: Lunch, DinerCuisine: Glutenvrij, Lactosevrij, VeganDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

4

wraps
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

10

minutes
Totale tijd

15

minutes

Makkelijke glutenvrije wraps die je maakt met slechts 4 ingrediënten. Met dit recept maak je heerlijke glutenvrije wraps van kikkererwtenmeel. Voedzaam, smaakvol én goedkoop!

ingrediënten

  • 150 g kikkererwtenmeel

  • 250 ml (plantaardige) melk

  • 1 tl bakpoeder

  • snufje zout

  • Optioneel: 1 tl xanthaangom

Zo maak je het!

  • Roer alle ingrediënten door elkaar heen. Zorg ervoor dat er geen klontjes meer te zien zijn in het beslag. Zeef het beslag eventueel of gebruik een staafmixer.
  • Verwarm de bakpan op hoog vuur. Wanneer de bakpan heel heet is kun je een beetje beslag in de pan doen en bakken als een pannenkoek. Bak de wraps goudbruin en keer ze om. Herhaal dit totdat het beslag op is.
  • Vul de wraps met jouw favoriete ingrediënten. Ik heb ze gevuld met: sla, tomaatjes, zongedroogde tomaatjes, ingelegde rode ui, (vegan) kipstukjes, (vegan) feta, avocado en pompoenpitjes. Eetsmakelijk!

Notities

  • Versgebakken zijn de wraps het allerlekkerste. Wil je ze bewaren voor later? Bewaar ze dan in een schone, droge theedoek.

#ohmypie

Ga je deze gezonde glutenvrije wraps maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

Glutenvrije wraps
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts