Glutenvrij brood met pesto en zongedroogde tomaatjes

Een overheerlijk glutenvrij brood met pesto en zongedroogde tomaatjes. Ideaal om te maken voor tussendoor, lunch of op de borrelplank. Niet te onderscheiden van brood mét gluten. Makkelijk om te maken zonder gist. Dit wil je proeven! Glutenvrij en vegan te maken!
Glutenvrij brood met pesto en zongedroogde tomaatjes
LoadingRecept opslaan

Glutenvrij brood met pesto en zongedroogde tomaatjes

Met de zomermaanden nog in het vooruitzicht leek het mij ontzettend leuk om een recept te delen dat helemaal past bij de barbecue, borrelplank of gewoon heel makkelijk is om te maken voor tussendoor. Dit glutenvrije brood met pesto en zongedroogde tomaatjes past daar per-fect bij! De basis van het brood is het recept voor het lekkerste glutenvrije brood. Zo zacht en smeuïg, iedere hap is het genieten! Je kan groene of rode pesto gebruiken, het is maar net wat jij lekker vindt! Je kan er eventueel nog wat olijven of geraspte oude kaas aan toevoegen. Maak er zelf een feestje van!

Recepten om glutenvrij brood te maken

Ondertussen staat de website vol met heerlijke recepten om glutenvrij brood te bakken. Wat dacht je van het brood en het artikel over glutenvrij brood bakken, het koolhydraatarme brood, de luchtige bolletjes, kaas-uienbroodjes, pita broodjes, focaccia of de panini’s?

Glutenvrij brood met pesto en zongedroogde tomaatjes

Glutenvrij brood met pesto en zongedroogde tomaatjes

0 from 0 votes
Recipe by Marike Course: Ontbijt, Lunch, Hartig, BorrelplankCuisine: Glutenvrij, Lactosevrij, VeganDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

10

servings
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

50

minutes
Totale tijd

1

hour 

Een overheerlijk glutenvrij brood met een krokante korst en een waanzinnig lekkere smaak, extra lekker met pesto en zongedroogde tomaatjes. Niet te onderscheiden van brood mét gluten. Makkelijk om te maken zonder gist. Dit wil je proeven!

ingrediënten

  • 200 g 200 glutenvrij havermeel

  • 150 g 150 rijstmeel of amandelmeel

  • 1 tl 1 bakpoeder

  • 7 g 7 zout

  • 20 g 20 psylliumvezels

  • 1 el 1 ahornsiroop of honing

  • 120 ml 120 heet water

  • 1 el 1 olijfolie

  • 275 a 300 g 275 a 300 (plantaardige) kwark of Griekse yoghurt

  • 3 3 eieren OF 2 el arrowroot + 4 el water + 50 g extra kwark

  • 1 tl 1 baking soda + scheutje appelazijn

  • Voor de vulling:
  • 2 el 2 pesto

  • 100 g 100 zongedroogde tomaatjes- in stukjes gesneden

  • Optioneel: pompoenpitten of zonnebloempitten voor de topping

Zo maak je het!

  • Bekleed een cake- of broodvorm met bakpapier. Verwarm de oven voor op 185 graden.
  • Doe alle droge ingrediënten behalve de baking soda en appelazijn bij elkaar.
  • Spatel deze door elkaar en voeg de kwark, olie, zoetmiddel, eieren en het water toe. Roer alles goed door elkaar en voeg als laatste de oploste baking soda toe.
  • Verdeel het beslag over de bodem van de bakvorm en voeg tussendoor de tomaatjes en pesto toe. Strooi de zaden of pitten over het brood en bak deze in zo’n 50 a 55 minuten goudbruin in de oven.
  • Laat het brood helemaal afkoelen en dan… Eetsmakelijk!

Notities

  • Bewaartip! Bewaar het brood in een papier zak of in een schone theedoek op het aanrecht. Dan blijft het zo’n 4 dagen vers of vries het brood per plak in.
  • Eivrij of vegan? Vervang de eieren door 50 g extra kwark + 2 el arrowroot + 4 el water.

#ohmypie

Ga je dit glutenvrije brood maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

Glutenvrij brood met pesto en zongedroogde tomaatjes
3 comments
  1. Geachte Marike,

    Is het mogelijk om de eieren te vervangen door: gebroken lijnzaad geweekt in warm water?
    Kan ik ook magere yoghurt gebruiken i.p.v. de kwark?

    Met vriendelijke groet,
    Laura

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts