Kokosmakronen ontbijttaartjes

Smeuïge kokosmakronen ontbijttaartjes, je bent er fan van of je haat ze. Voor mij telt het eerste! Deze glutenvrije kokosmakronen ontbijttaartjes zijn super makkelijk om te maken. Glutenvrij én vegan!
glutenvrije kokosmakronen
LoadingRecept opslaan
5
(1)

Kokosmakronen bakken

Ben je gek op kokosmakronen, dan is dít jouw favoriete recept! Je maakt er twee luchtige cakejes mee met de smaak van een kokosmakroon. Dit recept is zo makkelijk, dit kan iedereen bakken! Het fijne is dat de taartjes niet zo groot zijn. Je kan er zelf van genieten of je snijd er leuke puntjes van zodat je een traktatie hebt om uit te delen. De topping heb ik gemaakt van diepvriesframbozen. Deze heb ik ingekookt met wat arrowroot (of maïzena) zodat er een coulis ontstaat. Super lekker én heel makkelijk! Je kan de frambozen inruilen voor ieder ander fruit, het is jouw feestje vandaag.

Zo maak je de kokosmakronen ontbijttaartjes vegan!

In plaats van eiwitten heb ik voor een vegan versie aquafaba gebruikt. Juist, aquafaba! Een tijdje geleden ontdekte ik iets over kikkererwten, of eigenlijk over kikkererwtenwater, en ik kon het haast niet geloven. Als je er nog niet van gehoord hebt, dan lijkt het wel een 1 april grap! Je laat je kikkererwten uitlekken, zoals gebruikelijk, maar je vangt het vocht op in een kom. Dan heb je een dik, eiwitachtig spul en – het woord zegt het al – dat is een eiwitvervanger die je overal voor kunt gebruiken: van cocktails tot cakes en van mayonaise tot schuimgebak. Echt! Schuimgebak van kikkererwtenwater, het is heerlijk.

Zo maak je de glutenvrije kokosmakronen ontbijttaartjes koolhydraatarm!

De laatste tijd krijg ik veel mailtjes met vragen naar glutenvrije, koolhydraatarme recepten. Ik maakte daarom als variatie glutenvrije kokosmakronen ontbijttaartjes die laag in koolhydraten zijn door de ahornsiroop te vervangen door erythritol. Wil je ze keto maken dan kun je de frambozen weglaten. De keuze is aan jou!

Bakken met kokos

Kokos is één van de ingrediënten die je vaak voorbij ziet komen. Ben je fan van kokos dan ben je vast ook dol op de glutenvrije Bounty taart, de kokosmakronen cake, de zelfgemaakte kokosyoghurt en de overheerlijke frambozentaart met kokos!

Glutenvrije kokosmakronen ontbijttaartjes
Glutenvrije kokosmakronen

Kokosmakronen ontbijttaartjes

5 from 1 vote
Recipe by Marike Course: Cake en brownie, Glutenvrij ontbijt, Glutenvrije recepten, Koolhydraatarm, Moederdag, OntbijttaartjesCuisine: Glutenvrij, Lactosevrij, VeganDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

2

taartjes
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

30

minutes
Totale tijd

40

minutes

Smeuïge kokosmakronen ontbijttaartjes! Love it or hate it zeg ik altijd. Speciaal voor de kokosfans onder ons het recept voor de lekkerste kokos ontbijttaartjes! Glutenvrij en vegan te maken.

ingrediënten

  • 3 3 eiwitten – 80 ml of 80 ml aquafaba

  • 70 g 70 kokosrasp

  • 25 g 25 amandelmeel

  • 30 g 30 ahornsiroop of erythritol

  • 2 el 2 (plantaardige) kwark of kokosyoghurt

  • 1 tl 1 vanille-extract

  • rasp van 1/2 citroen

  • 1 tl 1 bakpoeder OF 1/2 tl baking soda + scheutje citroensap

  • Voor de topping:
  • 150 g 150 frambozen of aardbeien- diepvries mag ook

  • 1 el 1 arrowroot of maizena

  • 2 el 2 ahornsiroop of erythritol

  • Wat heb je nodig?
  • (hand)mixer

  • mengkom

  • spatel

  • 2 bakvormpjes of ovenschaaltjes van 10 cm

Zo maak je het!

  • Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de bodempjes van de springvormpjes met bakpapier. Vet de randen in.
  • Klop de eiwitten of aquafaba stevig samen met het zoetmiddel en de vanille.
  • Spatel hier de yoghurt of kwark doorheen, gevolgd door de kokosrasp, amandelmeel, zout, bakpoeder en de citroenrasp.
  • Verdeel het beslag over de twee bakvormpjes. Duw in ieder taartje 3 frambozen en bak de taartjes in 30 minuten goudbruin.
  • Ga ondertussen aan de slag met het maken van de topping. Verwarm de frambozen in een pannetje, voeg de gezeefde arrowroot of maïzena toe en het zoetmiddel. Laat de coulis zachtjes pruttelen en blijf goed roeren ondertussen. Zet het vuur uit zodra de coulis begint in te dikken en laat het afkoelen.
  • Verdeel een lepel coulis over de taartjes, versier eventueel met verse frambozen en GENIET!

Notities

  • Bewaartip! De kokosmakroon ontbijttaartjes kun je zo’n 3 a 5 dagen bewaren in de koelkast. Je kan ze eventueel ook invriezen.
  • Variatietip! Vervang de frambozen eens door aardbeien of mango, net zo lekker!

#ohmypie

Ga je deze kokosmakronen ontbijttaartjes met frambozen maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de hashtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

glutenvrije kokosmakronen

Wat vind je van dit recept?

Gemiddeld 5 / 5. Reacties: 1

Geef als eerste je mening!

1 comment
  1. Heerlijk, ga ik gelijk maken. Gelukkig zijn frambozen wel toegestaan met Keto, dus ook die gaan erbij. Al het fruit wat in het Engels eindigt op berry is geschikt voor ketogeen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts